روزنامه نیویورک تایمز آمریکا ازآماده شدن پیشنویس یک فر مان اجرایی خبر داده که بر اساس آن قرار است ورود 92 میلیون عضو حزب کمونیست چین به خاک ایالات متحده آمریکا ممنوع شود.
در بحبوحه تشدید تنشها بین واشنگتن و پکن و اعمال تحریمهای متقابل از سوی دو دولت علیه یکدیگر، روزنامه نیویورک تایمز آمریکا از طرحی در دولت ترامپ خبر داده که بر اساس آن ویزای ورود برای 92 میلیون عضو حزب کمونیست چین و خانوادههای آنها به خاک ایالات متحده آمریکا صادر نخواهد شد و اعضای حزب کمونیست چین از ورود به آمریکا منع خواهند شد.
طبق گفته 4 مقام مطلع از این طرح، این طرح همانند طرح ممنوعیت ورود اتباع 7 کشور مسلمان به خاک ایالات متحده آمریکاست که در روزهای ابتدایی پس از استقرار ترامپ در کاخ سفید در ابتدای سال 2017 با فرمان اجرایی ترامپ، برقرار شد و هم اکنون نیز اجرا میشود.در قالب طرح ممنوعیت ورود اعضای حزب کمونیست چین قرار است 92 میلیون عضو رسمی حزب در چین از ورود به خاک ایالات متحده آمریکا منع شوند.
در صورت تصویب این طرح مشخص نیست وضعیت سفر دیپلماتهای چینی به آمریکا چگونه خواهد بود.ترامپ نیز با صدور فرامین اجرایی جدید تحریمهای جدیدی را علیه چین در موضوع هنگکنگ به امضا رساند. دولت چین نیز در واکنش ضمن احضار سفیر ایالات متحده در پکن به وزارت امور خارجه چین و ابراز مراتب انتقاد شدید دولت چین از مداخله آمریکا در امور داخلی چین و هنگکنگ، اعلام کرد اقدام ترامپ را تلافی خواهد کرد.
دولت پکن 2 روز پیش “مارکو روبیو” و ” تدکروز” دو سناتور ارشد جمهوریخواه آمریکایی را تحریم و آنها را از ورود به خاک چین منع کرد. این اقدام چین در پاسخ به اعمال تحریم آمریکا علیه مقاماتی چینی به اتهام نقض حقوق مسلمانان “اویغور” انجام شد.
چین همچنین اعلام کرده که شرکت اسلحهسازی “لاکهید مارتین” آمریکا را به دلیل فروش موشک به تایوان تحت تحریم قرار میدهد.
روابط ایالات متحده آمریکا و چین که پیشتر بر سر سیاست جنگ تعرفهای ترامپ بر کالاهای چینی متشنج شده بود با شیوع ویروس کرونا که دولتمردان آمریکا آن را بارها با الفاظی چین “ویروس چینی” و یا “ویروس ووهان” مورد خطاب قرار دادهاند، متشنجتر از گذشته شده است. ترامپ بارها دولت چین را به پنهانکاری در موضوع ویروس کرونا و همدستی با سازمان بهداشت جهانی برای سرپوش گذاشتن به نقش چین در شیوع ویروس کرونا در جهان متهم کرده است. ترامپ همچنین مدعی شده ویروس کرونا از آزمایشگاهی در ووهان چین به بیرون درز کرده است.
آمریکا همچنین بر سر توسعه حضور نظامی چین در دریای جنوبی چین، موضوع هنگکنگ، تایوان و نقض حقوق اقلیت مسلمان استان سینکیانگ (تُرکهای اویغور) با دولت پکن اختلافنظر داشته و تحریمهایی را علیه چین به مورد اجرا گذاشته است. دولت چین هم مداخلات واشنگتن در امور داخلی خود را محکوم کرده و در مواردی در برابر تحریمهای آمریکا مقابله به مثل کرده است.
مایک پمپئو” وزیر خارجه آمریکا هم در اظهاراتی از تحریم برخی کارکنان شرکت چینی هوآوی از سوی وزارت امور خارجه آمریکا خبر داده است. ترامپ نیز در اظهارات خود وعده اعمال تحریمهای بیشتر علیه چین را داده است. ترامپ در اردیبهشت ماه گذشته در مصاحبهای با شبکه “فاکس بیزنس” از احتمال قطع کامل روابط با چین هم سخن گفته است.
دولت چین چهره واقعی خود را نشان داد
رئیس اف بی آی میگوید چین قصد دارد اتباع خود در آمریکا را مجبور به بازگشت به این کشور کند، بویژه آنهایی که منتقد حکومت چین هستند. چین آنها را تهدید کرده که یا بازگردند یا کشته خواهند شد و خانوادههای آنها آزار میبینند.
به پزارش دویچه وله آلمان، کریستوفر ری، رئیس پلیس فدرال آمریکا (FBI) چین را بزرگترین تهدید برای امنیت ملی آمریکا قلمداد کرد. او در سخنرانی خود در اندیشکده هودسون در واشنگتن گفت که چین قصد دارد در عرصه اقتصادی و فناوری نقش رهبری را از آمریکا بگیرد. به گفته او «هدف چین این است که با هر ابزاری به تنها ابرقدرت جهان تبدیل شود.» او رهبری چین را متهم کرد که برای رسیدن به این هدف از زیر پا گذاشتن هیچیک از اصول و قوانین بینالمللی ابایی ندارد.
کریستوفر ری میگوید چین تلاش میکند منتقدان خود در خارج از مرزهای این کشور، بویژه اتباع چینی را به سکوت وادار کند. به گفته او برنامهای که چین تحت عنوان “شکار روباه” به اجرا گذاشته ظاهرا برای مبارزه با فساد است اما در اصل برای وادار کردن اتباع خود به بازگشت به چین تنظیم شده است.
او به یکی از اقدامات چین در آمریکا اشاره کرد که در آن مامور چینی نتوانسته به آدرس فرد مورد نظر خود در آمریکا دست پیدا کند. به همین دلیل ماموری را نزد خانواده این فرد فرستاده است. در پی دیدار این مامور با خانواده فرد مورد نظر، آنها پیامی را به او فرستادهاند که “یا سریعا به چین بازگرد یا خود را بکش”. به گفت ری مامور خانواده فرد یاد شده را تهدید کرده است که اگر او بازنگردد همه بستگان او تحت آزار قرار خواهند گرفت و حتی دستگیر خواهند شد.
به گفته رئیس اف بی آی مقامات چین از هر وسیله غیرقانونی استفاده میکنند؛ هک شرکتها و اعمال نفوذ بر دانشمندان آمریکایی و سبقت فناوری و اختراعات آمریکایی. در حال حاضر اف بی آی هر ۱۰ ساعت یک پرونده ضدجاسوسی علیه پکن باز میکند.
او همچنین گفت که سرنخ تقریبا نیمی از تمام پروندههای جاسوسی که این آژانس در حال بررسی است به پکن میرسد. در ده سال گذشته، پروندههای جاسوسی صنعتی مرتبط با چین ۱۳۰۰ درصد افزایش یافته است. این کشور در حال حاضر اطلاعاتی در مورد پیشرفت شرکتهای آمریکایی در تحقیق درباره واکسن علیه ویروس کرونا جمع میکند.
چین همچنین تمام تلاش خود را برای سرقت اطلاعات شخصی آمریکاییها انجام میدهد و قصد دارد به کمک آن در عرصه هوش مصنوعی به برتری در بازار جهانی دست یابد. رئیس FBI هشدار داد که آمریکاییهایی که دسترسی به اطلاعات حیاتی دارند از سوی چین شناسایی میشوند و میتوانند هدف عملیات جاسوسی این کشور قرار گیرند. به گفته او پکن تلاش کند تا روی نمایندگان مورد اعتماد مجلس آمریکا نیز تأثیر بگذارد.
مدیر اف بی آی در سخنرانی خود همچنین گفت چین برای خنثی کردن نتایج تحقیقات آمریکا، از اتباع خود در خارج از کشور نیز استفاده میکند. از جمله این اقدامات پرداخت پول برای انتقال اطلاعات از سوی آنهاست. هدف این اقدامات به ویژه عرصه دانش و تکنولوژی است. ری گفت، چین به این نتیجه رسیده است که باید در زمینه فناوری پیشرفت کند، اما حاضر نیست مسیر طولانی تحقیقات را در پیش گیرد، بلکه سعی میکند این دانش را بدزدد.
اتهامات ری به چین در حالی صورت میگیرد که روابط بین دو کشور بسیار پرتنش است. رئیس جمهور آمریکا پکن را متهم میکند که منبع کرونا شیوع آن در جهان است. آمریکا همچنین محدودیتهای ویزا را برای آندسته از مقامات چین وضع کرده که در تهیه و اجرای “قانون امنیت ملی هنگکنگ” دست داشتهاند.
در اوایل ماه مارس ، ایالات متحده محدودیتهایی را برای رسانه های دولتی چین اعمال کرده بود و پکن چندین روزنامهنگار آمریکایی را به این کشور ارجاع داد.
source https://www.azadegy.de/?p=20267