۱۳۹۹ تیر ۲۷, جمعه

رسانه ها؛ دنیا شنید: خامنه‌ای حیا کن مملکتو رها کن


در پی تظاهرات ضد حکومتی در بهبهان، که با شعار «خامنه‌ای حیا کن مملکتو رها کن» همراه بود شرکت نت بلاکس گزارش داد اینترنت خوزستان به‌طور کامل قطع شده است.

یکی از شاهدان گفت سرعت اینترنت تلفن همراه به‌شدت کاهش یافته و امکان فرستادن عکس هم وجود ندارد. وی گفت در چهار راه بانک ملی بهبهان درگیری شده و نیرویهای سرکوبگر چند نفر را هم دستگیر کردند. افرادی که اقدام به ثبت تصویر کنند، گوشی‌هایشان را می‌گیرند.

خبرگزاری رویترز درباره تظاهرات بهبهان نوشت: شاهدان گزارش دادند نیروهای امنیتی ایران برای پراکنده کردن معترضان گاز اشک‌آور شلیک کردند.. فیلم های منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی از داخل ایران نشان می‌دهد معترضان شعار می‌دهند، نترسید، نترسید، ما همه با هم هستیم. سایر فیلم ها حضور پررنگ نیروهای امنیتی در تهران و اصفهان را نشان می‌داد. برخی از معترضان شعارهایی را علیه مقامات ارشد حکومتی سر دادند.

یورونیوز هم گزارش داد: گروهی از معترضان در بهبهان در استان خوزستان به خیابان آمده و شعار دادند. رسانه‌های ایران خبری از این تجمع اعتراضی منتشر نکرده‌اند، اما عکس‌ها و ویدیوهایی از این رویداد در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته شده است. در برخی ویدیوها شعارهایی همچون «نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران» و «ایرانی می‌میرد، ذلت نمی‌پذیرد» شنیده می‌شود و برخی کاربران گفته‌اند که پلیس برای متفرق ساختن معترضان از گاز اشک‌آور استفاده کرده است.

فرمانده انتظامی شهرستان بهبهان هم در خصوص تجمع تعدادی از شهروندان بهبهانی توضیحاتی ارائه کرد. وی روز جمعه در گفتگو با ایرنا اظهار داشت: ابتدا پلیس سعی داشت تا با مذاکره این افراد را متفرق کند، اما آن‌ها نه تنها متفرق نشدند بلکه اقدام به سردادن شعار‌های هنجارشکنانه کردند به همین دلیل پلیس هم با صلابت اقدام به متفرق کردن آن‌ها نمود.

دور تازه اعتراضات ضد حکومتی کلید خورد

در پی فراخوان‌های روزهای اخیر برای حضور مردم در تجمعات در اعتراض به قرارداد ننگین ۲۵ ساله جمهوری اسلامی با چین و همچنین اعتراض به حکم اعدام سه معترض آبانماه، روز پنج شنبه چند شهر ایران شاهد حضور سنگین نیروهای نظامی و امنیتی بودند. بهبهان ازجمله شهرهایی است که معترضان به خیابان آمدند. (فیلم زیر)

به گزارش خبرگزاری هرانا، در جریان تظاهرات بهبهان فرزانه انصاری فر، خواهر فرزاد انصاری فر، یکی از جانباختگان اعتراضات آبان ۹۸ ساعاتی قبل توسط نیروهای امنیتی در بهبهان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

در جریان شکل گیری تجمعات اعتراضی مردمی در برخی شهرهای کشور، نیروهای امنیتی و نظامی با حضور در میادین اصلی شهرها سعی در متفرق کردن مردم و جلوگیری از برگزاری تجمعات اعتراضی دارند. در بلوار امامت مشهد و برخی خیابان‌های تهران، تبریز، ارومیه و شیراز حضور پرتعداد نیروهای نظامی و جو شدید امنیتی گزارش شده است.

معترضان در میدان بانک ملی بهبهان اعتراض خود را با سر دادن شعارهایی از جمله “توپ تانک فشفشه، آخوند باید گم بشه”، “نه غزه نه لبنان، جانم فدای ایران”، “ایرانی می‌میرد ذلت نمی‌پذیرد” نشان دادند.



source https://www.azadegy.de/?p=20278

محققان از یک علامت جدید “کرونا” خبر می ‌دهند


طبق گزارش جدید محققان، در حالی که بثورات پوست با ابتلا به کووید ۱۹ مرتبط است، بثورات داخل دهان هم در برخی بیماران کرونایی بروز می کند.

به گفته یک متخصص پوست و مو آمریکایی، بروز این بثورات که از نظر بالینی به enanthem شناخته می‌شوند همراه با ابتلاء به بیماری کووید ۱۹ عجیب نیست.

به گفته محققان، enanthem بثوراتی بر روی غشاهای مخاطی زبان است. در بیماران مبتلا به عفونت‌های ویروسی نظیر ابله مرغان بسیار شایع است و مشخصه بسیاری از بیماری‌های ویروسی است که بر غشای زبان تأثیر می‌گذارد.

دکتر «خوآن جیمنز کوح»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه بیمارستان رامون اسپانیا، ۲۱ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ و بثورات پوستی ناشی از آن را بررسی کردند.از بین این تعداد از بیماران، ۶ بیمار (۲۹ درصد) مبتلا به enanthem در داخل زبان شأن بودند. رده سنی بیماران ۴۰ تا ۶۹ سال بود.بثورات زبان از دو روز قبل از شروع سایر علائم بیماری کووید ۱۹ تا ۲۴ روز بعد بروز کرده بود.

از آنجائیکه بروز بثورات دهان با مصرف دارو در بیماران مرتبط نبود این نظریه تقویت شد که بیماری ناشی از کروناویروس جدید موجب ظهور این لکه‌های قرمز بر روی زبان می‌شود.هنوز وسعت بروز این علامت مرتبط با کووید ۱۹ مشخص نیست.



source https://www.azadegy.de/?p=20279

۱۳۹۹ تیر ۲۶, پنجشنبه

هراس از بازگشت ویروس کرونا به کشورهای اروپایی


با افزایش شمار مبتلایان در اروپا و بیم بازگشت کرونا، خروج از قرنطینه در کشورهای مختلف اروپایی آهنگ بسیار کندی پیدا کرده است.

در اسپانیا که بازگشایی‌ها و بازگشت به زندگی عادی در اولین روزهای خروج از قرنطینه به سرعت پیش می‌رفت، این روند دوباره با افزایش مبتلایان کند شده است. روز چهارشنبه آمار روزانه مبتلایان به کرونا برای نخستین بار به عدد پیش از ۲۲ ماه مه گذشته، یعنی زمان اوج شیوع کرونا در این کشور نزدیک شد.

دولت اسپانیا در برخی مناطق توریستی از جمله جزیره مایورکا تدابیر ویژه‌ای برای مقابله با شیوع ویروس کرونا اتخاذ کرده است به طوری که از این پس بارها و دیگر مکان‌های گردشگری این جزیره تعطیل خواهند شد. این در حالی است که مالکان بار و کافه‌ها و هم چنین دیسکوتک‌ها در هفته‌های گذشته بارها در این جزیره برای اعتراض علیه محدودیت‌های قرنطینه‌ای راهی خیابان‌ها شده‌اند. سه ماه تابستان برای اغلب این کسبه مهم‌ترین منبع درآمد سالانه است.

در منطقه کاتالونیا، در شمال اسپانیا نیز بسیاری از بخشداری‌ها و روستاها دوباره قرنطنیه شده‌اند. نزدیک به ۲۰۰ هزار خانوار در منطقه کاتالونیا دوباره به دوران قرنطینه بازگشته‌اند.

در رومانی به دلیل ابتلای ۶۴۰ نفر تنها در ۲۴ ساعت گذشته، ، دولت وضعیت اضطراری را تمدید کرد. رئیس جمهوری این کشور از همه شهروندان خواسته تا در اماکن عمومی حتما ماسک بزنند و در اماکن عمومی فاصله گذاری‌های اجتماعی را رعایت کنند. کلاوس یوهانیس در یک سخنرانی گفت: «نباید تمام آنچه را که در این مدت بدست آورده‌ایم ناگهان از دست بدهیم. ملتی متحد و مقتدر هستیم و باید همه با هم بر ویروس کرونا غلبه کنیم.»

به گزارش یورونیوز، با افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در بلغارستان، همه شهروندانی که قصد سفر به یونان، همسایه این کشور را دارند، باید ۷۲ ساعت پیش از سفر تست کرونایشان منفی باشد.

در بلژیک با افزایش ۱۱ درصدی مبتلایان، دولت از همه شهروندان خواسته تا در اماکن عمومی ماسک بزنند.

قرار است در فرانسه نیز از اول ماه اوت ماسک زدن در اماکن عمومی دوباره اجباری شود.



source https://www.azadegy.de/?p=20276

دور تازه اعتراضات ضد حکومتی کلید خورد + فیلم


بنا به اخبار و گزارشات رسیده تجمعات اعتراضی مردم در شهرهای مختلف در اعتراض به قرارداد ننگین ۲۵ ساله جمهوری اسلامی با چین شروع شده است.

امشب در شهر بهبهان (فیلم زیر) شمار زیادی از مردم و جوانان با تجمع به سردادن شعارهای ضد حکومتی پرداختند و از جمله شعار می دادند:

مرگ بر خامنه‌ای
نه غزه، نه لبنان جانم فدای ایران
بسیجی حیا کن مملکت رو رها کن
ایرانی می‌میرد، ذلت نمی‌پذیرد!
نترسید نترسید ما همه با هم هستیم
توپ تانک فشفشه آخوند باید گم بشه
ایرانی بسه دیگه غیرتتو نشون بده

اعلام پیمان‌نامه ۲۵ ساله با چین که یادآور عهدنامه ذلت بار ترکمانچای در دوران قاجار است باعث خشم مردم ایران از این وطن فروشی حاکمان جمهوری اسلامی شده است. صدور حکم اعدام برای سه تن از بازداشت‌شدگان اعتراضات آبان‌ماه نیز موجی از خشم و اعتراض مردم ایران را در پی داشته است؛ به طوری که این اعتراض در حساب‌های کاربران توییتر ترند اولین‌ها را به خود اختصاص داد و در آن میلیون‌ها نفر خواهان لغو حکم اعدام آنها شدند.

اسلام و نظام در آستانه غرق شدن

روزنامهٔ مستقل در مطلبی با هشدار به مراجع حکومتی نوشته است: امروز که همه، گرفتار بحران های سخت شده‌اند، مراجع پرنفوذ و بدون وابستگی دولتی، کجا هستند؟ چرا ملت در این ایام وحشت‌آور ویرانی، تنها هستند؟ چرا علما، برای حل مشکلات مردم هیچ موضعی نمی‌گیرند؟ چرا به اشرافیت عده‌ٔ قلیلی از خودی‌ها و نخودی‌های نظام که خشم کپر و زاغه‌نشینان را به حد انفجار رسانده، عکس‌العمل نشان نمی‌دهند؟

این منبع در ادامه افزود: این موقعیت اگر از دست برود نه مقلد و پیروی می‌ماند که علما، اسلام را برایش به حکم رساله‌ها اجرا کنند و نه (نظامی)… فرصت بسیار اندک است؛ و آینده از آن کسانی‌ست که امروز، مردم را انتخاب می‌کنند.

آقای رهبر!، دیگر جلوی مردم را نمی ‌توانیم بگیریم

در آینده اعتراضاتی رخ می‌دهد که دیگر جلوی مردم را نمی‌توانیم بگیریم

روزنامه جهان صنعت نیز با عنوان “شرط جلوگیری از شورش گرسنگان” نوشت: اگر به فکر راه علاج نباشند در آینده اعتراضاتی رخ می‌دهد که دیگر جلوی مردم را نمی‌توانیم بگیریم.

این منبع نوشت: پاسخگو نبودن برخی مسئولان (خامنه ای) نسبت به مشکلات مردم از دلایل اصلی طغیان گرسنگان است. مغز انسان ظرفیت محدودی برای تحمل مشکلات و فشارهای روانی دارد و از یک میزان معین که عبور کرد به شکل‌های مختلف واکنش نشان می‌دهد. حال با شیوع کرونا تاب و تحمل مردم بسیار کمتر از قبل شده است.

این روزنامه نوشت: این روزها تمام دنیا با بحران کرونا دست و پنجه نرم می‌کنند، اما هیچ فردی معضلات یک ایرانی را در هیچ جای دنیا ندارد. مسئولان دولتی هیچ ایده‌ای برای مهار این بحران ندارند بلکه فقط هم‌چون سال‌های قبل از مشکلات شانه خالی می‌کنند.

این منبع افزود: اگر مسئولان کشور به جای این‌که نزدیکان خود را روی کار بیاورند از افراد شایسته در کار استفاده و مدیران خود را ملزم به پاسخگویی به مردم می‌کردند هیچ‌گاه این اتفاقات در کشور رخ نمی‌داد.

این روزنامه هشدار داد: اگر مسئولان کشور مشکلات مردم را حل نکنند شرایطی را در آینده می‌بینم که اعتراضات مردم شکل جدی‌تری به خود خواهد گرفت. در آینده اعتراضاتی رخ می‌دهد که دیگر جلوی مردم را نمی‌توانیم بگیریم. مردم به خیابان‌ها کشانده می‌شوند و این دقیقا معضلی است که دولتمردان از وقوعش می‌ترسند.

سیلی که همه چیز را با خود می ‌برد

…کرونا روزی تمام می‌شود و آن‌وقت این لشکر تارومار و زخم‌خورده دیگر چیزی برای باختن ندارد. وقتی خشمش طغیان کند، تا ویرانی کامل می‌جنگد و می‌شود آنچه نمی‌خواهید بشود: بغض‌ها از سفره‌های خالی به‌ خیابانهای شلوغ کشیده خواهد شد…

روزنامه “مستقل” نیز روز یکشنبه در مقاله ای با اشاره به اوضاع بحرانی کشور و اعتراضات آبانماه نوشت:‌ ترسی که گلوله و فشار ایجاد کرد، مردمی را که هنوز امید به بهبود زندگی داشتند به عقب ‌نشینی واداشت. در حالی که بازیگران اصلی می‌دانند آنچه در آبان اتفاق افتاد، پیش‌درآمد سیلی‌ست که عنقریب از زاغه‌ها به‌راه می‌افتد و همه چیز را با خود می‌برد.

این روزنامه نوشت: از مناطق حاشیه و طبقات زیر خط فقر، جانشان را در دست گرفته به خیابان‌ها آمدند. پشت‌بندش اینترنت و ارتباط مردم با هم و با دنیا قطع شد. جسته و گریخته خبر کشتارهای باورنکردنی در گوشه و کنار کشور از منابع غیررسمی منتشر می‌شد و همین موضوع باعث خشم بیشتر معترضان شد. آتشی که از سال‌ها پیش، زیر خاکستر صبر مردم است، داشت شعله‌ور می‌شد و جریان را از کنترل خارج می‌کرد.

آمارهای عجیب جان‌باختگان، در نبود فضای منصف رسانه‌ای، بنزین این آتش شده بود. کم‌کم بی‌تفاوت‌ها هم داشتند به میدان می‌آمدند و این اتفاقی بود که قطعاً هیچ حکومتی نمی‌خواهد بیفتد. تا این‌که استفاده از برخورد «گازانبری» با معترضان، آن‌هم در فضایی چراغ‌خاموش از اینترنت و ارتباط، به طور موقت جواب داد و ظاهراً غائله خوابید بدون پاسخ عملی به خواست‌های مردم.

این روزنامه در ادامه به سوء‌استفاده رژیم از اپیدمی کرونا برای تاخیر در قیام مردم اشاره کرد و نوشت:‌ در حالی که مردم سرها را در گریبان برده‌اند و فقط می‌خواهند فعلا زنده بمانند، استفاده ابزاری از هجوم کرونا برای خفه کردن و کنترل خشم گرسنگان بی‌طبقه، به حدی ناجوانمردانه انجام شده که بعد از ۶ماه، نه تنها موفقیتی در مهار بیماری کسب نکرده‌اند که، حتی به گواه آمارهای رسمی هم، اوضاع از کنترل خارج شده. روزانه هزاران مبتلا و صدها کشته، موید این ادعاست. چه چیزی بهتر از حضور این فاجعه، می‌توانست توجهات را از خشم‌های فروخورده و مطالبات برآورده نشده، منحرف کند؟

این منبع افزود: خلاصه مردم گرسنه و گرفتار و دلمرده را در اتاقی با شیری درنده تنها گذاشتند و منتظر نشستند تا کار، یک‌سره شود در حالی‌که خودشان خیلی آرام و بدون جلب توجه، قیمت‌ها را به اوج رساندند، دادگاه‌هایی برگزار شد که در شرایط عادی، هر جلسه‌اش غوغایی به پا می‌کرد، قراردادهایی را علنی کردند که افشای بعضی مواردش، حتی بی‌خیال‌ترین ایرانی‌ها را هم به عکس‌العمل واداشته، محیط زیست و جنگل‌های کشور در بی‌پناهی کامل در دست آتش، رها و برای متهمان حوادث آبان حکم اعدام صادر شد و در این میان، برای تکمیل طنز ماجرا، حسین هدایتی هم هر روز ملاقات شرعی دارد!

این روزنامه در پایان نوشت: طبیعی‌ست که این موهبت چین‌آورده، چیزی نیست که قدردانش نباشند و صله‌ای درخور به پاداشش ندهند.اما نباید فراموش کنند که کرونا به هر حال روزی تمام می‌شود و آن‌وقت این لشکر تار ومار و زخم‌خورده دیگر چیزی برای باختن ندارد. وقتی خشمش طغیان کند تا ویرانی کامل، می‌جنگد و می‌شود آن‌چه نمی‌خواهید بشود. ملت، رهاشدگی و تنهایی‌اش را در این روزهای تلخ از یاد نمی‌برد و این چیزی نیست که در حوادث ناگزیر پیش‌رو، کم‌اثر باشد.

هشدار وزیر و شهردار و نماینده به خامنه ای!

حسین نوش آبادی، نماینده ورامین در مجلس شورای اسلامی گفته: مشکل بیکاری و مشکل گرانی کمر مردم را شکسته است و صدای خرد شدن استخوان های مردم زیر بار فشارهای سنگین اقتصادی و معیشتی شنیده می‌شود.

حبیب الله دهمرده، نماینده زابل هم گفت: سوءمدیریت و تبعیض و بی‌عدالتی در ابعاد مختلف وجود دارد و بیکاری و گرانی افسارگسیخته آستانه تحمل مردم را به سر آورده است.

روزنامه جمهوری اسلامی نیز در سرمقاله خود با عنوان صدای زنگ خطر را بشنوید، نوشت: شنیدن صدای زنگ خطر، فقط ‏گوش می‌خواهد، به هوش نیازی نیست. هوش اگر باشد، قبل از آنکه خطر برسد، هوشمندان کاری می‌کنند که یا حرکت نکند و یا ‏از نیمه راه برگردد. اینکه ما امروز با انواع خطر‌ها مواجه هستیم به این دلیل است که کارمان از هوش گذشته و گویا گوشمان هم ‏شنوائی خود را از دست داده است. ‏ارز لحظه‌ای بالا می‌رود، طلا با سرعت برق در حرکت است، ارزاق بدون آنکه کنترلی داشته باشند هر روز گران‌تر ‏می‌شوند و انواع کالا‌ها و خدمات دچار چنان تغییراتی در قیمت و هزینه شده‌اند که برای اقشار متوسط به پائین جامعه غیرقابل ‏دسترسی هستند. در این مسابقه بی‌سابقه قیمت‌ها و هزینه‌ها، مردم زیر چرخ‌های بی‌رحم ماشین گرانی له می‌شوند، ولی صدای خرد ‏شدن استخوان‌هایشان متاسفانه به گوش مسئولین نمی‌رسد و یا اگر می‌رسد برای آن‌ها اهمیت چندانی ندارد ‏.

شهردار تهران هم در گفتگو با خبرگزاری فرانسه در مورد نارضایتی مردم هشدار داده و گفته است: اوضاع کنونی، اوضاع عادی نیست.

نمکی، وزیر بهداشت دولت روحانی هم در نشست اضطراری ستاد مبارزه با کرونا گفت: آمریکایی‌ها ۱۱۱میلیارد دلار فقط برای بخش سلامت هزینه کردند و این به جز چند هزار میلیارد دلار است که برای معیشت خرج کردند. انگلیسی‌ها ۲۰میلیارد برای بخش سلامت هزینه کردند. ما از یک میلیارد دلار که مقام معظم رهبری فرمودند، زیر ۳۰درصد را فقط دریافت کردیم.

وی در ادامه با اشاره به وضعیت انفجاری جامعه گفت: گزارش های امنیتی برای ما می‌آید. این‌که از فقر و تهیدستی به سمت طغیان می‌روند جدی است. رئیس جمهور و نیروهای امنیتی باید به معیشت و عدم شکل‌گیری طغیان فکر کنند.

نگرانی مقامات حکومتی از شورش ارتش گرسنگان

خبرگزاری رویترز روز سه شنبه در گزارشی در باره بحران عمیق اقتصادی در ایران و کاهش روزانه ارزش قیمت ریال نوشت:‌ بحران ارزی مردم ایران را تحت فشارهای شدید قرار داده است. بحران کنونی نان را گران کرده و گوشت هم به کیلویی ۱۰دلار رسیده است. در چنین شرایطی بسیاری از کارگران چندین ماه است که حقوق نگرفته‌اند. این وضعیت همچنین به کسب و کار خیلی ها ضربه زده است.

این منبع افزود: درآمدهای نفتی ایران به‌ دلیل تحریم‌های آمریکا به شدت کاهش یافته است. گزارش صندوق بین المللی پول هم نشان می‌دهد که ایرانیان باید برای تورم بیشتر آماده شوند. این در حالیست که حاکمان ایران درصدد جلوگیری از تکرار اعتراضات آبانماه گذشته هستند که در رابطه با مشکلات اقتصادی شروع شد اما خیلی سریع به مسایل سیاسی کشید و معترضان خواستار کنار رفتن مقامات ارشد حکومتی شدند.

دارا و ندار احساس ناامنی می‌کنند

یک جامعه شناس در ایران در گفتگو با خبرگزاری شفقنا در باره اوضاع بحرانی کشور گفت: کشوری که فقر و فساد در آن به اوج رسیده و آستانه ها را شکسته، قطعا آینده دشوار و نگران کننده ای خواهد داشت، بارها شخصیت ها هشدار داده اند که ما به کجا می رویم ولی در بر همان پاشنه ویران می چرخد امری که تحلیلگران اجتماعی و اقتصادی پیش بینی کرده اند. اما گوش شنوایی نیست و حاضر نیستند قبل از اینکه دیر شود شرایط را برای ورود کسانی که می توانند اندکی از بروز بحران ها جلوگیری کنند فراهم کنند.

سعید معیدفر گفت: ما امروز در شرایطی قرار داریم که بجز کسانی که با رانت سر و کار دارند و براساس آن رانت ها می توانند ثروت خود را حفظ کنند یا افزایش بدهند، شرایط برای دیگر اقشار جامعه موجب نگرانی است و دارا و ندار امروز احساس ناامنی می کنند و نسبت به آینده کشور و جامعه و دارایی های خود نگرانی دارند. امروز شرایط برای تعادل و ثبات اقتصادی فراهم نیست و تنها کسانی در چنین شرایطی می توانند خوشحال باشند که نه مولدان اقتصادی بلکه انگل های جامعه هستند. انگل هایی که با رانت و شیوه های بد تخلف می کردند. این افراد موجب تولید و بهبود و افزایش ثروت و اشتغالزایی در جامعه نبودند. در این شرایط نه تنها اقشار ضعیف که محتاج نان شب خود هستند بلکه سایر افراد جامعه و حتی ثروتمندانی که با رعایت اصول کار می کردند نیز از این وضعیت ناراضی هستند. اوضاع امروز بر وفق مراد معدود متخلفین است و بقیه افراد جامعه دچار ابهام و سردرگمی هستند.

نظام در حال جان دادن است

وضعیت انفجاری جامعه و خطر شورش گرسنگان علیه نظام، مقامات حکومتی را به شدت نگران ساخته است تا جایی که صراحتا نسبت به فروپاشی جمهوری اسلامی به خامنه ای هشدار می دهند.

روزنامه مستقل در این باره نوشت: شتاب گرانی‌ها، شوک لحظه‌ای به مردم وارد کرده است. خیل عظیم مردم ناتوان در تأمین حداقل ها و جبهه چهار درصدی های چاق‌تر شده رو در روی هم می‌ایستند و قطعا بازنده‌ٔ این رویارویی، انسان‌هایی نیستند که چیزی برای از دست دادن ندارند.

روزنامه آفتاب یزد هم نوشت: مردم وقتی چیزی برای از دست دادن نداشته باشند، دست از جانشان می‌کشند. تا شرایط از این بدتر نشده باید این مردم خسته را دریابند.

روزنامه اعتماد هم خواستار مذاکرات فوری با آمریکا شد و نوشت: این بزرگ‌ترین خطای نظام و بزرگ‌ترین فرصت‌سوزی برای نظام خواهد بود که در شرایط بحران اقتصادی کنونی و با جمعیت عظیم جوانان بیکار که هر لحظه آماده انفجار است، مذاکراتی که امروز می‌توانیم انجام بدهیم را به امید شکست ترامپ به تعویق بیاندازیم.

آخوند هاشم‌زاده هریسی، عضو مجلس خبرگان رهبری هم نسبت به شرایط انفجاری جامعه ابراز نگرانی کرد و گفت: وضعیت امروز جامعه عملا غیرقابل تحمل است و متأسفانه هر روز نیز بدتر می‌شود؛ بنابراین این‌طور نیست که بگوییم صبر کنیم تا فردا یا پس فردا مشکلات حل شود. مردم هر روز از نظام دورتر می‌شوند.

وی افزود: امروز شرایط بسیار حساس است. نمی‌توانیم بنشینیم و شاهد جان دادن نظام و انقلاب باشیم.

سیل چو بگرفت، سد نشاید بست!

روسای کمیسیون های مجلس ولایت در نامه‌ای به روحانی ضمن هشدار نسبت به شرایط انفجاری جامعه نوشتند: این تنها ارزش پول ملی نیست که هر روز رو به کاهش است بلکه امید و آرزوی صدها هزار جوان است که دستخوش ناملایمات می‌شود.

آنها در نامه خود، دولت روحانی را مسئول اصلی این وضعیت دانسته و با ریختن اشک تمساح برای مردم محروم نوشتند: ای کاش در مسیری که به محل کار می‌روید صورت کودکانی که از فقر مشغول کار هستند یا زباله گردانی که برای لقمه‌ای نان می‌جنگند را هم بنگرید. آیا از قیمت روزافزون مواد غذایی اطلاع دارید؟

آنها در پایان نامه خود به روحانی با نگرانی از شرایط کنونی و احتمال به حرکت درآمدن سیل‌ اعتراضات ضد حکومتی نوشتند: حساسیت مسئولیت شما ایجاب می‌کند که اوضاع و احوال جامعه را رصد کنید و برای حوادث واقع شده پیش از بحران تدبیری بیندیشید وگرنه سیل چو بگرفت، سد نشاید بست.

فاطمه مقصودی نماینده بروجرد پیش تر در مجلس گفته بود: من معلم هستم گرسنگی کودکانه محصل خود را با تمام وجود حس کرده‌ام، من مادر هستم بیکاری جوانان رشید افسرده از بیکاری را با اشک و آه دیده‌ام، من پیرزنان و پیرمردان شهر مظلوم‌ خود را دیده‌ام و در چروک پیشانی آنها نقش شمشیر خشم خدا را بر علیه همه‌مان مشاهده کرده‌ام.

بیدار شوید پیش از آنکه مردم بیدارتان کنند!

سایت عصر ایران: مگر نه این است که حکومت ها مسوول تامین امنیت مردمان شان هستند و مگر نه این است که امنیت اقتصادی یکی از ارکان امنیت ملی است؟ اصلاً مسؤولان ما می دانند که مردم چگونه زندگی می کنند؟ نان شب و فرش زیر پا و سقف بالای سرشان را چگونه تامین می کنند؟

البته که مسؤولانی که معیشت شان همانند اکبر طبری و امثال اوست و میلیارد، برایشان پول خرد است و دوستانی دارند که حتی سند لواسان را نیز به اسم شان بزنند، چه می فهمند حال مردی که دینام کولر آبی اش سوخته و خانواده اش در گرما مانده اند و او در این هوای گرم چند روز است دنبال جایی می گردد که ۱۰۰ هزار تومان ارزان بفروشند؟

چه می فهمند حال خانواده ای مریض دار را که هر بار با قیمت های جدید داروها مواجه می شوند و بیمناک آینده بیمارشان می شوند؟ چه می فهمند حال مستاجری را که هر سال باید خانه کوچک تری را در محله فقیرتر اجاره کند؟

هشدار به همه مسؤولان، که مردم تا جایی می توانند در هزینه ها صرفه جویی کنند، تا جایی می توانند قرض کنند، تا جایی می توانند ماشین و لوازم خانه شان را بفروشند و خرج خورد و خوراک و درمان و پوشاک کنند و… ولی از یک جا به بعد، دیگر چیزی برای از دست دادن باقی نمی ماند و آن گاه خیلی ها ترجیح خواهند داد به جای شرمساری هر روزه پیش بچه هایشان، دست به اعتراض بزنند و نان بخواهند.

دولت، مجلس، قوه قضائیه و سایر نهادهای حاکمیتی بدانند که فقیرتر شدن مردم، به معنای آسیب پذیر شدن جامعه و حکومت است. انهدام طبقه متوسط و سوق دادن آن به سمت دره های فقر، مصداق بارز اقدام علیه امنیت ملی است.

پیامبر اسلام فرمودند: کاد الفقر ان یکون کفرا (نزدیک است که فقر به کفر بینجامد) ؛ فقری که ممکن است حتی به کفر خدا هم منجر شود، آیا نمی تواند به حوادث دیگری هم بینجامد؟

مسوولان جمهوری اسلامی ایران! بیدار شوید قبل از آن که به گونه ای بیدارتان کنند که دیگر خیلی دیر شده باشد!



source https://www.azadegy.de/?p=20277

کرونا/ایران؛ ورشکستگی بیمارستان‌ها/هزینه‌ سنگین


احتمال ورشکستگی بیمارستان‌ها در بحران کرونا
هزینه‌های سنگین کرونا برای هر خانوار ایرانی

معاون کل وزارت بهداشت گفت: در دوران شیوع کرونا، برخی هزینه های جدید مانند وسایل ضد عفونی، ماسک و شوینده ها به سبد خانوار اضافه شده است.

به گزارش ایرنا، حریرچی روز پنجشنبه در وبینار فاصله گذاری هوشمند؛ همراهی اقتصاد با سلامت، اظهارداشت: اگر هر خانوار ایرانی به خاطر مسائل بهداشتی و درمانی در ایام کرونا حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان(معادل ۱۰۰ دلار در ابتدای پاندمی کرونا) افزایش هزینه داشته باشد، هزینه‌های کمرشکن سلامت از ۳.۷ درصد به حدود ۸ درصد می رسد. در خانوارهای روستایی این شاخص از ۴.۹ به ۱۲.۹ درصد و در خانوارهایی که دارای فرد بیشتر از ۶۰ سال هستند، این شاخص به ۱۲.۳ درصد افزایش می یابد.

وی با اشاره به تحمیل برخی هزینه‌های غیرمستقیم به خانوارها در شرایط اپیدمی کرونا، گفت: از دست دادن شغل افراد مبتلا، ترس و اجتناب از مراجعه به بیمارستان‌ها برای سایر بیماری‌ها که منجر به وخیم تر شدن وضعیت بیماری و پرداخت هزینه‌های سنگین تر دارد و همچنین تبعات روانی مرتبط با مشکلات اقتصادی از جمله مهم ترین هزینه‌های غیرمستقیم به خانوارها در این شرایط است.

احتمال ورشکستگی بیمارستان‌ها در بحران کرونا

رییس بیمارستان آیت الله طالقانی با اشاره به مشکلات اقتصادی بیمارستان‌های دانشگاهی و تشدید این شرایط در بحران کرونا، اظهار کرد: بسیاری از بیمارستان‌ها در حال ورشکستگی هستند و علاوه بر این در بحران کرونا دچار معضل کاهش درآمدهای اختصاصی شده‌اند.

دکتر زندی با انتقاد نسبت به عدم حمایت مالی از بیمارستان‌ها در شرایط کرونایی و همچنین عدم تحقق وعده‌های مرتبط با تخصیص مشوق‌های مالی و مالیاتی به بیمارستان‌ها و کادر درمان، گفت: با وجود تحمیل بارکاری و مالی مضاعف بر بیمارستان‌ها، هیچ حمایتی از این بخش به عمل نمی‌آید. به عنوان نمونه در رابطه با بخش‌های دولتی دیگر بحث ارایه تسهیلات مالی و کاهش ساعت کاری مطرح شده ولی بیمارستان‌ها نه تنها قادر به انجام این کار نیستند، بلکه باید ساعت و حجم کاری را تا چند برابر افزایش دهند تا بتوانند پاسخگوی بیماران باشند، با این وجود نه تنها مشوقی تخصیص داده نشده بلکه حقوق و کارانه‌ها و اضافه کاری‌ها نیز با تاخیر چندماهه پرداخت می‌شود. در این شرایط داروخانه‌ها نیز دچار مشکل شده‌اند و شرکت‌های دارویی آنها را بلاک می‌کنند.

با عزاداری ماه محرم اوضاع بدتر می شود

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله روز (سه شنبه) خود با عنوان تنها قرنطینه کامل میسر است، نوشت: بیایید این بار، ‏مسئولانه‌تر به داد مردم برسیم، در غیراینصورت باید منتظر قربانی شدن دسته جمعی ِ مردم از پیر و جوان و زن و ‏مرد و کودک باشیم. ‏

در این مقاله آمده است: همه ما می دانیم که در شرایط کنونی امکانات بیمارستانی، جوابگوی ‏تعداد روزافزون بیماران نیست. تعداد پزشکان و پرستاران و سایر کادرهای درمانی و بهداشتی مراکز درمانی کشور نیز محدود ‏است و از این نظر نیز احتمال بروز مشکلات جدی دیگر هم وجود دارد. ‏

این روزنامه در ادامه نوشته که متاسفانه، مجموعه مدیریتی کشور شامل قوای سه‌گانه و سایر دستگاه‌ها، منسجم نیستند و هر کسی ساز خودش را می‌زند و عده‌ای از آن‌ها به جای پرداختن به ‏مسائل اصلی کشور، به حاشیه‌سازی مشغولند.

این منبع نوشت: عده‌ای نیز همزمان با تاکید ستاد ملی مقابله با کرونا بر ممنوعیت تجمعات، سخن از ‏تعطیل‌بردار نبودن عزاداری‌های محرم به میان می‌آورند و ناآگاهانه دین را در برابر جان مردم قرار می‌دهند!

این مقاله می‌افزاید: شما کمک کنید با ‏انجام قرنطینه کامل، کرونا مهار شود، آنوقت عزاداری‌ها را هم با خیال راحت برگزار کنید، ولی هنگامی که کرونا هر روز جان ‏بیش از ۲۰۰ نفر را می‌گیرد، این اصرار شما مفهومی غیر از ضدیت با سلامت مردم ندارد. ‏

مُلاکرونا مسئول وضع کنونی‌ست

ماشین مرگ کرونا در ایران با فرمان خامنه‌ای و امامان جمعه اش پیش می‌رود. به نوشته یک روزنامه داخلی (آرمان)، آمار تعداد روزانه مبتلایان همان نیست که اعلام می‌شود

روزنامه جمهوری اسلامی ‏نوشته است: ‏هرچند تلاش می‌شود بی‌تفاوت شدن مردم نسبت به کرونا و به نوعی عادی پنداشته شدن آن، عامل اصلی شیوع مجدد و خارج شدن ‏آن از کنترل نشان داده شود، ولی واقعیت اینست که این، عامل اصلی نیست. مردم، در فروردین‌ماه نشان دادند که آماده همکاری هستند و برای مهار کردن کامل کرونا از هیچ تلاشی دریغ نخواهند ورزید. به همین دلیل، عامل اصلی پدید آمدن وضعیت ‏کنونی را باید در جای دیگری جستجو کرد.

این منبع افزود: واقعیت اینست که محدودیت‌های کرونائی فقط اقتصادی نبودند که دولت به دلیل ملاحظات اقتصادی و معیشتی ناچار باشد ‏آن‌ها را بردارد. متاسفانه با محدودیت‌های اجتماعی، مذهبی و سایر محدودیت‌های وضع شده نیز با مسامحه رفتار شده است. وزارت ‏بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا در بسیاری موارد مخالف رفع این قبیل محدودیت‌ها بودند، ولی در برابر فشار‌ها عقب‌نشینی ‏کردند. بعضی مناسبت‌های ماه رمضان، برگزاری نماز‌های جمعه، بازگشائی مساجد و کوتاه آمدن در برابر انباشتن مسافر ‏در هواپیما‌ها و… از مواردی هستند که دولت و ستاد مقابله با کرونا درباره آن‌ها با تعارف برخورد کرد.

این روزنامه نوشت: امروز اگر تعداد ‏جان‌باختگان کرونائی در کشورمان به بالاترین رقم ۵ ماه گذشته رسیده، نتیجه این برخورد‌های تعارفی با کروناست. حضرات هنوز ‏هم با نمازجمعه و اماکن مذهبی تعارف دارند.



source https://www.azadegy.de/?p=20274

منبع داخلی: انتشار آگهی ترحیم ریال ملاها! + عکس


در ادامه اوج‌گیری بهای ارزهای خارجی در ایران، دلار در بازار تهران روز پنجشنبه ۲۶تیرماه، به ۲۴۲۰۰تومان نرخ‌گذاری شد. به گزارش دنیای اقتصاد، قیمت دلار امروز در بازار تهران به مانند روز گذشته افزایش یافت و در کانال ۲۴هزار تومان پیش رفت.

وب‌سایت بن‌بست نیز که بهای ارزهای خارجی در ایران را ثبت می‌کند، روز پنجشنبه بهای دلار آمریکا را تا بعدازظهر ۲۴۲۰۰تومان اعلام کرد. قیمت هر یورو نیز اکنون به ۲۷۶۰۰تومان رسیده است.

همزمان روزنامه اقتصادی سرآمد صفحه اول خود را به شکل یک آگهی ترحیم منتشر کرد و تیتر زد: مرحوم پول ملی (عکس زیر)

در صفحه اول این روزنامه نوشته شده: با نهایت تأسف و تالم با ورود قیمت هر دلار آمریکا به کانال ۲۳۰۰۰تومان، بدین وسیله رسماً خبر درگذشت ارزش و اعتبار پول ملی را به کلیه ایرانیان اعلام می‌داریم.

سردبیر این روزنامه در توئیتر خود نوشت: برای دلار۲۳ تومنی و این اقتصاد فرو شکسته، من نمی‌توانستم صفحه اول متعارفی برای روزنامه ببندم، باید اعلامیه می‌بستم! و بستم.

ارزش یارانه مردم به ۲ دلار رسیده است

نماینده سنقر در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از وضعیت اقتصادی کشور و فشار اقتصادی بر دوش مردم گفت: یارانه مردم ارزش ۲ دلار پیدا کرده است.

به گزارش ایسنا، حسینی‌کیا در نطق میان دستور جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی با اشاره به مسوولیت دولت در برابر مردم بیان کرد: هدف از برجام برداشتن تحریم‌های ظالمانه بود، اما امروز نتیجه چند سال مذاکره، شدیدتر شدن تحریم‌ها و فشار اقتصادی بر مردم و دلار بالای ۲۰ هزار تومان و سکه بالای ۱۰ میلیون و قیمت مسکن دست نیافتنی شده است.

وی درباره «قیمت نجومی مسکن» و جایگاه گوشت و مرغ و تخم‌مرغ در سفره مردم از دولتمردان پرسید: آیا از وضعیت زندگی کارگران و بازنشستگان که مجبورند دو شیفت برای گذران زندگی خود کار کنند مطلع هستید؟ آیا وضعیت نیمه‌جان را می‌بینید؟



source https://www.azadegy.de/?p=20275

اطلاعیه ۱۳۰۷ نمایندگی ایالت هامبورگ در خصوص اعدام و بهانه های اعدام

اعتراض:حقی که در دولت جمهوری اسلامی ایران جرم است!. نه فقط کشتار، بازداشت، زندان و سرکوب شدید ایرانیان معترض توسط نیروهای امنیتی و انتظامی حاصل اعتراضات آبان ماه سال ۹۸ بود که تحت توجهات قوه قضائیه دولت جمهوری اسلامی ایران، فرمان اعدام نیز به مجموعه دست آورد های آن اضافه شد و نقض دیگری به …

ادامه‌ی مطلب



source https://www.azadegy.de/?p=20272

کلیپ صوتی و تصویری مهاجرت، دلنوشته ای به بهانه‌ی بیستم ژوئن روز جهانی پناهنده

مهاجرت، دلنوشته به بهانه‌ی بیستم ژوئن روز جهانی پناهنده باور کن مهاجرت کار هرکسی نیست. مهاجرت داستان آدمهای شجاعی ست که توانستند دل از همه چیز بکنند. اجرا : طاهره خطی دیزآبادی تدوین : مهرشاد بایرامی یادکوری


source https://www.azadegy.de/?p=20273

تلاش رهبر برای انداختن مسئولیت به گردن روحانی


آخوندهای حکومتی ظاهرا با مردم ابراز همبستگی می کنند تا مسؤولیت فلاکت را از خامنه ای به گردن روحانی بیاندازند

تلاش تبلیغاتی باند خامنه ای برای دور ساختن اتهام بی کفایتی از خود، همچنان به صورت برنامه ریزِی شده ادامه دارد. هدف این کارزار آن است که گناه بحران اقتصادی و مصیبتی که مردم ایران به طور فزاینده ای با آن روبرو هستند از رهبر حکومت دور نگاه داشته شود و جناح اجرایی حکومت، یعنی دستگاه دولت روحانی مسؤول این وضع معرفی گردد.

رادیو پیام اسرائیل در گزارشی اعلام کرد: در همان حال که رئیس مجلس و شماری از نمایندگان اصولگرا کارزاری را علیه روحانی آغاز کرده و خواستار برکناری او شدند، اکنون نوبت یک آخوند حکومتی به نام آیت الله علوی گرگانی است که در بیانیه ای، ظاهرا با رنج مردم ابراز همبستگی می کند، ولی در همان حال، مسؤولیت نابسامانی های کنونی را به گردن دولت حسن روحانی می اندازد و به او می گوید: به حال مردم فکری کنید.

آخوند علوی گرگانی، در نامه ای که از قم برای روحانی فرستاده، می نویسد: «شرایط فعلی جامعه و نالۀ قشر مستضعف و متوسط جامعه از فشار گرانی و بی ثباتی قیمت ها، قلب هر انسان دلسوز نسبت به مملکت را می آزارد».

این آخوند و گروه های گسترده ای از اصولگرایان، از جمله به این هدف دولت روحانی را مورد حمله و انتقاد قرار می دهند، که نگاه های انتقادی از علی خامنه ای و بی کفایتی او در اداره کردن امور ایران را متوجه دیگران سازند تا او از انتقاد و اعتراض مصون بماند.

علت عمده بحران اقتصادی کنونی در ایران، تحریم های اقتصادی ایالات متحده است که درآمدهای ارز خارجی رژیم ایران را به صفر نزدیک کرده – و این در حالی که بیش از هشتاد درصد از بودجه حکومت بر اساس درآمد نفت قرار داشته است.

علت تحریم های آمریکایی، ادامه برنامه های اتمی و موشکی رژیم، ادامه تعرض نظامی در کشورهای همسایه، و همچنین ادامه حمایت از تروریسم و انتقال پول و اسلحه به سازمان های ترور می باشد.

علی خامنه ای، به تغییر ۱۸۰ درجه ای سیاست رژیم و دست برداشتن از این گونه عملیات، به آسانی می توانست ایالات متحده را به لغو تحریم ها بکشاند و از طریق گفتگوی مستقیم، نزاع دیرین حکومت ایران با آمریکا را متوقف سازد. ولی او نه تنها به چنین اقداماتی دست نزده، بلکه هر روز با قاطعیت بیشتری تاکید می کند که نباید با آمریکا وارد گفتگو شد و برنامه های اتمی و موشکی، حتی با شتاب بیشتر باید ادامه یابد.

اکنون چند سال است که قشرهای گسترده ای از مردم ایران به این باور رسیده اند که علت اصلی بدبختی کشور لجاجت خامنه ای در ادامه سیاست های تعصب گرایانه می باشد. ولی علی خامنه ای نه تنها از این راه باز نگشته، بلکه هر روز بر لجاجت می افزاید و آزادی های فردی و انسانی را محدودتر می سازد و در سیاست خارجی نیز ایران را به انزوای بیشتری می کشاند.

یکی از علل اصلی تلاش گروهی از نمایندگان مجلس جدید برای استیضاح دولت حسن روحانی نیز با پیروی از این تاکتیک بود. ولی خامنه ای دریافت که این روند ممکن است به ثبات حکومتی لطمه بیشتری بزند و از این رو دستور داد نمایندگان، طرح استیضاح را پس بگیرند.

محمد خاتم رئیس جمهوری اسبق به صراحت گفته بود که رئیس جمهوری فاقد اختیارات است و فقط نقش “تدارکاتچی” را ایفا می کند و فاقد اختیارات تصمیم گیری می باشد.

لوموند: مردم ایران در قعر چاه

روزنامه فرانسوی لوموند گزارشی دربارۀ وخامت اوضاع معیشتی مردم ایران منتشر کرده که سیمای طبقات بیش از پیش فرودست پایتخت را ترسیم می کند.

سوءتغذیه و بی سرپناهی، به نوشتۀ لوموند، دو پی آمد بارز فقر و بیکاری هستند که در اثر فساد طبقات حاکم، تحریم های بین المللی و بالاخره نتایج اقتصادی ویروس کرونا سایۀ خود را در سراسر کشور پهن کرده اند.

به گزارش رادیو فرانسه، لوموند از قول یک زن طبقۀ متوسط تهران می نویسد که اوضاع امروز ایران به چاهی می ماند که مردم این کشور در آن گرفتار شده اند. گزارشگر لوموند می نویسد که فقر باعث شده که گوشت و میوه های فصلی از سفرۀ حتی طبقۀ متوسط حذف شود زیرا قیمت مواد غذایی، کالا و خدمات نسبت به سال گذشته دست کم دو برابر افزایش یافته است.

لوموند به نقل از آخرین گزارش مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی ایران نوشته است که “در نتیجۀ ویروس کرونا بین دو نیم تا شش و نیم میلیون نفر کار خود را از دست داده اند و به این ترتیب نرخ بیکاری در ایران به حدود ٣٧ درصد افزایش یافته است.

گزارشگر لوموند می افزاید که در اثر تشدید فقر مردم حالا قسمتی از محل سکونت خود را هم اجاره می دهند. بسیاری از خانواده ها خانه و در نتیجه استقلال خود را از دست داده و از شدت فقر از نو به منازل والدین شان بازگشته اند. عده ای حتی کارشان به اجاره نشینی در زیر چادر در پشت بام منازل کشیده است.

گزارشگر لوموند می افزاید که بیش از پیش مردم برای سیر کردن شکم خود لباس ها و وسایل شخصی خود را می فروشند.

تصویری پرمعنا از حال و روز کنونی مردم

حسین راغفر اقتصاددان و استاد دانشگاه در ایران اخیرا گفته بود: در شمال تهران برج می‌سازند، متری ۱۵۰ میلیون تومان، پول این خانه را چه کسی می‌خواهد پرداخت کند، در حالی که در جنوب شهر افراد برای امرار معاش کودکان خود را می‌فروشند، معلوم است که در چنین شرایطی جامعه آرام نخواهد بود، روز به روز بر شدت فاصله طبقاتی افزوده شده و طبقه متوسط در حال نابودی و محو شدن است.



source https://www.azadegy.de/?p=20271

پدر پویا بختیاری در بازداشت وزارت اطلاعات است


یکی از اعضای خانواده منوچهر بختیاری، پدر پویا بختیاری از کشته شدگان اعتراضات آبان‌ماه گذشته گفته‌ او دربازداشت وزارت اطلاعات است و خانواده‌اش هیچ اطلاعی از سرنوشت او ندارند.

این عضو خانواده بختیاری به دویچه‌وله فارسی گفت که منوچهر بختیاری، پدر پویا بختیاری را وزارت اطلاعات دستگیر کرده است. منوچهر بختیاری همراه با همسرش به جزیره کیش رفته بودند تا با پخش پرچم شیر و خورشید میان ساکنان آنجا به قرارداد ۲۵ ساله میان حکومت ایران و چین اعتراض کنند. او عصر دوشنبه ۲۳ تیر هنگام بازگشت از کیش به تهران در فرودگاه بازداشت می‌شود.

وی گفت از آن پس نه همسر و نه سایر اعضای خانواده از سرنوشت او اطلاعی ندارند. ماموران امنیتی تلفن همراه و سایر وسایل آقای بختیاری را نیز برده‌اند.

در حال حاضر مهرداد بختیاری، برادر منوچهر بختیاری پیگیر وضع اوست. اما او نیز در معرض خطر است و ممکن است بازداشت شود. بیشتر اعضای خانواده پویا بختیاری در دادخواهی علیه کسانی که او را کشته‌اند شرکت داشته‌اند و به همین دلیل همگی زیر فشار هستند و کسی به دادستانی مراجعه نکرده است.

خانواده پویا بختیاری، علیرغم تهدیدهای حکومت از دادخواهی پسر خود و هم‌چنین دیگر قربانیان سرکوب خونین آبان کوتاه نیامده‌اند. منوچهر بختیاری چندی پیش در نامه‌ای خطاب به میشل باشله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل و همچنین جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ایران خواستار تحقیقات مستقل نهادهای بین‌المللی و از جمله نهاد حقوق بشری سازمان ملل پیرامون “خشونت مرگبار حکومت ایران علیه معترضان” شده بود.

درخواست پدر “پویا” از سازمان ملل

منوچهر بختیاری در نامه‌ای خطاب به سازمان ملل متحد، خواستار تحقیق مستقل بین‌المللی درباره سرکوب خونین اعتراضات در ایران شد. پدر پویا بختیاری از وجود ۱۴۴ جنازه معترضان فقط در پزشک قانونی شهر کرج خبر داده است.

کمپین حقوق بشر ایران اقدام به باز نشر نامه‌ای کرده است که منوچهر بختیاری، پدر پویا بختیاری از جان‌باختگان اعتراضات آبان‌ماه گذشته، چندی پیش خطاب به میشل باشله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل و همچنین جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ایران نوشته است.

منوچهر بختیاری که فرزندش پویا بختیاری را در سرکوب جنایتکارانه اعتراضات آبان‌ماه سال ۱۳۹۸ از دست داد، در این نامه خواستار تحقیقات مستقل نهادهای بین‌المللی و از جمله نهاد حقوق بشری سازمان ملل پیرامون “خشونت مرگبار حکومت ایران علیه معترضان” شده است.

نامه منوچهر بختیاری پیش از شروع به کار چهل و چهارمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، برای شماری از فعالان حقوق بشر در جهان و از جمله برای کمسیر حقوق بشر سازمان ملل متحد ارسال شده است.

در این نامه سه صفحه‌ای، منوچهر بختیاری به اقدامات قانون‌شکنانه مقامات جمهوری اسلامی اشاره کرده است.

منوچهر بختیاری با اشاره به عدم پاسخگویی حکومت ایران و عدم ارائه اطلاعات دقیق پیرامون سرکوب خشن اعتراضات آبان‌ماه سال گذشته، از سازمان ملل درخواست کرده است تا گروهی را برای تحقیق پیرامون سرکوب این اعتراضات تعیین کند.

پدر پویا بختیاری در این نامه به تجربه شخصی خود به عنوان “پدری داغدیده” پرداخته است. او گفته است که به سیستم قضایی جمهوری اسلامی اعتمادی ندارد.

منوچهر بختیاری گفته است که به هنگام مراجعه به پزشکی قانونی شهر کرج برای تحویل گرفتن جنازه فرزندش، متوجه ابعاد خشونتی شده که علیه معترضان اعمال شده است. آقای بختیاری همچنین به ممانعت مسئولان از تحویل دادن جنازه فرزندش اشاره کرده و گفته است که در پزشکی قانونی کرج از ۱۴۴ جنازه سخن رفته است.

به گفته پدر پویا بختیاری، پزشکی قانونی از تحویل جنازه قربانیان این سرکوب به خانواده‌هایشان اجتناب ورزیده است. او به دستور وزارت کشور برای انتقال جنازه‌ها به تهران و خاکسپاری در آن شهر اشاره کرده است.

منوچهر بختیاری همچنین به ممانعت مسئولان جمهوری اسلامی از برگزاری سوگواری عمومی اشاره کرده و اعلام کرده است که پیگیری حقوقی او برای دریافت توضیحی درباره کشته شدن فرزندش، برای او و دیگر اعضای خانواده‌اش دشواری‌های بسیاری به همراه داشته است.

او در نامه خود به میشل باشله و دیگر مقام‌های حقوق بشری، درباره برگزاری مراسم چهلم پویا نوشته است که همه اعضای خانواده‌اش و «از جمله من، مادر پویا، خواهر و همسر خواهرش، دو عمو و حتی پسر عموی ۱۱ ساله‌اش را با دستبند، چشم‌بند و در ماشین‌های جداگانه به زندان رجایی‌شهر کرج بردند و از دو روز تا یک ماه در بازداشت نگه داشتند.»

منوچهر بختیاری تاکید کرده است که “دیالوگ انتقادی” با حکومت جمهوری اسلامی منجر به پاسخگویی حکومت نشده است. او از مجامع بین‌المللی درخواست کرده است که حکومت ایران را وادار به پاسخگویی کرده و با تحقیق مستقل پیرامون سرکوب‌های مرگبار اعتراضات، زمینه را برای محاکمه آتی آمران و عاملان چنین اقداماتی فراهم کنند.



source https://www.azadegy.de/?p=20268

کرونا؛ مرگ یک زندانی در زندان سپیدار اهواز

خبرگزاری هرانا – یک زندانی در زندان سپیدار اهواز روز چهارشنبه ۲۵ تیر، با علائم مشکوک به ویروس کرونا و در پی سهل انگاری مسئولان زندان و عدم رسیدگی پزشکی جان خود را از دست داد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۹، یک زندانی در زندان سپیدار اهواز با علائم مشکوک به ویروس کرونا جان خود را از دست داد.

هویت این زندانی “سعید حیدری،۳۷ ساله، فرزند حمدی” توسط هرانا احراز شده است.

یک منبع نزدیک به خانواده این زندانی در این خصوص به هرانا گفت: “آقای حیدری به بیماری دیابت مبتلا بود. همبندیان او گفته‌اند سعید به کرونا مبتلا شد بود اما سهل‌انگاری مسئولین زندان و اهمیت ندادن به سلامتی او که بیماری دیابت هم داشت، باعث شد که وضعیتش روز به روز بدتر شود و به همین دلیل روز چهارشنبه در زندان سپیدار جان باخت.
وی در سال ۹۸ به اتهام درگیری بازداشت و از آن زمان تاکنون به صورت بلاتکلیف در زندان سپیدار اهواز به سر می‌برد.

آقای حیدری متاهل، پدر دو فرزند و ساکن اهواز است،

در تاریخ ۵ تیرماه امسال نیز هرانا از مرگ یک زندانی در زندان ارومیه با علائم مشکوک به ویروس کرونا به دلیل عدم رسیدگی پزشکی و تاخیر در اعزام به بهداری خبر داد.



source https://www.azadegy.de/?p=20269

یک عضو دیگر کانون نویسندگان ایران بازداشت شد

خبرگزاری هرانا – روز سه ‌شنبه ۲۴ تیرماه، میلاد جنت، مترجم، شاعر و عضو کانون نویسندگان ایران توسط ماموران امنیتی در منزل شخصی اش بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. ماموران حین بازداشت اقدام به تفتیش منزل کرده و برخی از وسایل شخصی او را نیز ضبط کرده و با خود برده اند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کانون نویسندگان ایران، روز سه ‌شنبه ۲۴ تیرماه ۱۳۹۹، میلاد جنت، مترجم، شاعر و عضو کانون نویسندگان ایران توسط ماموران امنیتی در منزل شخصی اش بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

ماموران حین بازداشت اقدام به تفتیش منزل وی کرده و برخی از وسایل شخصی او از جمله لب تاب و تعدادی از کتابهایش را نیز ضبط کرده و با خود برده اند.

گفتنی است که تا لحظه تنظیم این خبر از دلایل بازداشت، نهاد بازداشت کننده و محل نگهداری وی اطلاعی در دست نیست.

بر اساس این گزارش، او در این فاصله یک بار با تماس گرفته و به بستگان خود گفته است که حالش خوب است و تا «یکی دو روز دیگر آزاد» می‌شود.



source https://www.azadegy.de/?p=20270

خبرگزاری فرانسه: محاکمه دیپلمات رژیم ایران در اروپا

خبرگزاری فرانسه گزارش داد: بلژیک دیپلمات رژیم ایران را در پرونده بمب‌گذاری محاکمه می‌کند. سخنگوی دادستانهای فدرال به خبرگزاری فرانسه گفت: چهار نفر به «تلاش برای قتل با ماهیت تروریستی» و «شرکت در اقدامات یک سازمان تروریستی متهم شده‌اند».

محاکمه اسدالله اسدی دیپلمات رژیم ایران که طرح بمب‌گذاری تروریستی در یک گردهمایی مخالفان حکومت در نزدیکی پاریس را اداره و اجرا می‌کرد، در دادگاه شهر آنتورپ در بلژیک آغاز شد. همراه با اسدی ۳ همدست او امیر سعدونی، نسیمه نعامی و مهرداد عارفانی محاکمه می‌شوند.

این نخستین‌بار است که یک دیپلمات در اروپا به‌خاطر مشارکت مستقیم در تروریسم محاکمه می‌شود.



source https://www.azadegy.de/?p=20264

کلاهبرداری اینترنتی از حساب‌ توییتر اوباما و بایدن

آن دسته از کاربران توییتر که حساب‌های تایید شده دارند بار دیگر از اوایل بامداد پنج‌شنبه این امکان را یافتند تا از حساب خود پیام بفرستند؛ آن هم پس از آنکه شرکت توییتر پس از یک حادثه امنیتی که برای چند ساعت طول کشید، توانست وضعیت حساب توییتری برخی از کاربران مشهور این شبکه را سامان دهد.

ماجرای این حادثه امنیتی از عصر چهارشنبه شروع شد و در جریان آن حساب‌های توییتری برخی چهره‌های مشهور جهان از جمله باراک اوباما، جو بایدن، کانیه وست، جف بزون، ایلان ماسک، بیل گیتس هک و حتی حساب‌های رسمی شرکتهای اپل، اوبر و برخی بنگاه‌های تخصصی بیت‌کوین هک شد تا از این حساب‌ها برای انجام یک کلاهبرداری اینترنتی استفاده شود.

کلاهبرداران پس از هک این حساب‌ها، پیام‌هایی را برای فریب دنبال کننده‌های آنها فرستاده و از آنها خواستند تا به حساب ویژه‌ای، رمزارز بیت‌کوین واریز کنند و در قبال این کار پاداش بگیرند.

آنها بطور مثال در صفحۀ توییتری ایلان ماسک نوشتند: «امروز به همه فالوورهایم بیت‌کوین می‌دهم. من همۀ پرداخت‌ها به آدرس بیت‌کوین زیر را دو برابر می‌کنم. شما ۱ بیت کوین می‌فرستید و من به شما ۲ بیت کوین پس می‌دهم.» در ادامه نیز آمده بود که این پیشنهاد مالی تنها برای ۳۰ دقیقه برقرار است.

در صفحه شخصی دیگر چهره‌های مشهور نیز پیام‌های مشابهی دیده می‌شد.

به گزارش یورونیوز، حساب کاربری دونالد ترامپ که بیش از ۸۳ میلیون دنبال کننده دارد، در میان حساب‌های توییتری هک شده نبود.



source https://www.azadegy.de/?p=20265

ادعای دانشمند روسیه: واکسن کرونا را کشف کردیم

دانشمندان پژوهشگاه بیولوژی مولکولی و سلولی بخش سیبری آکادمی علوم روسیه در نووسیبیرسک مدعی شده‌اند که برای نخستین بار در جهان پادتن ویروس کرونا را بدست آوردند.

به گزارش ایرنا، «اولگا دوروخووا» مشاور طرح‌های علمی رئیس بخش سیبری آکادمی علوم روسیه روز چهارشنبه با اعلام این خبر به رسانه‌ها گفت: پادتن می‌تواند این ویروس را خنثی کند.

وی افزود: برای این منظور از نمونه‌های خون بیماران مبتلا به کرونا و تکنولوژی بی نظیر طبقه بندی لیمفوسیت استفاده شد.

گفتنی است لنفوسیت‌ها نوعی از گلبول‌های سفید خون هستند که در دستگاه ایمنی مهره داران نقش دارد.

امروز گزارش دیگری از خبرگزاری تاس حاکی است که نخستین گروه داوطلبان که واکسن کرونا تولید شده در مرکز علمی گامالیا وابسته به وزارت بهداشت روسیه به آن‌ها تزریق شده بود از بیمارستان مرخص شدند.

واکسن کرونا به این افراد در یک بیمارستان وابسته به دانشگاه سیچینوا در مسکو تزریق شده بود و به گفته یلنا اسمولیارچوک رئیس مرکز بررسی‌های کلینیگی دارو‌های دانشگاه سیچینووا حال همه داوطلبان خوب است و از بیمارستان مرخص شدند.

آزمایش بالینی واکسن روس‌ها برای جلوگیری از شیوع کرونا ماه گذشته در دانشگاه سیچینوا با شرکت ۳۸ داوطلب کلید خورد.

پیشتر نیز وزارت دفاع روسیه خبر از نتایج مثبت یک واکسن داده بود.

میخائیل موراشکو وزیر بهداشت روسیه نیز چند روز پیش اعلام کرد: تحقیقات همزمان بر روی ۱۷ واکسن در حال انجام است و دانشمندان روس امید زیادی به رسیدن به نتیجه در آینده نزدیک دارند.

به گفته وی، واکسیناسیون در برابر بیماری کرونا در روسیه داوطلبانه خواهد بود.

گفتنی است تاکنون در روسیه ۷۴۶ هزار و ۳۶۹ نفر کرونا گرفته و ۱۱ هزار و ۷۷۰ نفر جان خود را از دست داده اند.



source https://www.azadegy.de/?p=20266

ممنوعیت سفر کمونیست‌های تبهکار چینی به آمریکا


روزنامه نیویورک تایمز آمریکا ازآماده شدن پیش‌نویس یک فر مان اجرایی خبر داده که بر اساس آن قرار است ورود 92 میلیون عضو حزب کمونیست چین به خاک ایالات متحده آمریکا ممنوع شود.

در بحبوحه تشدید تنش‌ها بین واشنگتن و پکن و اعمال تحریم‌های متقابل از سوی دو دولت علیه یکدیگر، روزنامه نیویورک تایمز آمریکا از طرحی در دولت ترامپ خبر داده که بر اساس آن ویزای ورود برای 92 میلیون عضو حزب کمونیست چین و خانواده‌های آنها به خاک ایالات متحده آمریکا صادر نخواهد شد و اعضای حزب کمونیست چین از ورود به آمریکا منع خواهند شد.

طبق گفته 4 مقام مطلع از این طرح، این طرح همانند طرح ممنوعیت ورود اتباع 7 کشور مسلمان به خاک ایالات متحده آمریکاست که در روزهای ابتدایی پس از استقرار ترامپ در کاخ سفید در ابتدای سال 2017 با فرمان اجرایی ترامپ، برقرار شد و هم اکنون نیز اجرا می‌شود.در قالب طرح ممنوعیت ورود اعضای حزب کمونیست چین قرار است 92 میلیون عضو رسمی حزب در چین از ورود به خاک ایالات متحده آمریکا منع شوند.

در صورت تصویب این طرح مشخص نیست وضعیت سفر دیپلمات‌های چینی به آمریکا چگونه خواهد بود.ترامپ نیز با صدور فرامین اجرایی جدید تحریم‌های جدیدی را علیه چین در موضوع هنگ‌کنگ به امضا رساند. دولت چین نیز در واکنش ضمن احضار سفیر ایالات متحده در پکن به وزارت امور خارجه چین و ابراز مراتب انتقاد شدید دولت چین از مداخله آمریکا در امور داخلی چین و هنگ‌کنگ، اعلام کرد اقدام ترامپ را تلافی خواهد کرد.

دولت پکن 2 روز پیش “مارکو روبیو” و ” تدکروز” دو سناتور ارشد جمهوریخواه آمریکایی را تحریم و آنها را از ورود به خاک چین منع کرد. این اقدام چین در پاسخ به اعمال تحریم آمریکا علیه مقاماتی چینی به اتهام نقض حقوق مسلمانان “اویغور” انجام شد.

چین همچنین اعلام کرده که شرکت اسلحه‌سازی “لاکهید مارتین” آمریکا را به دلیل فروش موشک به تایوان تحت تحریم قرار می‌دهد.

روابط ایالات متحده آمریکا و چین که پیشتر بر سر سیاست جنگ تعرفه‌ای ترامپ بر کالاهای چینی متشنج شده بود با شیوع ویروس کرونا که دولتمردان آمریکا آن را بارها با الفاظی چین “ویروس چینی” و یا “ویروس ووهان” مورد خطاب قرار داده‌اند، متشنج‌تر از گذشته شده است. ترامپ بارها دولت چین را به پنهانکاری در موضوع ویروس کرونا و همدستی با سازمان بهداشت جهانی برای سرپوش گذاشتن به نقش چین در شیوع ویروس کرونا در جهان متهم کرده است. ترامپ همچنین مدعی شده ویروس کرونا از آزمایشگاهی در ووهان چین به بیرون درز کرده است.

آمریکا همچنین بر سر توسعه حضور نظامی چین در دریای جنوبی چین، موضوع هنگ‌کنگ، تایوان و نقض حقوق اقلیت مسلمان استان سین‌کیانگ (تُرک‌های اویغور) با دولت پکن اختلاف‌نظر داشته و تحریم‌هایی را علیه چین به مورد اجرا گذاشته است. دولت چین هم مداخلات واشنگتن در امور داخلی خود را محکوم کرده و در مواردی در برابر تحریم‌های آمریکا مقابله به مثل کرده است.

مایک پمپئو” وزیر خارجه آمریکا هم در اظهاراتی از تحریم برخی کارکنان شرکت چینی هوآوی از سوی وزارت امور خارجه آمریکا خبر داده است. ترامپ نیز در اظهارات خود وعده اعمال تحریم‌های بیشتر علیه چین را داده است. ترامپ در اردیبهشت ماه گذشته در مصاحبه‌ای با شبکه “فاکس بیزنس” از احتمال قطع کامل روابط با چین هم سخن گفته است.

دولت چین چهره واقعی خود را نشان داد

رئیس اف بی آی می‌گوید چین قصد دارد اتباع خود در آمریکا را مجبور به بازگشت به این کشور کند، بویژه آنهایی که منتقد حکومت چین هستند. چین آنها را تهدید کرده که یا بازگردند یا کشته خواهند شد و خانواده‌های آنها آزار می‌بینند.

به پزارش دویچه وله آلمان، کریستوفر ری، رئیس پلیس فدرال ‌آمریکا (FBI) چین را بزرگ‌ترین تهدید برای امنیت ملی آمریکا قلمداد کرد. او در سخنرانی خود در اندیشکده هودسون در واشنگتن گفت که چین قصد دارد در عرصه اقتصادی و فناوری نقش رهبری را از آمریکا بگیرد. به گفته او «هدف چین این است که با هر ابزاری به تنها ابرقدرت جهان تبدیل شود.» او رهبری چین را متهم کرد که برای رسیدن به این هدف از زیر پا گذاشتن هیچ‌یک از اصول و قوانین بین‌‌المللی ابایی ندارد.

کریستوفر ری می‌گوید چین تلاش می‌کند منتقدان خود در خارج از مرزهای این کشور، بویژه اتباع چینی را به سکوت وادار کند. به گفته او برنامه‌ای که چین تحت عنوان “شکار روباه” به اجرا گذاشته ظاهرا برای مبارزه با فساد است اما در اصل برای وادار کردن اتباع خود به بازگشت به چین تنظیم شده است.

او به یکی از اقدامات چین در آمریکا اشاره کرد که در آن مامور چینی نتوانسته به آدرس فرد مورد نظر خود در آمریکا دست پیدا کند. به همین دلیل ماموری را نزد خانواده این فرد فرستاده است. در پی دیدار این مامور با خانواده فرد مورد نظر، آنها پیامی را به او فرستاده‌اند که “یا سریعا به چین بازگرد یا خود را بکش”. به گفت ری مامور خانواده فرد یاد شده را تهدید کرده است که اگر او بازنگردد همه بستگان او تحت آزار قرار خواهند گرفت و حتی دستگیر خواهند شد.

به گفته رئیس اف بی ‌آی مقامات چین از هر وسیله غیرقانونی استفاده می‌کنند؛ هک شرکت‌ها و اعمال نفوذ بر دانشمندان آمریکایی و سبقت فناوری و اختراعات آمریکایی. در حال حاضر اف بی ‌آی هر ۱۰ ساعت یک پرونده ضدجاسوسی علیه پکن باز می‌کند.

او هم‌چنین گفت که سرنخ تقریبا نیمی از تمام پرونده‌های جاسوسی که این آژانس در حال بررسی است به پکن می‌رسد. در ده سال گذشته، پرونده‌های جاسوسی صنعتی مرتبط با چین ۱۳۰۰ درصد افزایش یافته است. این کشور در حال حاضر اطلاعاتی در مورد پیشرفت شرکت‌های آمریکایی در تحقیق درباره واکسن علیه ویروس کرونا جمع می‌کند.

چین همچنین تمام تلاش خود را برای سرقت اطلاعات شخصی آمریکایی‌ها انجام می‌دهد و قصد دارد به کمک آن در عرصه هوش مصنوعی به برتری در بازار جهانی دست یابد. رئیس FBI هشدار داد که آمریکایی‌هایی که دسترسی به اطلاعات حیاتی دارند از سوی چین شناسایی می‌شوند و می‌توانند هدف عملیات جاسوسی این کشور قرار گیرند. به گفته او پکن تلاش کند تا روی نمایندگان مورد اعتماد مجلس آمریکا نیز تأثیر بگذارد.

مدیر اف بی ‌آی در سخنرانی خود هم‌چنین گفت چین برای خنثی کردن نتایج تحقیقات آمریکا، از اتباع خود در خارج از کشور نیز استفاده می‌کند. از جمله این اقدامات پرداخت پول برای انتقال اطلاعات از سوی آنهاست. هدف این اقدامات به ویژه عرصه دانش و تکنولوژی است. ری گفت، چین به این نتیجه رسیده است که باید در زمینه فناوری پیشرفت کند، اما حاضر نیست مسیر طولانی تحقیقات را در پیش گیرد، بلکه سعی می‌کند این دانش را بدزدد.

اتهامات ری به چین در حالی صورت می‌گیرد که روابط بین دو کشور بسیار پرتنش است. رئیس جمهور آمریکا پکن را متهم می‌کند که منبع کرونا شیوع آن در جهان است. آمریکا همچنین محدودیت‌های ویزا را برای آندسته از مقامات چین وضع کرده که در تهیه و اجرای “قانون امنیت ملی هنگ‌کنگ” دست داشته‌اند.

در اوایل ماه مارس ، ایالات متحده محدودیت‌هایی را برای رسانه های دولتی چین اعمال کرده بود و پکن چندین روزنامه‌نگار آمریکایی را به این کشور ارجاع داد.



source https://www.azadegy.de/?p=20267

۱۳۹۹ تیر ۲۵, چهارشنبه

خیزش اعدام شدنی نیست؛ امروز، تابستان ۶۷ نیست


اکنون در شرایط دهۀ شصت به سر نمی بریم. امروز، تابستان سال ۶۷ نیست. خامنه ای و پاسدارانش در محاصره مردم بپا خاسته گرفتار آمده اند، ترس مرگ بر آن ها مستولی شده و انزوای بین المللی نیز بر نگرانی شان افزوده است. از این رو باید فشار بر آنها را صد چندان کرد تا از جان زندانیان سیاسی حفاظت کرده باشیم. در شرایطی که حاکمیت به وحشت افتاده، باید همبستگی مردمی را گسترده تر کنیم.
*****

خیزش اعدام شدنی نیست

منصور امان: حاکمان بی اعتبار ج.ا در هراس از خیزشهایی که به کمین شان نشسته، به چوبه های دار پناه برده اند. آنها با گردانندن پرونده سه تن از بازداشت شدگان اعتراضات آبان بین دوایر تشریفاتی قضایی که با هدف تبلیغات و خبر سازی صورت می گیرد، در حال زمینه چینی و تدارُک اعدام این مُعترضان هستند.

در همین راستا سُخنگوی دستگاه قضایی از “تایید حُکم اعدام” امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی در “دیوان عالی کشور” خبر داده است. آقای غلامحسین اسماعیلی در همین حال برای آرایش قضایی سرکوب و آب و تاب دادن به دسیسه چینی برای قتل مُعترضان پای چند دایره و پروسه اداری دیگر را نیز به میان کشیده و “دادرسیهای فوق العاده یا اعمال ماده ۴۷۷ یا هر موجب قانونی دیگر” را نیز بر فراز پرونده آویخته است.

جنایت انجام شده ای که “نظام” در پُشت سر دارد، اعدام دیاکو رسول زاده، از اهالی روستای “دریاز” – مهاباد و صابر شیخ عبدالله، دانشجوی ترم آخر کارشناسی ارشد بیمه است. این دو شهروند کُرد روز سه شنبه ۲۴ تیر پس از گذراندن نزدیک به هفت سال زندان، اعدام شدند. در سناریوی ریشخندآمیزی که دستگاه امنیتی ج.ا علیه این دو نوشته بود، آنها به “بُمب گذاری در رژه نیروهای نظامی” مُتهم شده بودند. به سه مُعترض آبان نیز به همین شیوه پرونده سازی، اتهامات گوناگونی نسبت داده شده است که با هر بار برپایی نمایش تبلیغاتی سُخنگوی قُوه قضایی، نوع یا روایت تازه ای از آن ارایه می شود.

اما این تنها رُسوایی دستگاه قضایی نیست؛ هیچیک از محکومان یاد شده به وکیل دسترسی نداشته اند، دادگاه آنها به طور مخفی برگزار شده و در نهایت با اتهاماتی مُحاکمه شده اند که اساس آن اعترافات اجباری است و در جریان مُحاکمه از سوی “مُتهمان” پس گرفته شده.

با این همه، شیوه و چگونگی روند قانونی مُحاکمه در اینجا یک موضوع فرعی است؛ دُرُشت نویسی اعدام و خون ریزی مساله ای مربوط به جُرم یا اتهام نیست، بلکه هدفی سیاسی را تعقیب می کند که بی واسطه به بقای حاکمیت می رسد. کسی بیشتر و روشن تر از خود حاکمیت هراس از توفانی که در برابر دیدگانش در اُفق مشغول شکل گرفتن است را بیان نمی کند. سُخنان رهبران و پایوران حُکومت و مُحتوای رسانه های رسمی مملو از اشاره های سربسته یا صریحی است که نسبت به “طُغیان خشم مردُم”، “شورش گُرسنگان”، “راه افتادن سیل” و جُز آن هُشدار می دهد.

حاکمان ج.ا و گُماشتگان آنها که می کوشند با احکام تبهکارانه و فرستادن جلادان به رژه، جامعه را از تکان باز دارند و میخکوب کنند، می توانند بازتاب اجتماعی اقدامات خود را مُرور کنند تا دریابند کُجا ایستاده اند. همه می دانند و می توانند حس کنند که حاکمیت از سر ترس و بُزدلانه در پشت دیوار وحشت خویش، شمشیر کشیده است. آنچه که در فضای اجتماعی کشور پیچیده نه بوی خونین اقتدار ج.ا، بلکه بوی وحشت و پوسیدگی آن است.

از این نظر، حاکمان رژیم ولایت فقیه دُرُست عکس آنچه که انتظار می کشند را از جامعه مُعترض دریافت می کنند. آنها قصد قُدرت نمایی و زهر چشم گیری کرده اند، اما جامعه از مانور شان پیام ضعف و واهمه می گیرد. خیزش آبان جامعه ایران را به لحاظ ذهنی به نُقطه ای فراتر از سطح ترور و سرکوب برده و رشته هایی که “نظام” برای اعدام خیزش می بافد را در همان گام نخُست پنبه می کند.

اعمال جنایتکارانه رژیم ولایت فقیه اما بدون تاثیر هم نیست؛ آنها مُحرکی برای مردُم دی و آبان است و شتاب ساعت سخت داوری شان!



source https://www.azadegy.de/?p=20263

فعال داخلی: یک خیزش گسترده در ایران قطعی است


قوه قضاییه خامنه ای بی‌توجه به درخواست مکرر فعالان ایرانی، جامعه جهانی و سازمان‌های بین‌المللی به شدیدترین مجازات‌ها برای سرکوب جامعه روی ‌آورده است. دویچه‌وله فارسی در گفت‌وگو با محمد محبی، تحلیلگر مسایل سیاسی در تهران علت افزایش چشمگیر خشونت علیه جامعه مدنی ایران و صدور احکام اعدام را پرسید.

این تحلیلگر مسایل ایران می‌گوید قصد جمهوری اسلامی از احکام اعدام گسترده ایجاد رعب و وحشت است، زیرا شرایط اقتصادی که هم به خاطر تحریم‌ها و ناکارآمدی دولت و هم به خاطر شیوع کرونا به شدت بحرانی شده، جامعه را در آستانه انفجار قرار داده است.

به گفته او مردم به شدت خشمگین و عصبانی هستند. تنها دلیلی که در حال حاضر در جامعه یک سکوت ظاهری برقرار است علاوه بر «محافظه‌کاری و حسابگری ذاتی که ایرانی‌ها دارند»، نگرانی از بیماری کرونا هم هست. محاسبه جمهوری اسلامی در صدور احکام اعدام این است که بتواند حتی جلوی زدن جرقه اولیه اعتراضات بعدی را هم بگیرد. زیرا اگر این بار جرقه‌ای زده شود، شدت اعتراضات به مراتب از زمستان ۹۶ و آبان ۹۸ بیشتر خواهد بود.

از نظر او این سیاست تنها می‌تواند چند هفته یا ماه شروع اعتراض‌ها را عقب بیاندازد. محمد محبی به ارتباطات گسترده خود با سایر ناظران و کارشناسان مسایل اجتماعی اشاره می‌کند و می‌‌گوید به باور همه آنها علیرغم تلاش برای ارعاب، یک خیزش گسترده در ایران قطعی است.

از سوی دیگر روزنامه آرمان نوشت: شاخص فلاکت در ایران طی سه سال اخیر ۲۶درصد رشد پیدا کرده است، و این خبر از اتفاقات ناخوشایندی حکایت دارد که در بطن جامعه در حال رخ‌دادن است.

این منبع افزود: با توجه به‌افزایش نرخ تورم در کشور و رسیدن آن به‌نزدیک ۵۰درصد، تبعات سنگین‌تری در انتظار اقتصاد به‌ویژه اقتصاد معیشتی است. البته وضعیت بدتر هم خواهد شد و تبعات سنگین و خطرناکی برای نظام به‌دنبال خواهد داشت.



source https://www.azadegy.de/?p=20260

فعال داخلی: خیزش گسترده در ایران بزودی قطعی است


قوه قضاییه خامنه ای بی‌توجه به درخواست مکرر فعالان ایرانی، جامعه جهانی و سازمان‌های بین‌المللی به شدیدترین مجازات‌ها برای سرکوب جامعه روی ‌آورده است. دویچه‌وله فارسی در گفت‌وگو با محمد محبی، تحلیلگر مسایل سیاسی در تهران علت افزایش چشمگیر خشونت علیه جامعه مدنی ایران و صدور احکام اعدام را پرسید.

این تحلیلگر مسایل ایران می‌گوید قصد جمهوری اسلامی از احکام اعدام گسترده ایجاد رعب و وحشت است، زیرا شرایط اقتصادی که هم به خاطر تحریم‌ها و ناکارآمدی دولت و هم به خاطر شیوع کرونا به شدت بحرانی شده، جامعه را در آستانه انفجار قرار داده است.

به گفته او مردم به شدت خشمگین و عصبانی هستند. تنها دلیلی که در حال حاضر در جامعه یک سکوت ظاهری برقرار است علاوه بر «محافظه‌کاری و حسابگری ذاتی که ایرانی‌ها دارند»، نگرانی از بیماری کرونا هم هست. محاسبه جمهوری اسلامی در صدور احکام اعدام این است که بتواند حتی جلوی زدن جرقه اولیه اعتراضات بعدی را هم بگیرد. زیرا اگر این بار جرقه‌ای زده شود، شدت اعتراضات به مراتب از زمستان ۹۶ و آبان ۹۸ بیشتر خواهد بود.

از نظر او این سیاست تنها می‌تواند چند هفته یا ماه شروع اعتراض‌ها را عقب بیاندازد. محمد محبی به ارتباطات گسترده خود با سایر ناظران و کارشناسان مسایل اجتماعی اشاره می‌کند و می‌‌گوید به باور همه آنها علیرغم تلاش برای ارعاب، یک خیزش گسترده در ایران قطعی است.

از سوی دیگر روزنامه آرمان نوشت: شاخص فلاکت در ایران طی سه سال اخیر ۲۶درصد رشد پیدا کرده است، و این خبر از اتفاقات ناخوشایندی حکایت دارد که در بطن جامعه در حال رخ‌دادن است.

این منبع افزود: با توجه به‌افزایش نرخ تورم در کشور و رسیدن آن به‌نزدیک ۵۰درصد، تبعات سنگین‌تری در انتظار اقتصاد به‌ویژه اقتصاد معیشتی است. البته وضعیت بدتر هم خواهد شد و تبعات سنگین و خطرناکی برای نظام به‌دنبال خواهد داشت.



source https://www.azadegy.de/?p=20262

برجام؛ هشدار بی سابقه آژانس انرژی اتمی به خامنه‌ای


ااگر رژیم ایران در همین ماه به بازرسان هسته‌ای سازمان ملل اجازه دسترسی ندهد، بد خواهد شد

به گزارش صدای آمریکا، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مصاحبه‌ای اختصاصی با روزنامه «وال استریت ژورنال» گفت که آژانس از درخواست خود عقب‌نشینی نمی‌کند، و هشدار داد که اگر رژیم تهران تا پایان ماه جاری میلادی (حدود دو هفته دیگر) به بازرسان اجازه دسترسی به سایت‌های مورد نظرشان را ندهد، بد خواهد شد.

وی با تاکید بر این موضوع که حل بسیار سریع این چالش برای ما نهایت ضرورت را دارد، گفت که آژانس از درخواست خود عقب‌نشینی نمی‌کند،

پرونده جمهوری اسلامی به شورای امنیت می رود؟

یک تحلیلگر مسایل بین الملل در تهران در باره اظهارات اخیر عراقچی، معاون ظریف مبنی بر احتمال ارجاع پرونده جمهوری اسلامی به شورای امنیت سازمان ملل گفت: پرونده به شورای امنیت رفته است. به این معنا که جمهوری اسلامی در ماه گذشته یک موضوع اساسی در شورای امنیت بود و منجر به تشکیل جلسه مجازی شورای امنیت برای بررسی پرونده و پیش‌نویس قطعنامه‌ای شد که آمریکایی‌ها دنبال می‌کنند.

مهدی مطهرنیا افزود: در این نشست گزارش رییس سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی خوانده شد و علی‌رغم این‌که کشور‌های اروپایی از ماندگاری برجام حمایت کردند بسیاری از رفتار‌ها و کنش‌های سیاسی تهران را با پرسش‌های جدی مواجه ساختند و هم‌گرایی محسوسی با واشنگتن را از خود نشان دادند. روس‌ها محافظه‌کارانه و چینی‌ها تا حدودی با توجه به نوع ارتباطاتی که میان تهران و پکن درحال شکل‌گیری است براساس منافع خود وارد عمل شدند. این درحالی‌ست که چینی‌ها و روس‌ها هیچ تلاشی درصدد جذب آرای دیگر کشور‌ها در شورای حکام آژانس انرژی هسته‌ای از خود نشان ندادند و لذا باید بگویم که پرونده جمهوری اسلامی در شورای امنیت سازمان ملل باز است و آمریکایی‌ها در نهایت اگر نتوانند از شورای امنیت عمل کنند نشان داده‌اند از راه‌های دیگر فشار بین‌المللی را ادامه خواهند داد.

این استاد دانشگاه گفت: آمریکا فشار حداکثری خود را وارد می‌کند، چون نوهارتلند یعنی فلات ایران و هلال هارتلند بزرگ و ریملند بزرگ یعنی حد واسط خلیج‌فارس تا خلیج عدن را می‌خواهد و در پی بازآفرینی شرکای استراتژیک خود در قرن بیست و یکم میلادی است. کانادا، ژاپن، کره، ایران و استرالیا به جای شرکای استراتژیکی چون فرانسه، آلمان و انگلیس برای ایالات متحده آمریکا در قرن بیست و یکم در نظریه هارتلند-ریملند بزرگ مطرح هستند. از این‌رو، باید بپذیریم که ایالات متحده آمریکا نمی‌تواند جمهوری اسلامی را در برابر ایالات متحده آمریکا در شکل‌دهی به نظم نوین جهانی ببیند و به فشار حداکثری ادامه خواهد داد.

همکاری ما با آژانس بین‌المللی دائمی نخواهد بود

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی درخصوص‌ احتمال تصویب طرح خروج از ان پی تی در مجلس عنوان کرد: ما در زمینه پروتکل‌های الحاقی همکاری‌های خوبی را به‌صورت داوطلبانه با آژانس بین‌المللی داشته‌ایم اما این اقدامات ما دائمی نیست و اگر آژانس رویکرد غیرسازنده در پیش بگیرد و تحت تأثیر القاهای خارجی و‌ یا نتیجه‌ جاسوسی‌ها باشد یا درخواست غیرقانونی از ما داشته باشد، جمهوری اسلامی واکنش متقابل خواهد داشت.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: نمایندگان مجلس می‌توانند در این باره تصمیم‌گیری کنند و هر قانونی را تصویب کنند، وزارت امور خارجه تابع آن خواهد بود، خروج از پروتکل‌های الحاقی طبیعتاً عواقبی خواهد داشت که بر عهده کسانی است که باعث شدند ما واکنش متقابل داشته باشیم.

اروپایی‌ها نیز با آمریکایی‌ها همراهی می ‌کنند

سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه درباره احتمال ارجاع پرونده هسته‌ای جمهوری اسلامی به شورای امنیت سازمان ملل اظهار کرد: دیگر نمی‌توان به برجام استناد کرد زیرا کارایی خود را از دست داده است و تنها یک زندگی نباتی دارد. در عالم سیاست هر اتفاقی امکان رخ دادن دارد.

حمیدرضا آصفی با اشاره به جلسه شورای امنیت سازمان ملل، گفت: متأسفانه اروپایی ها نیز با آمریکایی ها همراهی می کنند و در چند سال گذشته با فریبکاری تلاش داشتند بگویند ما قصد داریم برجام را اجرا کنیم اما آمریکا اجازه نمی دهد.

وی افزود: اما حقیقت، امروز مشخص شده و اروپا بخشی از نقشه برای جلوگیری از احقاق حقوق ما بوده است و عملا در مسیر آمریکا حرکت کرده است.

وی گفت: البته آمریکایی ها قطعاً برای تمدید تحریم های تسلیحاتی برنامه های دیگری را اجرا می کنند و اروپایی ها نیز با آن‌ها همراهی خواهند کرد و به همین جهت جمهوری اسلامی باید هوشیار باشد.

نباید بهانه دست آمریکا بدهیم، خطرناک است

معاون وزیر خارجه رژیم ملاها نیز با بیان اینکه احتمال ارجاع پرونده به شورای امنیت سازمان ملل وجود دارد، گفت: نباید اجازه دهیم آمریکا مجددا جمهوری اسلامی را به عنوان یک تهدید امنیتی معرفی کند.

عباس عراقچی با هشدار در باره خروج احتمالی از برجام گفت: هر حرکتی که جمهوری اسلامی را در عرصه بین‌المللی به عنوان یک تهدید معرفی کند، بازی در زمین آمریکا است.

وی در ادامه هشدارهای خود سیاست آمریکا را فعال کردن مکانیزم ماشه و تمدید تحریم‌های تسلیحاتی اعلانم کرد و افزود: آمریکایی‌ها اخیرا فشار حداکثری خود را به حد اعلای خود رسانده‌اند؛ در حال حاضر مهمترین هدف آمریکا، بردن مجدد پرونده ما به شورای امنیت است؛ در این راستا همه ظرفیت‌ و توان خود را بسیج کردند و این یک بازی خطرناکی است و اگر ما در این بازی گرفتار شویم، خسارات راهبردی برای جمهوری اسلامی به همراه خواهد داشت.

عراقچی با اشاره به وخامت اوضاع جمهوری اسلامی گفت: امیدواریم ماه‌های آتی را هم به‌سلامت پشت سر بگذاریم که نیازمند دقت و مراقبت بسیار زیادی است.

در همین حال سفیر رژیم ایران در روسیه گفت: تمدید تحریم تسلیحاتی آمریکا علیه جمهوری اسلامی، به معنای مرگ برجام خواهد بود.

به گزارش اسپوتنیک، کاظم جلالی، گفت: اگر ایالات متحده بر تمدید تحریم های تسلیحاتی علیه جمهوری اسلامی در شورای امنیت سازمان ملل اصرار ورزد، برجام شانسی برای بقا نخواهد داشت.

گفتین است شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دو هفته پیش با صدور قطعنامه‌ ای از رژیم ایران خواست که بی‌درنگ امکان دسترسی بازرسان سازمان ملل به مراکز مشکوک به فعالیت هسته‌ای را فراهم آورد.

یک روزنامه حامی دولت روحانی در این رابطه نوشت: سیاستمدارانی که خود را تحت حمایت چین و روسیه می‌دانستند از رفتارهای عملی آنان در صحنه درس نگرفتند و در حال حاضر یا باید به خواسته‌های شورای حکام تن دهند یا برای راه ‌حل نهایی آماده باشند که قطعا معنی خوبی ندارد.

مُلاها در راه شورای امنیت، جامعه در برابر انتخاب

منصور امان: رژیم ولایت فقیه گام به گام در حال عقبگرد به دوره “حق مُسلم” و “کاغذ پاره” است؛ یک فصل سیاه برای مردم و کشور ایران که رویکرد بیهوده و شرارت بار آقای خامنه ای و گُماشته اش بر منصب ریاست جمهوری، آقای محمود احمدی نژاد، آن را رقم زد.

قطعنامه شورای حُکام آژانس بین المللی انرژی اتُمی پیرامون پرونده هسته ای مُلاها، تبدیل دوباره فعالیتهای ماجراجویانه آنها به یک چالش بین المللی را مُهر و امضا کرده است. ۲۵ کشور از ۳۵ عضو این نهاد از رژیم ج.ا خواستار پایان دادن به رفتار مخرب خود شده اند. تنها چین و روسیه گفته اند که با این خواسته مُخالفند.

این بار نیز همچون گذشته مراکز اعلام نشده هسته ای، فعالیتهای پنهانی و پایمالی مُکرر تعهدات موضوع بحث و رایزنی بین المللی است. رژیم ولایت فقیه به ظاهر در واکُنش به “دور نزدن” تحریمهای آمریکا از سوی طرفهای اُروپایی اش، به گونه سیستماتیک در حال گُسترش توان هسته ای خود به سطح استفاده نظامی است. همزمان، آقای خامنه ای و همدستانش سرسختانه از بازرسی آژانس از دو مرکز هسته ای اعلام نشده جلوگیری می کنند.

آخرین باری که رژیم ج.ا با چنین اتهاماتی روبرو گردید، “تحریمهای فلج کننده”، ارجاع پرونده آن به شورای امنیت سازمان ملل و خسارتی سنگین و جُبران ناپذیر را برای اقتصاد کشور، کار و زندگی مردُم و آینده نسلی که می رویید پیامد داشت. قطعنامه روز پنجشنبه آژانس نشان می دهد که رژیم ولایت فقیه از یک بُحران به بُحران دیگر غلتیده و به جُز تحریمهایی که از دور پیشین با خود به دور کنونی بُحران مُنتقل کرده، در حال آن است که تمامی ویژگیهای خطرناک و خسارت بارش را نیز بدان بازگرداند.

واکُنش شورای حُکام همزمان به معنای به جریان افتادن پروسه ای است که ایستگاه بعدی آن می تواند شورای امنیت سازمان ملل باشد. رژیم ولایت فقیه به این ترتیب چشم انداز کاهش یا پایان تحریمها را باز هم اندکی بیشتر کمرنگ کرده و به گونه غیرمسوولانه ای تداوم وضعیت دُشوار و تحمُل ناپذیر اکثریت مردُم ایران را در حساب تنش آفرینی خود منظور کرده است.

این واقعیت تکان دهنده که حاکمان کشور در یکی از تیره ترین دوره های زیستی و معیشتی مردُم، با خونسردی کامل تمام توان خود را در جهت تداوم این وضعیت صرف می کنند، حتی جای توهُم را هم به بهبود شرایط با ادامه حُکمرانی نظام ج.ا باقی نمی گذارد. بیگانگی کامل گردانندگان رژیم ولایت فقیه از درد و رنج توده ی در فشار و کُرونا زده، جامعه را در برابر انتخاب نهایی گذاشته است: بقای خود یا بقای آنها!



source https://www.azadegy.de/?p=20259

کرونا؛ هشدار بزرگترین سازمان پزشکان به روحانی

رئیس کل سازمان نظام پزشکی در ایران، در نامه ای به روحانی، مواردی را پیرامون اوج گیری دوباره بیماری کووید ۱۹ در این کشور مطرح کرده و از جمله درباره جوابگو نبودن تخت های موجود ICUدر بیمارستان ها در برابر انبوه بیماران کرونایی هشدار داد.

به گزارش مهر، محمدرضا ظفرقندی رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، در نامه‌ای به حسن روحانی رئیس جمهوری، نوشت: اوج‌گیری مجدد بیماری کووید ۱۹ و افزایش مرگ و میر بیماران در بسیاری از استان‌های کشور موجب نگرانی مسئولین و مردم شده و ضرورت بازنگری جدی در روش‌های مواجهه با این بیماری را ایجاب می‌کند.

این در حالیست که روزنامه ابتکار امروز نوشت: آمار ابتلا و مرگ بر اثر کرونا در ایران مشغول رکورد زدن است.

این روزنامه با اشاره به بی‌عملی کارگزاران حکومتی و اقدامات شعاری آنان در مقابله با شیوع بیماری کرونا و بالا رفتن آمار ابتلا و مرگ در ایران نوشت: وقتی اولین نمونه‌های وجود بیماری در ایران به‌طور رسمی تأیید شد، هم‌چنان از سوی جریان رسمی چندان جدی گرفته نشد؛ مثلا صدا و سیما به‌راحتی ازسبک‌تر بودن این ویروس نسبت به آنفولانزا می‌گفت و حتی گزارشگر پزشکی اخبار این رسانه هم برای رفع نگرانی مردم ادعا کرد که گرفته‌ام و خوب شده‌ام!

این منبع نوشت: با بالا رفتن آمار اما معلوم شد که ماجرا جدی‌تر از این حرف‌هاست! حالا در شرایطی که آمار ابتلا و مرگ بر اثر کرونا در ایران مشغول رکورد زدن است، هم‌چنان عزم و اراده‌ای برای تصمیم‌های جدی مقابله با آن وجود ندارد. دلیل این امر را شاید باید در یک نکته جست: شعار دادن و نمایش!.

یک فاجعه در تیم استقلال اتفاق افتاده است

سرمربی تیم فوتبال استقلال درباره مثبت اعلام شدن تست کرونای چندین بازیکن این تیم گفت: «طبق گزارشی که از کادر پزشکی تیم استقلال دریافت کردم، نتیجه آزمایش‌ها نشان می‌دهد که یک فاجعه در تیم استقلال اتفاق افتاده اما آقایان نمی‌خواهند این فاجعه را به رسمیت بشناسند.»

فرهاد مجیدی، سرمربی تیم فوتبال استقلال به خبرگزاری ایرنا گفته است: «پیش از سفر به اهواز تست کرونا داده بودیم و نتیجه تمامی آزمایش‌ها منفی بود. تا توانستیم اعتراض کردیم که اهواز در وضعیت قرمز کرونا قرار دارد و لطفا بازی را در شهر دیگری برگزار کنید اما گوش شنوایی وجود نداشت و متاسفانه کرونا در سفر به اهواز به اردوی استقلال اضافه شده است. این هم عجیب است که چطور نتایج منفی آزمایش‌های بازیکنان استقلال تا قبل از دیروز را قبول دارند اما وقتی نتایج مثبت می‌شود، می‌گویند به آزمایشگاه اعتمادی نیست؟! یعنی آیا به نتایج منفی شک نداشتید که شاید حداقل آزمایش یک بازیکن اشتباه باشد و تیم مقابل را هم مبتلا کند؟!»

سرمربی تیم فوتبال استقلال همچنین خطاب به معاون وزارت بهداشت افزود: «آقای دکتر حریرچی، می‌گوید که من دیگر درباره فوتبال صحبت نمی‌کنم. شما چطور می‌توانید به عنوان مسئول بهداشت این مملکت نسبت به جان ورزشکاران بی‌تفاوت باشید و سکوت کنید؟! وی گفته است که لیگ برتر پروتکل دارد. یعنی همین کافی است؟ آیا رسالت یک پزشک و یک مسئول همین است؟»



source https://www.azadegy.de/?p=20246

شکاف قیمت رسمی و آزاد دلار از هزار تومان گذشت


ادامه رکوردشکنی‌ روزانه نرخ ارز؛ شکاف قیمت رسمی و آزاد دلار از هزار تومان گذشت

به گزارش یورونیوز، همزمان با افزایش ۲۰۰ تومانی نرخ عرضه رسمی دلار آمریکا توسط بانک مرکزی، قیمت فروش دلار در بازار آزاد تهران ۲۸۰ تومان بالاتر رفت تا فاصله نرخ آزاد و رسمی دلار به هزار و ۳۰ تومان برسد.

با آغاز عرضه دلار ۲۲ هزار و ۹۵۰ تومانی توسط بانک مرکزی، افزایش بهای رسمی دلار طی یک ماه گذشته به بیش از ۲۹ درصد رسید. در همین مدت، قیمت آزاد دلار نیز بیش از ۳۳ افزایش یافته؛ به طوری که در جریان مبادلات ظهر چهارشنبه با ثبت رکورد تاریخی دیگری به آستانه ۲۴ هزار تومان رسید.

در ادامه مبادلات روز چهارشنبه بازار آزاد ارز تهران، نرخ دلار همچنان در محدوده ۲۳ هزار و ۹۰۰ تا ۲۴ هزار تومان نوسان کرد.

بانک مرکزی نرخ فروش یورو را نیز در سامانه صرافی‌های تحت نظارت خود با ۲۰۰ تومان افزایش به ۲۵ هزار و ۲۵۰ رساند. اقدامی که بهای آزاد فروش یورو را طی داد و ستدهای ظهر چهارشنبه به حدود ۲۷ هزار و ۴۰۰ تومان رساند.

متوسط قیمت آزاد دلار طی معاملات تیرماه جاری به ۲۱ هزار و ۳۷۵ رسیده که بالاترین سطح تاریخی آن محسوب می‌شود. روند صعودی متوسط نرخ ماهانه دلار از شهریور ماه گذشته آغاز شده و در این مدت این نرخ ۸۵.۲ درصد افزایش یافته است.

ادامه صعود نرخ دلار در بازار ارز ایران موجب شد تا قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار به یک میلیون و ۱۸ هزار تومان برسد و هرقطعه تمام سکه طلا نیز بیش از ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان معامله شود.

فیلم زیر: افزایش ناگهانی قیمت دلار در بازار سبب شده تا جمعی از مردم ضمن ازدحام برای خرید دلار به صرافی‌ها هجوم ببرند!



source https://www.azadegy.de/?p=20247

کارزار اینترنتی؛ “خدا” هم توییت کرد: اعدام نکنید


حساب پرطرفدار “توییتر خدا” نیز به جمع اعتراضات کاربران ایرانی علیه حکم اعدام سه تن از معترضان آبان ۹۸ پیوست. این حساب مشهور به زبان انگلیسی که شش میلیون نفر آن را در توییتر دنبال می‌کنند، در واکنش به تأیید حکم اعدام امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی در دیوان عالی ایران از هشتگ “اعدام_نکنید” استفاده کرده و خواستار توقف این حکم شد.

کاربران ایرانی در فضای مجازی از عصر روز سه‌شنبه با این هشتگ یک طوفان توییتری به راه انداخته و آن را به یکی از ترندهای جهانی توییتر تبدیل کردند. در پی همین امر شبکه اینترنت در ایران برای ساعاتی قطع یا مختل شد.

سازمان عفو بین‌الملل در یک پیام توئیتری به حکم اعدام سه جوان معترض در ایران اعتراض کرد و خواهان لغو این حکم جنایتکارانه شد.

در این پیام آمده است: خامنه‌ای باید حکم اعدام معترضان – امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی را فورا لغو کند! محاکمه آنها ناعادلانه بود. آنها گفتند که از طریق ضرب‌وشتم، شوک الکتریکی و آویزان شدن از پا، مورد شکنجه قرار گرفته‌اند.

سخنگوی قضاییهٔ خامنه‌ای پیش تر اعلام کرده بود: حکم اعدام ۳نفر از عناصر اصلی اغتشاشات در دیوان عالی کشور تأیید شده است. این در حالی است که به نوشته روزنامه شرق، به هیچ کدام از وکلای این افراد حتی در مرحله فرجام‌خواهی هم امکان مطالعه و بررسی پرونده و ارائه دفاعیات خود را نداده اند.

کارزار اینترنتی «اعدام نکنید»

پس از آنکه سخنگوی قوه قضاییه اعلام کرد که دیوان عالی جمهوری اسلامی حکم اعدام این سه جوان را تایید کرده است، کاربران شبکه‌های اجتماعی هشتگ «اعدام نکنید» را داغ کردند.

هشتگ #اعدام_نکنید در توئیتر که در ایران فیلتر است، طبق گفته برخی از کارشناسان این حوزه بیش از چهار میلیون بار توئیت و ریتوییت شده است و این روند همچنان ادامه دارد. این هشتگ چندین ساعت در بین هشتگ‌های ترند و داغ جهانی قرار گرفت.

حساب توییتری فارسی وزارت خارجه آمریکا با انتشار تصویری از اعدام‌های صحرایی اوایل انقلاب از این کارزار حمایت کرده و نوشته است: چهل و یک سال اعدام کافی است! اعدام نکنید.

به گزارش یورونیوز، این هشتگ همچنین توانست همراهی برخی از چهره‌های هنری، سیاسی و ورزشی را با خود داشته باشد. از جمله ترانه علی‌دوستی، بازیگر سینما که اخیرا به خاطر برخی مطالبش در شبکه‌های اجتماعی به زندان تعلیقی محکوم شده است، با نوشتن نام این سه محکوم به اعدام به این کارزار با هشتگ «اعدام نکنید» پیوست.

اصغر فرهادی، کارگردان برنده جایزه اسکار نیز در اینستاگرام نوشت: کام مردم را بیش از این در این روزگار غمبار تلخ نکنید.

امیر جعفری، بازیگر ایرانی نیز در پیامی نوشت: «چقدر با مرگ و نیستی دست در دست شده ایم …برای تشویق تیم “زندگی” هم ای کاش جایگاهی بود … #اعدام_نکنید #زندگی»

سازمان دیده‌بان حقوق بشر نیز با حضور در این طوفان توئیتری در اعتراض به حکم اعدام این سه نفر با بازنشر بیانیه چند روز خود گفت: «اعدام افرادی که نارضایتی‌شان از فساد و مقامات حکومتی غیر پاسخگو را به خیابان‌ها بردند صرفاً شرایط را برای افراد تحت فشار در اثر وضعیت اقتصادی رو به افول، بدتر می‌کند.»



source https://www.azadegy.de/?p=20248

هشدار منبع داخلی: اسلام و نظام در آستانه غرق شدن


روزنامهٔ مستقل در مطلبی با هشدار به مراجع حکومتی نوشته است: امروز که همه، گرفتار بحران های سخت شده‌اند، مراجع پرنفوذ و بدون وابستگی دولتی، کجا هستند؟ چرا ملت در این ایام وحشت‌آور ویرانی، تنها هستند؟ چرا علما، برای حل مشکلات مردم هیچ موضعی نمی‌گیرند؟ چرا به اشرافیت عده‌ٔ قلیلی از خودی‌ها و نخودی‌های نظام که خشم کپر و زاغه‌نشینان را به حد انفجار رسانده، عکس‌العمل نشان نمی‌دهند؟

این منبع در ادامه افزود: این موقعیت اگر از دست برود نه مقلد و پیروی می‌ماند که علما، اسلام را برایش به حکم رساله‌ها اجرا کنند و نه (نظامی)… فرصت بسیار اندک است؛ و آینده از آن کسانی‌ست که امروز، مردم را انتخاب می‌کنند.

آقای رهبر!، دیگر جلوی مردم را نمی ‌توانیم بگیریم

در آینده اعتراضاتی رخ می‌دهد که دیگر جلوی مردم را نمی‌توانیم بگیریم

روزنامه جهان صنعت نیز با عنوان “شرط جلوگیری از شورش گرسنگان” نوشت: اگر به فکر راه علاج نباشند در آینده اعتراضاتی رخ می‌دهد که دیگر جلوی مردم را نمی‌توانیم بگیریم.

این منبع نوشت: پاسخگو نبودن برخی مسئولان (خامنه ای) نسبت به مشکلات مردم از دلایل اصلی طغیان گرسنگان است. مغز انسان ظرفیت محدودی برای تحمل مشکلات و فشارهای روانی دارد و از یک میزان معین که عبور کرد به شکل‌های مختلف واکنش نشان می‌دهد. حال با شیوع کرونا تاب و تحمل مردم بسیار کمتر از قبل شده است.

این روزنامه نوشت: این روزها تمام دنیا با بحران کرونا دست و پنجه نرم می‌کنند، اما هیچ فردی معضلات یک ایرانی را در هیچ جای دنیا ندارد. مسئولان دولتی هیچ ایده‌ای برای مهار این بحران ندارند بلکه فقط هم‌چون سال‌های قبل از مشکلات شانه خالی می‌کنند.

این منبع افزود: اگر مسئولان کشور به جای این‌که نزدیکان خود را روی کار بیاورند از افراد شایسته در کار استفاده و مدیران خود را ملزم به پاسخگویی به مردم می‌کردند هیچ‌گاه این اتفاقات در کشور رخ نمی‌داد.

این روزنامه هشدار داد: اگر مسئولان کشور مشکلات مردم را حل نکنند شرایطی را در آینده می‌بینم که اعتراضات مردم شکل جدی‌تری به خود خواهد گرفت. در آینده اعتراضاتی رخ می‌دهد که دیگر جلوی مردم را نمی‌توانیم بگیریم. مردم به خیابان‌ها کشانده می‌شوند و این دقیقا معضلی است که دولتمردان از وقوعش می‌ترسند.

سیلی که همه چیز را با خود می ‌برد

…کرونا روزی تمام می‌شود و آن‌وقت این لشکر تارومار و زخم‌خورده دیگر چیزی برای باختن ندارد. وقتی خشمش طغیان کند، تا ویرانی کامل می‌جنگد و می‌شود آنچه نمی‌خواهید بشود: بغض‌ها از سفره‌های خالی به‌ خیابانهای شلوغ کشیده خواهد شد…

روزنامه “مستقل” نیز روز یکشنبه در مقاله ای با اشاره به اوضاع بحرانی کشور و اعتراضات آبانماه نوشت:‌ ترسی که گلوله و فشار ایجاد کرد، مردمی را که هنوز امید به بهبود زندگی داشتند به عقب ‌نشینی واداشت. در حالی که بازیگران اصلی می‌دانند آنچه در آبان اتفاق افتاد، پیش‌درآمد سیلی‌ست که عنقریب از زاغه‌ها به‌راه می‌افتد و همه چیز را با خود می‌برد.

این روزنامه نوشت: از مناطق حاشیه و طبقات زیر خط فقر، جانشان را در دست گرفته به خیابان‌ها آمدند. پشت‌بندش اینترنت و ارتباط مردم با هم و با دنیا قطع شد. جسته و گریخته خبر کشتارهای باورنکردنی در گوشه و کنار کشور از منابع غیررسمی منتشر می‌شد و همین موضوع باعث خشم بیشتر معترضان شد. آتشی که از سال‌ها پیش، زیر خاکستر صبر مردم است، داشت شعله‌ور می‌شد و جریان را از کنترل خارج می‌کرد.

آمارهای عجیب جان‌باختگان، در نبود فضای منصف رسانه‌ای، بنزین این آتش شده بود. کم‌کم بی‌تفاوت‌ها هم داشتند به میدان می‌آمدند و این اتفاقی بود که قطعاً هیچ حکومتی نمی‌خواهد بیفتد. تا این‌که استفاده از برخورد «گازانبری» با معترضان، آن‌هم در فضایی چراغ‌خاموش از اینترنت و ارتباط، به طور موقت جواب داد و ظاهراً غائله خوابید بدون پاسخ عملی به خواست‌های مردم.

این روزنامه در ادامه به سوء‌استفاده رژیم از اپیدمی کرونا برای تاخیر در قیام مردم اشاره کرد و نوشت:‌ در حالی که مردم سرها را در گریبان برده‌اند و فقط می‌خواهند فعلا زنده بمانند، استفاده ابزاری از هجوم کرونا برای خفه کردن و کنترل خشم گرسنگان بی‌طبقه، به حدی ناجوانمردانه انجام شده که بعد از ۶ماه، نه تنها موفقیتی در مهار بیماری کسب نکرده‌اند که، حتی به گواه آمارهای رسمی هم، اوضاع از کنترل خارج شده. روزانه هزاران مبتلا و صدها کشته، موید این ادعاست. چه چیزی بهتر از حضور این فاجعه، می‌توانست توجهات را از خشم‌های فروخورده و مطالبات برآورده نشده، منحرف کند؟

این منبع افزود: خلاصه مردم گرسنه و گرفتار و دلمرده را در اتاقی با شیری درنده تنها گذاشتند و منتظر نشستند تا کار، یک‌سره شود در حالی‌که خودشان خیلی آرام و بدون جلب توجه، قیمت‌ها را به اوج رساندند، دادگاه‌هایی برگزار شد که در شرایط عادی، هر جلسه‌اش غوغایی به پا می‌کرد، قراردادهایی را علنی کردند که افشای بعضی مواردش، حتی بی‌خیال‌ترین ایرانی‌ها را هم به عکس‌العمل واداشته، محیط زیست و جنگل‌های کشور در بی‌پناهی کامل در دست آتش، رها و برای متهمان حوادث آبان حکم اعدام صادر شد و در این میان، برای تکمیل طنز ماجرا، حسین هدایتی هم هر روز ملاقات شرعی دارد!

این روزنامه در پایان نوشت: طبیعی‌ست که این موهبت چین‌آورده، چیزی نیست که قدردانش نباشند و صله‌ای درخور به پاداشش ندهند.اما نباید فراموش کنند که کرونا به هر حال روزی تمام می‌شود و آن‌وقت این لشکر تار ومار و زخم‌خورده دیگر چیزی برای باختن ندارد. وقتی خشمش طغیان کند تا ویرانی کامل، می‌جنگد و می‌شود آن‌چه نمی‌خواهید بشود. ملت، رهاشدگی و تنهایی‌اش را در این روزهای تلخ از یاد نمی‌برد و این چیزی نیست که در حوادث ناگزیر پیش‌رو، کم‌اثر باشد.

هشدار وزیر و شهردار و نماینده به خامنه ای!

حسین نوش آبادی، نماینده ورامین در مجلس شورای اسلامی گفته: مشکل بیکاری و مشکل گرانی کمر مردم را شکسته است و صدای خرد شدن استخوان های مردم زیر بار فشارهای سنگین اقتصادی و معیشتی شنیده می‌شود.

حبیب الله دهمرده، نماینده زابل هم گفت: سوءمدیریت و تبعیض و بی‌عدالتی در ابعاد مختلف وجود دارد و بیکاری و گرانی افسارگسیخته آستانه تحمل مردم را به سر آورده است.

روزنامه جمهوری اسلامی نیز در سرمقاله خود با عنوان صدای زنگ خطر را بشنوید، نوشت: شنیدن صدای زنگ خطر، فقط ‏گوش می‌خواهد، به هوش نیازی نیست. هوش اگر باشد، قبل از آنکه خطر برسد، هوشمندان کاری می‌کنند که یا حرکت نکند و یا ‏از نیمه راه برگردد. اینکه ما امروز با انواع خطر‌ها مواجه هستیم به این دلیل است که کارمان از هوش گذشته و گویا گوشمان هم ‏شنوائی خود را از دست داده است. ‏ارز لحظه‌ای بالا می‌رود، طلا با سرعت برق در حرکت است، ارزاق بدون آنکه کنترلی داشته باشند هر روز گران‌تر ‏می‌شوند و انواع کالا‌ها و خدمات دچار چنان تغییراتی در قیمت و هزینه شده‌اند که برای اقشار متوسط به پائین جامعه غیرقابل ‏دسترسی هستند. در این مسابقه بی‌سابقه قیمت‌ها و هزینه‌ها، مردم زیر چرخ‌های بی‌رحم ماشین گرانی له می‌شوند، ولی صدای خرد ‏شدن استخوان‌هایشان متاسفانه به گوش مسئولین نمی‌رسد و یا اگر می‌رسد برای آن‌ها اهمیت چندانی ندارد ‏.

شهردار تهران هم در گفتگو با خبرگزاری فرانسه در مورد نارضایتی مردم هشدار داده و گفته است: اوضاع کنونی، اوضاع عادی نیست.

نمکی، وزیر بهداشت دولت روحانی هم در نشست اضطراری ستاد مبارزه با کرونا گفت: آمریکایی‌ها ۱۱۱میلیارد دلار فقط برای بخش سلامت هزینه کردند و این به جز چند هزار میلیارد دلار است که برای معیشت خرج کردند. انگلیسی‌ها ۲۰میلیارد برای بخش سلامت هزینه کردند. ما از یک میلیارد دلار که مقام معظم رهبری فرمودند، زیر ۳۰درصد را فقط دریافت کردیم.

وی در ادامه با اشاره به وضعیت انفجاری جامعه گفت: گزارش های امنیتی برای ما می‌آید. این‌که از فقر و تهیدستی به سمت طغیان می‌روند جدی است. رئیس جمهور و نیروهای امنیتی باید به معیشت و عدم شکل‌گیری طغیان فکر کنند.

نگرانی مقامات حکومتی از شورش ارتش گرسنگان

خبرگزاری رویترز روز سه شنبه در گزارشی در باره بحران عمیق اقتصادی در ایران و کاهش روزانه ارزش قیمت ریال نوشت:‌ بحران ارزی مردم ایران را تحت فشارهای شدید قرار داده است. بحران کنونی نان را گران کرده و گوشت هم به کیلویی ۱۰دلار رسیده است. در چنین شرایطی بسیاری از کارگران چندین ماه است که حقوق نگرفته‌اند. این وضعیت همچنین به کسب و کار خیلی ها ضربه زده است.

این منبع افزود: درآمدهای نفتی ایران به‌ دلیل تحریم‌های آمریکا به شدت کاهش یافته است. گزارش صندوق بین المللی پول هم نشان می‌دهد که ایرانیان باید برای تورم بیشتر آماده شوند. این در حالیست که حاکمان ایران درصدد جلوگیری از تکرار اعتراضات آبانماه گذشته هستند که در رابطه با مشکلات اقتصادی شروع شد اما خیلی سریع به مسایل سیاسی کشید و معترضان خواستار کنار رفتن مقامات ارشد حکومتی شدند.

دارا و ندار احساس ناامنی می‌کنند

یک جامعه شناس در ایران در گفتگو با خبرگزاری شفقنا در باره اوضاع بحرانی کشور گفت: کشوری که فقر و فساد در آن به اوج رسیده و آستانه ها را شکسته، قطعا آینده دشوار و نگران کننده ای خواهد داشت، بارها شخصیت ها هشدار داده اند که ما به کجا می رویم ولی در بر همان پاشنه ویران می چرخد امری که تحلیلگران اجتماعی و اقتصادی پیش بینی کرده اند. اما گوش شنوایی نیست و حاضر نیستند قبل از اینکه دیر شود شرایط را برای ورود کسانی که می توانند اندکی از بروز بحران ها جلوگیری کنند فراهم کنند.

سعید معیدفر گفت: ما امروز در شرایطی قرار داریم که بجز کسانی که با رانت سر و کار دارند و براساس آن رانت ها می توانند ثروت خود را حفظ کنند یا افزایش بدهند، شرایط برای دیگر اقشار جامعه موجب نگرانی است و دارا و ندار امروز احساس ناامنی می کنند و نسبت به آینده کشور و جامعه و دارایی های خود نگرانی دارند. امروز شرایط برای تعادل و ثبات اقتصادی فراهم نیست و تنها کسانی در چنین شرایطی می توانند خوشحال باشند که نه مولدان اقتصادی بلکه انگل های جامعه هستند. انگل هایی که با رانت و شیوه های بد تخلف می کردند. این افراد موجب تولید و بهبود و افزایش ثروت و اشتغالزایی در جامعه نبودند. در این شرایط نه تنها اقشار ضعیف که محتاج نان شب خود هستند بلکه سایر افراد جامعه و حتی ثروتمندانی که با رعایت اصول کار می کردند نیز از این وضعیت ناراضی هستند. اوضاع امروز بر وفق مراد معدود متخلفین است و بقیه افراد جامعه دچار ابهام و سردرگمی هستند.

نظام در حال جان دادن است

وضعیت انفجاری جامعه و خطر شورش گرسنگان علیه نظام، مقامات حکومتی را به شدت نگران ساخته است تا جایی که صراحتا نسبت به فروپاشی جمهوری اسلامی به خامنه ای هشدار می دهند.

روزنامه مستقل در این باره نوشت: شتاب گرانی‌ها، شوک لحظه‌ای به مردم وارد کرده است. خیل عظیم مردم ناتوان در تأمین حداقل ها و جبهه چهار درصدی های چاق‌تر شده رو در روی هم می‌ایستند و قطعا بازنده‌ٔ این رویارویی، انسان‌هایی نیستند که چیزی برای از دست دادن ندارند.

روزنامه آفتاب یزد هم نوشت: مردم وقتی چیزی برای از دست دادن نداشته باشند، دست از جانشان می‌کشند. تا شرایط از این بدتر نشده باید این مردم خسته را دریابند.

روزنامه اعتماد هم خواستار مذاکرات فوری با آمریکا شد و نوشت: این بزرگ‌ترین خطای نظام و بزرگ‌ترین فرصت‌سوزی برای نظام خواهد بود که در شرایط بحران اقتصادی کنونی و با جمعیت عظیم جوانان بیکار که هر لحظه آماده انفجار است، مذاکراتی که امروز می‌توانیم انجام بدهیم را به امید شکست ترامپ به تعویق بیاندازیم.

آخوند هاشم‌زاده هریسی، عضو مجلس خبرگان رهبری هم نسبت به شرایط انفجاری جامعه ابراز نگرانی کرد و گفت: وضعیت امروز جامعه عملا غیرقابل تحمل است و متأسفانه هر روز نیز بدتر می‌شود؛ بنابراین این‌طور نیست که بگوییم صبر کنیم تا فردا یا پس فردا مشکلات حل شود. مردم هر روز از نظام دورتر می‌شوند.

وی افزود: امروز شرایط بسیار حساس است. نمی‌توانیم بنشینیم و شاهد جان دادن نظام و انقلاب باشیم.

سیل چو بگرفت، سد نشاید بست!

روسای کمیسیون های مجلس ولایت در نامه‌ای به روحانی ضمن هشدار نسبت به شرایط انفجاری جامعه نوشتند: این تنها ارزش پول ملی نیست که هر روز رو به کاهش است بلکه امید و آرزوی صدها هزار جوان است که دستخوش ناملایمات می‌شود.

آنها در نامه خود، دولت روحانی را مسئول اصلی این وضعیت دانسته و با ریختن اشک تمساح برای مردم محروم نوشتند: ای کاش در مسیری که به محل کار می‌روید صورت کودکانی که از فقر مشغول کار هستند یا زباله گردانی که برای لقمه‌ای نان می‌جنگند را هم بنگرید. آیا از قیمت روزافزون مواد غذایی اطلاع دارید؟

آنها در پایان نامه خود به روحانی با نگرانی از شرایط کنونی و احتمال به حرکت درآمدن سیل‌ اعتراضات ضد حکومتی نوشتند: حساسیت مسئولیت شما ایجاب می‌کند که اوضاع و احوال جامعه را رصد کنید و برای حوادث واقع شده پیش از بحران تدبیری بیندیشید وگرنه سیل چو بگرفت، سد نشاید بست.

فاطمه مقصودی نماینده بروجرد پیش تر در مجلس گفته بود: من معلم هستم گرسنگی کودکانه محصل خود را با تمام وجود حس کرده‌ام، من مادر هستم بیکاری جوانان رشید افسرده از بیکاری را با اشک و آه دیده‌ام، من پیرزنان و پیرمردان شهر مظلوم‌ خود را دیده‌ام و در چروک پیشانی آنها نقش شمشیر خشم خدا را بر علیه همه‌مان مشاهده کرده‌ام.

بیدار شوید پیش از آنکه مردم بیدارتان کنند!

سایت عصر ایران: مگر نه این است که حکومت ها مسوول تامین امنیت مردمان شان هستند و مگر نه این است که امنیت اقتصادی یکی از ارکان امنیت ملی است؟ اصلاً مسؤولان ما می دانند که مردم چگونه زندگی می کنند؟ نان شب و فرش زیر پا و سقف بالای سرشان را چگونه تامین می کنند؟

البته که مسؤولانی که معیشت شان همانند اکبر طبری و امثال اوست و میلیارد، برایشان پول خرد است و دوستانی دارند که حتی سند لواسان را نیز به اسم شان بزنند، چه می فهمند حال مردی که دینام کولر آبی اش سوخته و خانواده اش در گرما مانده اند و او در این هوای گرم چند روز است دنبال جایی می گردد که ۱۰۰ هزار تومان ارزان بفروشند؟

چه می فهمند حال خانواده ای مریض دار را که هر بار با قیمت های جدید داروها مواجه می شوند و بیمناک آینده بیمارشان می شوند؟ چه می فهمند حال مستاجری را که هر سال باید خانه کوچک تری را در محله فقیرتر اجاره کند؟

هشدار به همه مسؤولان، که مردم تا جایی می توانند در هزینه ها صرفه جویی کنند، تا جایی می توانند قرض کنند، تا جایی می توانند ماشین و لوازم خانه شان را بفروشند و خرج خورد و خوراک و درمان و پوشاک کنند و… ولی از یک جا به بعد، دیگر چیزی برای از دست دادن باقی نمی ماند و آن گاه خیلی ها ترجیح خواهند داد به جای شرمساری هر روزه پیش بچه هایشان، دست به اعتراض بزنند و نان بخواهند.

دولت، مجلس، قوه قضائیه و سایر نهادهای حاکمیتی بدانند که فقیرتر شدن مردم، به معنای آسیب پذیر شدن جامعه و حکومت است. انهدام طبقه متوسط و سوق دادن آن به سمت دره های فقر، مصداق بارز اقدام علیه امنیت ملی است.

پیامبر اسلام فرمودند: کاد الفقر ان یکون کفرا (نزدیک است که فقر به کفر بینجامد) ؛ فقری که ممکن است حتی به کفر خدا هم منجر شود، آیا نمی تواند به حوادث دیگری هم بینجامد؟

مسوولان جمهوری اسلامی ایران! بیدار شوید قبل از آن که به گونه ای بیدارتان کنند که دیگر خیلی دیر شده باشد!



source https://www.azadegy.de/?p=20249

هزار پرستار ایرانی به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند


رئیس نظام پرستاری استان همدان از ابتلای ۲۵۰پرستار به بیماری کرونا در همدان خبر داد.

وی گفت: متأسفانه وضعیت خوبی را شاهد نیستیم…نسبت پرستار به تخت در استان همدان به ‌حالت استاندارد نرسیده و همدان با کمبود پرستار مواجه است.

از سوی دیگر رئیس کل سازمان نظام پرستاری در ایران از ابتلای ۹ هزار پرستار به بیماری کووید-۱۹ خبر داده است. محمد میرزابیگی روز چهارشنبه ۲۵ تیرماه (۱۵ ژوئیه) به باشگاه خبرنگاران جوان گفته که در حال حاضر به ازای هر تخت بیمارستانی “حدود ۰/۸ نیروی پرستار” مشغول به کار هستند که این افراد نیز “مدت‌هاست به دیدار خانواده‌های خود نرفته‌اند.”

او اضافه کرده که چنانچه مسئولان بخواهند برای کم کردن فشار کاری پرستاران اقدام کنند، بایستی حدود ده هزار نیروی جدید پرستار استخدام شوند. به گفته میرزابیگی، از میان ۹ هزار پرستاری که مبتلا به کووید-۱۹ شده‌اند، چهار هزار تن “با این بیماری دست و پنجه نرم می‌کنند و عملا از چرخه خدمت خارج شده‌اند.”

سازمان عفو بین‌الملل سه روز پیش گزارش داده بود که ایران در کنار روسیه و برزیل در صدر کشورهایی است که بیشترین تعداد قربانیان در میان کادر درمان و امداد را به دلیل ابتلا به بیماری کووید۱۹ داشته است.



source https://www.azadegy.de/?p=20242

آتش سوزی؛ این بار در کارخانه شناورسازی سپاه


مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری بوشهر گفت: یک کارخانه شناور سازی واقع در محله تنگک اول (از محله های جنوبی شهر بوشهر) ظهر امروز آتش گرفت.

جهانگیر دهقانی در این ارتباط در گفت و گو با ایرنا افزود: با هماهنگی‎های صورت گرفته آتش نشانان شهرداری بوشهر، نیروگاه اتمی و اداره کل بنادر و دریانوردی این استان به محل حادثه اعزام شدند.

وی بیان کرد: تانکرهای آبرسانی شرکت آب و فاضلاب نیز آبگیری کرده و در محل آتش‌سوزی هستند.

دهقانی ادامه داد: عملیات مهار آتش‌سوزی توسط نیروهای آتش نشان در حال انجام است.

در ویدئوهای‎های منتشر شده از این حادثه نشان می دهد دود وسیعی محدوده این کارخانه را فراگرفته است.

فیلم زیر: آتش سوزی و انفجارهای مهیب و پی در پی در تاسیسات هسته‌ای و موشکی رژیم ایران؛ آیا دست اسرائیل و آمریکا در کار است؟

به نوشته یک روزنامه آمریکایی، انفجار در تایسیات هسته ای نطنز شدیدتر از آن چیزی است که در گزارش‌های اولیه بازتاب یافته است. این منبع می نویسد که مسئولیت انفجار با اسرائیل بوده و این اقدام با اطلاع آمریکا صورت گرفته است.

روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی از انفجار تاسیسات هسته ای نطنز نوشت که این رخداد برنامه اتمی رژیم ایران را تا دو سال با تأخیر مواجه می‌کند.

این منبع افزود: تصاویر جدید ماهواره‌ ای از محل انفجار نشان می‌دهد که حجم تخریب به‌ مراتب بیشتر از آنچه بوده که هفته گذشته به ‌نظر می‌رسید.

کارشناسان می گونید حدودا دو سال طول می‌کشد تا رژیم ایران برنامه هسته‌ ای خود را به نقطه‌ای برساند که پیش از این انفجار بود.



source https://www.azadegy.de/?p=20243

اینبار با چه روشی مردم را سرکیسه می‌کنند؟ هشدار


بانک مرکزی رژیم ملاها از مردم ۵٠ هزار میلیارد تومان امانت می‌خواهد

به گزارش رادیو فرانسه، بانک مرکزی جمهوری اسلامی از مردم می خواهد که ۵٠ هزار میلیارد تومان از دارایی های خود را امانت بدهند. معاون اقتصادی بانک مرکزی با اظهار این مطلب در گفتگو با خبرگزاری “تسنیم” گفت که برای این منظور “بانک مرکزی در نظر دارد ۵٠ هزار میلیارد تومان اوراق ودیعه منتشر کند.”

این مقام بانک مرکزی هدف از این اقدام را “کنترل نقدینگی و مهار تورم” خواند. اما، در هفته های گذشته غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و همچنین عضو شورای فقهی بانک مرکزی، به دولت پیشنهاد کرده بود که برای رفع کسری بودجه دارایی های سپرده گذاران و بانک ها را که وی از آنها تحت عنوان “دارایی های مازاد” یاد کرده بود به عنوان “ودیعه” بلوکه و صرف طرح های عمرانی کند.

در حالی که بانک مرکزی قصد دارد به اسم “ودیعه” یا امانت ۵٠ هزار میلیارد تومان از دارایی های مردم را تقریباً بدون هزینه مسدود و استفاده کند، معاون اقتصادی بانک مرکزی، با اشاره به مصوبۀ جدید شورای پول و اعتبار از افزایش نرخ سود بانکی خبر داد و نرخ سود سپرده های سرمایه گذاری را بین ١٠ تا ١٨ درصد اعلام کرد و با این سخن این نگرانی را ایجاد نمود که از جمله مصارف ۵٠ هزار میلیارد تومان “ودیعه” پرداخت سود به ۵ درصد سپرده گذاران است که ٧٠ درصد سپرده های بانکی را در دست دارند و با استفاده از سودهای کلان در نظام بانکی کشور سالهاست لانه کرده و از تولید و خلق ثروت جلوگیری می کنند. یعنی عین سناریویی که در ماجرای مال باختگان هزاران موسسۀ مالی رخ داد که روی هم دهها هزار میلیارد تومان از دارایی های مردم را تصاحب و سپس بدون نگرانی اعلام ورشکستگی کردند.

یک استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان، گفته است که این ۵ درصد سپرده گذار “در سیستم بانکی ایران از ربح مرکب استفاده می کنند یعنی اگر فردی ١۵ سال پیش یک میلیارد تومان سپردۀ بانکی داشت سرمایه او اکنون به ٢۵ تا ٣۵ میلیارد تومان رسیده و در حال حاضر از همین مبلغ سود ١۵ درصدی دریافت می کند.”

مرتضی سامتی ضمن انتقاد از افزایش دوبارۀ سود سپرده های بانکی آن را “رزق طبقات فرودست جامعه” دانست که به جیب ۵ درصد سپرده گذاران ریخته می شود. مرتضی سامت در پایان گفته است که اگر دولت و بانک مرکزی حقیقتاً در پی مهار تورم و انتقال نقدینگی به سمت تولید هستند باید سود سپرده ها را به صفر برسانند.

روحانیان عضو شورای فقهی بانک مرکزی از جمله غلامرضا مصباحی مقدم به اسم شرع و مخالفت با ربا حاضرند دهها هزار میلیارد تومان پول سپرده گذاران را به عنوان “ودیعه” و البته به زیان سپرده گذار در نزد بانک مرکزی مسدود کنند، اما، پرداخت سودهای کلان به یک اقلیت سپرده گذار را از نظر شرعی بلامانع تشخیص می دهند.



source https://www.azadegy.de/?p=20244

اینهم مدیریت بحران: دعا کنید در تهران زلزله نیاید!


رئیس سازمان مدیریت بحران در جمهوری اسلامی، نسبت به تخریب و تلفات بالای یک زلزله احتمالی در تهران هشدار داد و گفت که طبق یک گزارش رسمی، آمادگی تهران برای مقابله با زلزله تنها ۱۸/۸ درصد است.

این مقام حکومتی امروز در نشست ستاد مدیریت بحران شهرداری تهران ترافیک و جمعیت پایتخت را یکی از مشکلات اصلی خواند و اضافه کرد: «حدود ۴۷۰ منبع آب اضطراری برای تهران نیاز است که تا الان حدود سه یا چهار مورد از این منابع آماده شده است.»

نجار همچنین تعداد قبرهای موجود در صورت وقوع زلزله احتمالی را ناکافی دانست و گفت: «چند وقت پیش یکی از مسئولان گفته بود ما ۱۵ هزار قبر آماده داریم، خب این ۱۵ هزار قبر در مقایسه با ۱۰۰ هزار کشته‌ای که تخمین زده می شود در زلزله ۷ ریشتر داشته باشیم. چقدر است؟»

او استفاده از ظرفیت‌های نیروی نظامی در صورت وقوع زلزله را ضروری دانست و اظهار داشت که سه فرودگاه مهر‌آباد، قله مرغی و دوشان تپه برای انتقال مجروحان به سایر شهرها در نظر گرفته شده است.

شهر تهران روی چند گسل قرار دارد و کارشناسان در دهه‌های اخیر بارها نسبت به ساخت و ساز بی‌رویه به ویژه روی این گسل‌ها هشدار داده‌اند. در آخرین مورد صبح یکشنبه ۲۲ تیرماه شش زمین لرزه در فاصله زمانی هفت ساعت، شرق استان تهران را تکان دادند.



source https://www.azadegy.de/?p=20245

برجام؛ ببینید خامنه ای به چه دریوزگی افتاده است!


در گزارش های قبلی گفته شده بود که خامنه‌ای قصد دارد برای فرار از سرنگونی محتوم، حکومت خود را تحت‌الحمایه چین قرار دهد. امروز وزارت خارجه اش هم با دراز کردن دست گدایی بسوی کشورهای اروپایی از آنها خواسته است که از سیاست فشار حداکثری آمریکا پیروی نکنند. این در حالیست که روحانی هفته گذشته گفته بود سیاست فشار حداکثری آمریکا شکست خورده است.

رادیو آلمان در گزارشی اعلام کرد: جمهوری اسلامی به مناسبت پنجمین سالگرد توافق برجام بار دیگر آمادگی خود را برای اجرای کامل مفاد این سند بین‌المللی اعلام کرد. تهران از سه کشور اروپایی خواست، از سیاست فشار حداکثری آمریکا حمایت نکنند.

این منبع افزود: جمهوری اسلامی در بیانیه خود ضمن قدردانی از چین و روسیه “به دلیل اقدامات و مواضع سازنده و توأم باحسن نیت آنها در سطح شورای امنیت، شورای حکام و کمیسیون مشترک برجام به منظور حفظ و اجرای برجام” آلمان، بریتانیا و فرانسه را فراخوانده است، “به جای حرکت در مسیر سیاست فشار حداکثری ایالات متحده، با پایبندی نسبت به تعهدات خویش، زمینه حفظ و اجرای کامل برجام را فراهم آورند.”

پرونده جمهوری اسلامی به شورای امنیت رفته است

یک تحلیلگر مسایل بین الملل در تهران در باره اظهارات اخیر عراقچی، معاون ظریف مبنی بر احتمال ارجاع پرونده جمهوری اسلامی به شورای امنیت سازمان ملل گفت: پرونده به شورای امنیت رفته است. به این معنا که جمهوری اسلامی در ماه گذشته یک موضوع اساسی در شورای امنیت بود و منجر به تشکیل جلسه مجازی شورای امنیت برای بررسی پرونده و پیش‌نویس قطعنامه‌ای شد که آمریکایی‌ها دنبال می‌کنند.

مهدی مطهرنیا افزود: در این نشست گزارش رییس سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی خوانده شد و علی‌رغم این‌که کشور‌های اروپایی از ماندگاری برجام حمایت کردند بسیاری از رفتار‌ها و کنش‌های سیاسی تهران را با پرسش‌های جدی مواجه ساختند و هم‌گرایی محسوسی با واشنگتن را از خود نشان دادند. روس‌ها محافظه‌کارانه و چینی‌ها تا حدودی با توجه به نوع ارتباطاتی که میان تهران و پکن درحال شکل‌گیری است براساس منافع خود وارد عمل شدند. این درحالی‌ست که چینی‌ها و روس‌ها هیچ تلاشی درصدد جذب آرای دیگر کشور‌ها در شورای حکام آژانس انرژی هسته‌ای از خود نشان ندادند و لذا باید بگویم که پرونده جمهوری اسلامی در شورای امنیت سازمان ملل باز است و آمریکایی‌ها در نهایت اگر نتوانند از شورای امنیت عمل کنند نشان داده‌اند از راه‌های دیگر فشار بین‌المللی را ادامه خواهند داد.

این استاد دانشگاه گفت: آمریکا فشار حداکثری خود را وارد می‌کند، چون نوهارتلند یعنی فلات ایران و هلال هارتلند بزرگ و ریملند بزرگ یعنی حد واسط خلیج‌فارس تا خلیج عدن را می‌خواهد و در پی بازآفرینی شرکای استراتژیک خود در قرن بیست و یکم میلادی است. کانادا، ژاپن، کره، ایران و استرالیا به جای شرکای استراتژیکی چون فرانسه، آلمان و انگلیس برای ایالات متحده آمریکا در قرن بیست و یکم در نظریه هارتلند-ریملند بزرگ مطرح هستند. از این‌رو، باید بپذیریم که ایالات متحده آمریکا نمی‌تواند جمهوری اسلامی را در برابر ایالات متحده آمریکا در شکل‌دهی به نظم نوین جهانی ببیند و به فشار حداکثری ادامه خواهد داد.

همکاری ما با آژانس بین‌المللی دائمی نخواهد بود

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی درخصوص‌ احتمال تصویب طرح خروج از ان پی تی در مجلس عنوان کرد: ما در زمینه پروتکل‌های الحاقی همکاری‌های خوبی را به‌صورت داوطلبانه با آژانس بین‌المللی داشته‌ایم اما این اقدامات ما دائمی نیست و اگر آژانس رویکرد غیرسازنده در پیش بگیرد و تحت تأثیر القاهای خارجی و‌ یا نتیجه‌ جاسوسی‌ها باشد یا درخواست غیرقانونی از ما داشته باشد، جمهوری اسلامی واکنش متقابل خواهد داشت.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: نمایندگان مجلس می‌توانند در این باره تصمیم‌گیری کنند و هر قانونی را تصویب کنند، وزارت امور خارجه تابع آن خواهد بود، خروج از پروتکل‌های الحاقی طبیعتاً عواقبی خواهد داشت که بر عهده کسانی است که باعث شدند ما واکنش متقابل داشته باشیم.

اروپایی‌ها نیز با آمریکایی‌ها همراهی می ‌کنند

سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه درباره احتمال ارجاع پرونده هسته‌ای جمهوری اسلامی به شورای امنیت سازمان ملل اظهار کرد: دیگر نمی‌توان به برجام استناد کرد زیرا کارایی خود را از دست داده است و تنها یک زندگی نباتی دارد. در عالم سیاست هر اتفاقی امکان رخ دادن دارد.

حمیدرضا آصفی با اشاره به جلسه شورای امنیت سازمان ملل، گفت: متأسفانه اروپایی ها نیز با آمریکایی ها همراهی می کنند و در چند سال گذشته با فریبکاری تلاش داشتند بگویند ما قصد داریم برجام را اجرا کنیم اما آمریکا اجازه نمی دهد.

وی افزود: اما حقیقت، امروز مشخص شده و اروپا بخشی از نقشه برای جلوگیری از احقاق حقوق ما بوده است و عملا در مسیر آمریکا حرکت کرده است.

وی گفت: البته آمریکایی ها قطعاً برای تمدید تحریم های تسلیحاتی برنامه های دیگری را اجرا می کنند و اروپایی ها نیز با آن‌ها همراهی خواهند کرد و به همین جهت جمهوری اسلامی باید هوشیار باشد.

نباید بهانه دست آمریکا بدهیم، خطرناک است

معاون وزیر خارجه رژیم ملاها نیز با بیان اینکه احتمال ارجاع پرونده به شورای امنیت سازمان ملل وجود دارد، گفت: نباید اجازه دهیم آمریکا مجددا جمهوری اسلامی را به عنوان یک تهدید امنیتی معرفی کند.

عباس عراقچی با هشدار در باره خروج احتمالی از برجام گفت: هر حرکتی که جمهوری اسلامی را در عرصه بین‌المللی به عنوان یک تهدید معرفی کند، بازی در زمین آمریکا است.

وی در ادامه هشدارهای خود سیاست آمریکا را فعال کردن مکانیزم ماشه و تمدید تحریم‌های تسلیحاتی اعلانم کرد و افزود: آمریکایی‌ها اخیرا فشار حداکثری خود را به حد اعلای خود رسانده‌اند؛ در حال حاضر مهمترین هدف آمریکا، بردن مجدد پرونده ما به شورای امنیت است؛ در این راستا همه ظرفیت‌ و توان خود را بسیج کردند و این یک بازی خطرناکی است و اگر ما در این بازی گرفتار شویم، خسارات راهبردی برای جمهوری اسلامی به همراه خواهد داشت.

عراقچی با اشاره به وخامت اوضاع جمهوری اسلامی گفت: امیدواریم ماه‌های آتی را هم به‌سلامت پشت سر بگذاریم که نیازمند دقت و مراقبت بسیار زیادی است.

در همین حال سفیر رژیم ایران در روسیه گفت: تمدید تحریم تسلیحاتی آمریکا علیه جمهوری اسلامی، به معنای مرگ برجام خواهد بود.

به گزارش اسپوتنیک، کاظم جلالی، گفت: اگر ایالات متحده بر تمدید تحریم های تسلیحاتی علیه جمهوری اسلامی در شورای امنیت سازمان ملل اصرار ورزد، برجام شانسی برای بقا نخواهد داشت.

گفتین است شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دو هفته پیش با صدور قطعنامه‌ ای از رژیم ایران خواست که بی‌درنگ امکان دسترسی بازرسان سازمان ملل به مراکز مشکوک به فعالیت هسته‌ای را فراهم آورد.

یک روزنامه حامی دولت روحانی در این رابطه نوشت: سیاستمدارانی که خود را تحت حمایت چین و روسیه می‌دانستند از رفتارهای عملی آنان در صحنه درس نگرفتند و در حال حاضر یا باید به خواسته‌های شورای حکام تن دهند یا برای راه ‌حل نهایی آماده باشند که قطعا معنی خوبی ندارد.

مُلاها در راه شورای امنیت، جامعه در برابر انتخاب

منصور امان: رژیم ولایت فقیه گام به گام در حال عقبگرد به دوره “حق مُسلم” و “کاغذ پاره” است؛ یک فصل سیاه برای مردم و کشور ایران که رویکرد بیهوده و شرارت بار آقای خامنه ای و گُماشته اش بر منصب ریاست جمهوری، آقای محمود احمدی نژاد، آن را رقم زد.

قطعنامه شورای حُکام آژانس بین المللی انرژی اتُمی پیرامون پرونده هسته ای مُلاها، تبدیل دوباره فعالیتهای ماجراجویانه آنها به یک چالش بین المللی را مُهر و امضا کرده است. ۲۵ کشور از ۳۵ عضو این نهاد از رژیم ج.ا خواستار پایان دادن به رفتار مخرب خود شده اند. تنها چین و روسیه گفته اند که با این خواسته مُخالفند.

این بار نیز همچون گذشته مراکز اعلام نشده هسته ای، فعالیتهای پنهانی و پایمالی مُکرر تعهدات موضوع بحث و رایزنی بین المللی است. رژیم ولایت فقیه به ظاهر در واکُنش به “دور نزدن” تحریمهای آمریکا از سوی طرفهای اُروپایی اش، به گونه سیستماتیک در حال گُسترش توان هسته ای خود به سطح استفاده نظامی است. همزمان، آقای خامنه ای و همدستانش سرسختانه از بازرسی آژانس از دو مرکز هسته ای اعلام نشده جلوگیری می کنند.

آخرین باری که رژیم ج.ا با چنین اتهاماتی روبرو گردید، “تحریمهای فلج کننده”، ارجاع پرونده آن به شورای امنیت سازمان ملل و خسارتی سنگین و جُبران ناپذیر را برای اقتصاد کشور، کار و زندگی مردُم و آینده نسلی که می رویید پیامد داشت. قطعنامه روز پنجشنبه آژانس نشان می دهد که رژیم ولایت فقیه از یک بُحران به بُحران دیگر غلتیده و به جُز تحریمهایی که از دور پیشین با خود به دور کنونی بُحران مُنتقل کرده، در حال آن است که تمامی ویژگیهای خطرناک و خسارت بارش را نیز بدان بازگرداند.

واکُنش شورای حُکام همزمان به معنای به جریان افتادن پروسه ای است که ایستگاه بعدی آن می تواند شورای امنیت سازمان ملل باشد. رژیم ولایت فقیه به این ترتیب چشم انداز کاهش یا پایان تحریمها را باز هم اندکی بیشتر کمرنگ کرده و به گونه غیرمسوولانه ای تداوم وضعیت دُشوار و تحمُل ناپذیر اکثریت مردُم ایران را در حساب تنش آفرینی خود منظور کرده است.

این واقعیت تکان دهنده که حاکمان کشور در یکی از تیره ترین دوره های زیستی و معیشتی مردُم، با خونسردی کامل تمام توان خود را در جهت تداوم این وضعیت صرف می کنند، حتی جای توهُم را هم به بهبود شرایط با ادامه حُکمرانی نظام ج.ا باقی نمی گذارد. بیگانگی کامل گردانندگان رژیم ولایت فقیه از درد و رنج توده ی در فشار و کُرونا زده، جامعه را در برابر انتخاب نهایی گذاشته است: بقای خود یا بقای آنها!



source https://www.azadegy.de/?p=20241