۱۳۹۸ آذر ۴, دوشنبه

بازداشت سه شهروند در مریوان از سوی نیروهای امنیتی


بازداشت سه شهروند در مریوان از سوی نیروهای امنیتی

ماف نیوز: در شهرستان مریوان سه شهروند از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامشخصی منتقل شدند.

به گزارش مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، سه تن از اهالی روستای نی از توابع مریوان به نامهای “فردین بدخش” ۲۳ ساله فرزند لطیف، “سینا جاست” ۲۲ ساله فرزند سالار و “هادی ڕاستی” ۲۲ ساله فرزند فریق از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.
سینا جاست

تلگرام ماف نیوز
تا لحظه‌ی انتشار این خبر علت بازداشت این افراد مشخص نشده است.
از این افراد سینا جاست یک بار دیگر هم روز دوشنبه ۴ شهریور ۹۸ به اتهام “همکاری با یکی از احزاب کرد مخالف نظام” بازداشت شده‌ روز پنجشنبه ۴ مهرماه با تودیع وثیقه موقتا آزاد شده بود.

جرای حکم اعدام یک زندانی در زندان زنجان

جرای حکم اعدام یک زندانی در زندان زنجان

خبرگزاری هرانا – روز سه‌ شنبه ۲۸ آبان ماه، حکم اعدام یک زندانی که پیشتر از بابت اتهام “قتل” به اعدام محکوم شده بود، در زندان زنجان به اجرا درآمد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از سازمان حقوق بشر ایران، روز سه‌ شنبه ۲۸ آبان ماه ۱۳۹۸، یک زندانی در زندان زنجان اعدام شد.
هویت این زندانی “باقر عظیمی، ۳۰ ساله اهل مرند و ساکن تبریز” احراز شده است.
به گفته یک منبع مطلع: “متهم در سال ۹۳ بر سر مسایل مالی در زنجان با شخصی درگیر شده و به اتهام قتل او بازداشت شده بود. وی از همان زمان به زندان زنجان منتقل شده بود”.
اعدام این زندانی تا لحظه تنظیم این خبر از سوی نهادهای مربوطه اعلام نشده است.
بنا بر گزارش نهادهای بین‌المللی، ایران به تناسب سرانه جمعیت و میزان اعدام، رتبه نخست اعدام شهروندان خود در دنیا را دارد.

بر اساس گزارش مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در دوره یکساله (۱۰ اکتبر ۲۰۱۸ تا ۸ اکتبر ۲۰۱۹) دستکم ۲۴۲ شهروند اعدام شدند و ۱۳۴ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از جمله اعدام شدگان باید به اعدام ۵ کودک-مجرم اشاره کرد و همینطور به محل اجرای ۱۶ حکم اعدام که در ملآعام بوده است.

بنا بر همین گزارش بیش از ۷۲ درصد اعدام های صورت گرفته در ایران توسط دولت یا نهاد قضایی اطلاع رسانی نمی‌شوند که اصطلاحا آن را اعدام “مخفیانه” می‌خوانند

زندان مخفی در جنگلهای آمل برای بازداشت شدگان اعتراضات سراسری آبانماه


در جنگلهای آمل یک زندان مخفی درست کرده‌اند که دستگیر شدگان اعتراضات سراسری آبان ماه را به این محل منتقل کردند.به دنبال دستگیری‌های گسترده مردم و جوانان در جریان اعتراضات علیه گرانی بنزین شمار زیادی از بازداشت شدگان در استان مازندران را به یک زندان مخفی در جنگلهای آمل منتقل کرده اند.

بنا به گزارشات دریافتی در این یک هفته پس از اعلام گرانی بنزین تردد اتوبوس‌ها و خودروهای زره دار در این جنگلها زیاد بوده و در اطراف جنگل نیروهای امنیتی مستقر کرده اند تا کسی به آنها نزدیک نشود.
یکی از اصلی ترین مراکز سرکوب در استان مازندران پایگاهی است در جنگل‌های آمل که محل دقیق آن خیابان امام زاده عبدالله نرسیده به امامزاده و داخل جنگل است.می‌باشد. در این محل نیروهایی آموزش داده می‌شوند که به عنوان افراد یگان ویژه به مناطق مختلف جهت سرکوب مردم اعزام می‌شوند.
نیروهای خارجی را برای آموزش به این شهر می آورند. این افراد از نیروهای افغانی طالبان و مزدوران لبنانی وابسته به حکومت ایران می‌باشند که خوی وحشیانه ای دارند. در این محل آموزشهای تکاوری میدهند. این محل آموزشگاه یا یک پادگان رسمی نیست. بخشی از آن زندانی است مخفی که در برخی موارد خبرهای آن به بیرون درز پیدا می‌کند.
این محل به واقع شهری است که از هر نظر کامل است. ولی نیروهایش را در مواقع معمولی بیرون نمی آورند و از این نیروها فقط برای سرکوب استفاده میکنند و بعد برمیگردانند. هر نوع امکانات رفاهی و … برای افراد این مرکز فراهم هست.
شایان ذکر است که به دنبال اعتراضات سراسری مردم در شهرهای مختلف کشور پس از گرانی قیمت بنزین صدها تن از هموطنان کشته و مجروح و هزاران نفر نیز نیز بازداشت شده اند.
آمار و ارقامی که از این جنایت و اقدام سرکوبگرانه نظام ولایت فقیه علیه مردم ایران، منتشر شده است تنها گوشه ای از ابعاد واقعیت را بیان میکند.به دلیل قطع کامل اینترنت در ایران هنوز اخبار کامل کشته ها و دستگیر شدگان به بیرون درز نکرده است.

اعدام یک زندانی در شیراز

اعدام یک زندانی در شیراز
سازمان حقوق بشر ایران؛ ۴ آذر ماه ۱۳۹۸: حکم یک زندانی که با اتهام «قتل عمد» به قصاص نفس (اعدام) محکوم شده بود در محوطه زندان مرکزی شیراز (عادل آباد) به اجرا درآمد.
بنا به اطلاع سازمان حقوق بشر ایران، صبح روز یک‌شنبه ۲۶ آبان ماه، حکم اعدام یک زندانی در زندان عادل آباد شیراز به اجرا درآمد. هویت این زندانی که با اتهام «قتل عمد» به قصاص نفس محکوم شده بود، ابراهیم یارحسینی، ۳۱ ساله، فرزند رحیم احراز شده است.
یک منبع مطلع در این خصوص به سازمان حقوق بشر ایران گفت: «اعدام ابراهیم کاملا در سکوت و مخفیانه انجام شد. او سال ۹۴ برای قتل بازداشت شده بود و قرار بود مادر مقتول رضایت بدهد. حتی به توافق رسیدند که رضایت بدهند، اما یهویی او را بردند انفرادی و اعدامش کردند».  
اعدام این زندانی تا لحظه تنظیم این گزارش از سوی رسانه‌های داخل ایران اعلان نشده است.
در شش ماه اول سال ۲۰۱۹ دست‌کم ۱۱۰ حکم اعدام در زندان‌های مختلف ایران و یا در ملاءعام اجرا شده که ۸۳ مورد آن با اتهام «قتل عمد» صورت گرفته است. در این مدت رسانه‌های داخل ایران تنها ۳۷ اعدام را اعلام کردند و ۷۳ مورد دیگر از سوی منابع سازمان حقوق بشر ایران به تأیید رسیده است.
عدم درجه بندی برای قتل عمد در ایران باعث می‌شود هر نوع قتلی فارغ از شدت و ضعف و انگیزه متهم، منجر به صدور حکم اعدام شود.

۱۳۹۸ آذر ۳, یکشنبه

تعداد کشته شدگان در اهواز بیش از ۶٠ نفر است

سازمان حقوق بشر اهواز: تعداد کشته شدگان در اهواز بیش از ۶٠ نفر است

شبکه حقوق بشر اهواز در بیانیه‌ای با استناد به منابع محلی خود خبر از کشته شدن ۶٠ معترض در شهرها، شهرک‌ها و مناطق مختلف اقلیم اهواز داده است
یک هفته از آغاز اعتراضات مردمی در ایران سپری شد، اعتراضاتی که همچنان ادامه دارد، گزارش‌های رسانه‌های خارجی و شبکه‌های اجتماعی حاکی از کشته شدن ١٣٠ معترض است. شبکه حقوق بشر اهواز روز گذشته در بیانیه‌ای اعلام کرد که تنها در استان خوزستان بیش از ۶٠ معترض توسط نیروهای امنیتی ایران به قتل رسیده‌اند

شبکه حقوق بشر اهواز در بیانیه‌ای با استناد به منابع محلی خود خبر از کشته شدن ۶٠ معترض در شهرها، شهرک‌ها و مناطق مختلف اقلیم اهواز داده و اعلام کرد اعتراضاتی که روز جمعه ٢۴ آبان برای نارضایتی نسبت به افزایش قیمت بنزین آغاز شد «سریعا به درخواستی برای سقوط رژیم دیکتاتوری ارتقا پیدا کرد».
به گفته این سازمان تعداد کل کشته شدگان سرتاسر ایران بیش از ٢۵٠ نفر تخمین زده می‌شود. سازمان حقوق بشر اهواز در بیانیه خود اسامی ٣۴ نفر از کشت‌شدگان استان خوزستان را اعلام کرده است:
شهرستان خرمشهر( محمره):
۱- میثم عدگی پور (منیعات) ۳۰ ساله
۲- خالد منیعات
۳- علی غزلاوی ۱۲ ساله
۴- میلاد حمیداوی
بسیاری از دستگیر شدگان اعتراضات به حق مردم ایران در معرض خطر هستند
به گزارش حصارنیوز؛ با توجه به آمارهای ارائه شده از سوی نهادهای حقوق بشری و اعتراف مقامات مسئول رژیم، افراد بسیار زیادی ، 3500 تا 4000 نفر در طی اعتراضات سراسری مردمی پس از گرانی ناگهانی و سه برابری بنزین دستگیر و بازداشت شده اند که با توجه به سابقه حکومت ایران و تهدیدات چند روز گذشته از سوی مسئولان، در خطر جدی مجازات های سنگین و سخت قراردارند.

شنبه 2 آذر مرکز اطلاع رسانی ناجا از دستگیری 180 نفر از افرادی که آنها را «لیدرهای اصلی اغتشاشات کشور» نامیده خبر داده است. و رئیسی، رئیس قوه قضاویه روز گذشته تهدید کرد: «کسانی که در روزهای اخیر از فضا و دغدغه مردم سوءاستفاده کرده و اغتشاش و ناامنی ایجاد کردند، بدانند مجازات سختی در انتظارشان است».
دادستان کل کشور نیز گفته:« دستگاه قضایی در برخورد با عوامل اصلی وقایع اخیر “هیچ خط قرمزی” نخواهد داشت.»
حسین شریعتمداری ، نماینده خامنه ای درروزنامه کیهان که دیدگاههای بازجویان و شکنجه گران دستگاه ولایت مطلقه فقیه را بازتاب می دهد، حکم دستگیرشده گان را «بغی» و اعدام با «طناب» اعلام نمود.
با توجه به تهدید های عنوان شده و وعده مجازاتهای سنگین و سخت برای بازداشت شدگان ،نگرانی در بین مردم ،خانواده ها و نهادهای حقوق بشری افزایش یافته است .
برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد از صدور احکام سنگین زندان برای تعدادی از فعالان محیط زیست متهم به «جاسوسی» در ایران ابراز نگرانی عمیق کرد.
این نهاد در بیانیه‌ای گفت، ما خبردار شده‌ بودیم بازداشت‌شدگان که خود را وقف محافظت از حیات وحش ایران کرده بودند، «دسترسی مناسب» به وکیل نداشتند.

در ادامه این بیانیه که جمعه اول آذر منتشر شد گفته می‌شود، ما پیشتر نگرانی‌های خود را در ارتباط با این متهمان به مسئولان مربوط ایرانی ابلاغ کرده بودیم.
برنامه محیط زیست سازمان ملل در پایان تاکید می‌کند مراقبت از حیات وحش و محافظت از محیط زیست نباید جرم تلقی شود و در واقع باید وظیفه‌ای عمومی باشد.
سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه اعلام کرد که احکام ۶ تا ۱۰ سال حبس برای شش نفر از فعالان محیط زیستی در ایران، که نزدیک به دو سال است در بازداشت به سر می‌برند، صادر شده است.
هومن جوکار، طاهر قدیریان، مراد طاهباز، سپیده کاشانی، نیلوفر بیانی، امیرحسین خالقی، سام رجبی، و عبدالرضا کوهپایه از جمله فعالان محیط زیست بازداشتی در ایران هستند. پوریا سپهوند، کارشناس موسسه حیات وحش میراث پارسیان، نیز بهمن سال گذشته بازداشت شد. این متهمان نزدیک به دو سال است که در بازداشت موقت به سر می برند. جلسات دادگاه فعالان محیط زیستی بازداشتی در ایران از اوایل سال جاری متوقف شده بود.
کاووس سیدامامی نیز از جمله این بازداشت‌شدگان بود که دو هفته بعد از بازداشت، خبر مرگ او در زندان منتشر شد. مقام‌های جمهوری اسلامی علت مرگ او را خودکشی عنوان کردند؛ اما خانواده سیدامامی این ادعا را رد کرده است.

۱۳۹۸ آذر ۲, شنبه

یحیی کاروانی: قتل دو مولوی اهل سنت کار برادرم بود نه من.

یحیی کاروانی که در ماه های اخیر با قرار وثیقه از زندان آزاد شده است در پیامی صوتی به این سازمان قتل دو مولوی اهل سنت در چابهار را رد کرد و به برادرش نسبت داد.
به گزارش کمپین فعالین بلوچ، یحیی کاروانی در پیامی صوتی به این سازمان “کمپین فعالین بلوچ” خبر داده که قتل دو مولوی اهل سنت به نام مولوی عبدالوهاب میران زهی و حافظ محمد صالح میرانزهی کار وی نیست و برادرش آنها را کشته است.

وی با بیان این موضوع خواسته که دیگر نام وی را به عنوان قاتل این دو مولوی مطرح نشود.
آقای کاروانی در فایل صوتی خود همچنین افزود: من همواره به مدارس دینی کمک کردم و میتوانید از مدرسه دینی چابهار بپرسید که من چقدر به آنها کمک کردم.
آقای کاروانی گفت: قتل دو مولوی بر اساس یک اختلاف خانوادگی بوده و ربطی به وزارت اطلاعات و سپاه ندارد.
یحیی کاروانی چندی پیش با قرار وثیقه از زندان آزاد شد که آزادی وی باعث تجمع گروهی از مردم کاروان و زرآباد در مقابل فرمانداری شد.
در همین زمینه ابابکر بلوچ فرماندار چابهار گفته بود: “پس از وقوع قتل در سال ۱۳۹۶ در شهر چابهار پرونده ای برای یحیی کاروانی در دادگستری چابهار تشکیل شده است”.
وی افزود: “چون پرونده در مرحله رسیدگی است قاضی با دریافت وثیقه این فرد را در روزهای گذشته آزاد کرده که سبب ناراحتی مردم و به ویژه خانواده مقتولان شده است.”
وی بیان کرد: “چون قاتل و مقتولان در حوزه بخش زرآباد شهرستان کنارک ساکن هستند سریعا این مورد را بررسی کرده و موارد نگرانی را به مسئولان قضایی و احتمال درگیری و وقوع قتلی دیگر را گوشزد کرده ام.”
وی ادامه داد: “برخی از مردم و خانواده مقتولان مدعی اند که چون یحیی کاروانی قاتل این ۲ روحانی وابسته به برخی نهادهای نظامی و اطلاعاتی است رسیدگی به پرونده و صدور حکم بی نتیجه خواهد ماند.”
سرپرست فرمانداری کنارک تصریح کرد: “متاسفانه به دلیل بی تدبیری مسئولان قضایی چابهار در آزادی قاتل در کمتر از ۲ سال از بازداشت و عدم صدو حکم، خانواده این ۲ روحانی اهل سنت و شماری از مردم زرآباد در مقابل دادگستری چابهار تجمع و پلاکاردهایی از عکس صحنه قتل و دست نوشته هایی را به نمایش گذاشته اند و سپس با عکاسی و فیلمبرداری و پخش آنها در شبکه های اجتماعی نارضایتی و بی اعتمادی به نظام و دستگاه قضایی را بیشتر کرده است.”
لازم به ذکر است که کمپین فعالین بلوچ پیشتر اسنادی در خصوص همکاری یحیی کاروانی با وزارت اطلاعات و مسلح شدنش توسط این ارگان منتشر کرده بود.
بنابر این اسناد، نامبرده تعداد ۶ قبضه اسلحه کلاش، ۶ عدد نارنجک، ۲۴ خشاب و ۱۴۱۴ عدد فشنگ جنگی از وزارت اطلاعات دریافت کرده بود که در تفتیش از منزلش در هنگام بازداشت کشف شدند.
همچنین شاهدان عینی و مردم چابهار از ابتدای وقوع قتل در این شهر یحیی کاروانی را متهم اصلی معرفی کرده بودند که بر همین اساس پرونده ای برای وی در دادسرا تشکیل شده بود.

پلمب ۵ واحد صنفی متعلق به بهاییان در چابهار/ تصاویر


روز جاری ۵ واحد صنفی متعلق به شهروندان بهایی ساکن چابهار در استان سیستان و بلوچستان که محل کسب خود را در یک مناسبت مذهبی تعطیل کرده بودند، به دستور مقامات قضایی پلمب شد. طبق قانون شهروندان می‌توانند تا ۱۵ روز در سال بدون دلیل خاصی اماکن کسب خود را تعطیل کنند. با این حال این قانون برای شهروندان بهایی لحاظ نمی‌شود و در هر مناسبت مذهبی که طبق باورهای دینی آنان کسب و کار باید متوقف شود اداره های انتظامی و اماکن به پلمب اماکن کسب آنان اقدام می کنند.

به گزارش کمپین فعالین بلوچ به نقل از هرانا، روز چهارشنبه ۸ آبان ماه ۹۸، پنج واحد صنفی متعلق به شهروندان بهایی در چابهار به دستور مقامات قضایی پلمب شد.

اسامی این شهروندان بهایی “شمیم توحیدی و حبیب الله توحیدی، دارای واحد صنفی عینک سازی، احمدعلی شوکتی، دارای واحد صنفی عینک سازی، بهمن غلامرضایی دارای واحد صنفی الکتریکی، بهزاد غلامرضایی، دارای واحد صنفی تاسیسات لوله کشی و بهروز غلامرضایی، دارای واحد صنفی کاشی و سرامیک” توسط هرانا احراز شده است.

پلمب محل کسب این شهروندان بهایی به دستور قضایی و به بهانه تعطیلی مذهبی محل کسب این شهروندان صورت گرفته است. تعطیلی روز گذشته به مناسبت دویستمین سالروز تولد سیدعلی محمد باب، مبشر ظهور بهاالله، پیامبر آیین بهایی صورت گرفته بود.
لازم به ذکر است یک نهاد امنیتی روز جاری از بازداشت شماری از شهروندان بهایی در شیراز در ارتباط با برگزاری مراسمی در همین خصوص خبر داده بودند.

شهروندان بهایی بر اساس باور دینی خود اماکن کسب خود را به هدف اجرای مناسک مذهبی تعطیل می‌کنند. اما دستگاه‌های انتظامی و امنیتی علیرغم حقوق مشخص قانونی و شهروندی افراد در عمل به باورهای دینی خود و نحوه مدیریت اماکن تجاری خود، به پلمپ اماکن کسب آنان اقدام می کنند.

اقدام به پلمب مراکز صنفی شهروندان بهایی در حالی انجام می‌شود که براساس بند ب ماده ۲۸ قانون نظام صنفی، صاحبان واحد صنفی می‌توانند تا سقف ۱۵ روز در سال واحد صنفی خود را بدون اطلاع اتحادیه تعطیل نمایند.
پلمب اماکن کسب بهاییان در ایران در حالی ادامه دارد که شهیندخت مولاوردی دستیار ویژه رییس‌جمهور در امور حقوق شهروندی ۱۲ آذرماه سال گذشته در گفتگو با رسانه ها گفت که “راجع به پلمپ اماکن تجاری و ممانعت از فعالیت بهایی‌ها، استعلاماتی از معاونت حقوقی رئیس جمهور شده است و این بحث را از طریق حقوقی پیش می‌بریم تا راهکاری برای موضوع بیابیم.”

جوان سقزی پس از ١٥ سال حبس با خطر اعدام روبروست

هەنگاو: حکم اعدام یک جوان اهل سقز کە ١٥ سال پیش مرتکب قتل شدە بود و از آن زمان در حبس بە سر می برد، فردا اجرا خواهد شد. برپایە گزارش رسیدە بە سازمان حقوق بشری هەنگاو، قرار است کە روز شنبە ١١ آبان ٩٨ (٢ نوامبر ٢٠١٩)، حکم اعدام یک شهروند اهل سقز با هویت ”کامران (رضا) عبدی پور“ در زندان مرکزی این شهر اجرا شود. کامران عبدی پور ١٥ سال پیش در یک درگیری جوان دیگری را با هویت ”محمد علیزادە“ بە قتل رساندە و بازداشت و از سوی دستگاه قضایی حکومت ایران بە قصاص محکوم شدە بود. فاطمە علی پناه، مادر کامران با انتشار بیانیەای از فعالین مدنی و ساکنین سقز درخواست کردە است کە جهت کسب رضایت از بستگان مقتول آنها را یاری نمایند. یک منبع نزدیک بە خانوادە کامران در اینبارە بە خبرنگار هەنگاو اعلام کرد کە احتمال دارد وی جهت اجرای حکم اعدام امروز بە زندان مرکزی سنندج منتقل شود. سازمان حقوق بشری هەنگاو، از تمامی فعالین مدنی ساکن سقز درخواست می کند کە تمامی توان خود را برای جلب رضایت اولیای دم بە کار گرفتە و از اجرای حکم اعدام این جوان جلوگیری نمایند

با سلام مقاله برای ماهنامه


vahid hassanzade <vahid.hassanzade1350@gmail.com‏>

۲۰ نوامبر ۲۰۱۹،‏ ۱۹:۳۲ (۲۰ ساعت پیش)
به shafaei
بلوچهای بیشناسنامه اما ایرانییکی از اقتضائات زندگی مدرن برای شهروندان هر جامعه ای الزام به داشتن هویتی رسمی تحت نظارت مقامات رسمی
است. هویتی که دولتها شهروندان را با آن شناسایی میکنند و منبعی است برای تقسیم مسئولیتها و همچنین
بهرهمندی از خدمات جامعه
اولین سند شناسنامه در ایران ۱۰۱ سال پیش یعنی در سال ۱۲۹۷هجری شمسی صادر شد که تابعیت آنها بر اساس
 ماده ۹۷۶ قانون مدنی محرز باشد      
عموما شهروندان ایرانی مشکلی در دریافت اوراق هویتی مثل شناسنامه نبایستی داشته باشند.   
متاسفانه تعدادی ازهموطنانمان درسیستان وبلوچستان نتواسته اندازمراجع قانونی برای خود اورق هویتی تهیه کنند حدود یک  یلیون بی شناسنامه در ایران وجود دارد که ۴۰۰هزار نفر از آنها را کودکان تشکیل میدهند به احتمال بسیار زیاد و بنابر گفته  نماینده  ایرانشهر و سرباز در مجلس شورای اسالمی هزاران تن از این افراد بی شناسنامه در استان سیستان و بلوچستان زندگی
میکنند نکته بسیار مهم در بحث فقدان شناسنامه و اوراق هویتی این است که این مسئله صرفا یک بحث پیش پا افتاده حقوقی نیست و دارای ابعاد بسیار پیچیدهتری است. وقتی شخصی فاقد شناسنامه است اساسا از منظر قانون و همچنین از منظر تمام مراجع رسمی داخلی شهروند ایران شناخته نمیشود در صورتی که یک شخص در ایران زندگی کند اما ایرانی شناخته نشود   زندگی ان شخص در ایران غیر قانونی محسوب و حق و حقوق قانونی فرد از او سلب می شود. چرا که قانون شخصی را دارای تابعیت ان کشورمیداند که دارای اوراق رسمی هویتی باشد. نتیجتا  ان کشوراز نظر حقوقی مثل    ، حق خرید یا اجاره مسکن حق افتتاح حساب بانکی حق داشتن بیمه، حق تحصیل،حق اشتغال وغیره را نمیدهد و در نتیجه حق اقامت این شخص دران کشور نیز با مشکل مواجه می شود.  وظیفه حاکمیت در قبال شهروندان فاقد اوراق هویتی بر اساس ماده ۹۷۶ قانون مدنی ایران »کلیه ساکنین ایران به استثنای اشخاصی که تابعیت خارجی آنها مسلم باشد  ایرانی محسوب میشوند متاسفانه دولت جمهوری اسلامی و سازمان ثبت احوال که بخشی از وزارت کشور دولت است در این زمینه کوتاهی کردهاند و با وجود اطالع رسانیهای بسیاری که کرده اند و با وجود اطالعرسانیهای بسیاری که اصحاب رسانه در این زمینه انجام دادهاند مساعدت قابل توجه و سریعی در این زمینه انجام نشده است  وهمین موضوع باعث فسادوتباعی وجنایت درکشورخواهدشد در مناطقی از بلوچستان ایران هزاران نفر وجود دارند که نامشان در اداره ثبت احوال به عنوان شهروندان ایران ثبت نشده و شناسنامه ندارند. تاکنون نیز تالشهای این افراد برای گرفتن اوراق هویتی بینتیجه بوده است آیا این مسأله، نقض حقوق شهروندی محسوب میشود؟
 . طبق اصل 3 قانون اساسی بند 1و3و9
ایجاد محیط مساعد برای رشد فضایل اخلاقی بر اساس ایمان و تقوی و مبارزه با کلیه مظاهر فساد و تباهی آموزش و پرورش و تربیت بدنی رایگان برای همه در تمام سطوح، و تسهیل و تعمیم آموزش عالی. رفع تبعیضات ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای همه، در تمام زمینه‌های مادی و معنوی اما با توجه به این حقیقت که کودکان بخش اعظمی از ایرانیان فاقد شناسنامه و اوراق هویتی را تشکیل میدهند  ذکر این نکته حائز اهمیت است که ماده ۸« کنوانسیون که کشور ایران هم جزو متعاهدین این حقوق کودک کنوانسیون است به صراحت از حق کودکان در داشتن اوراق هویتی دفاع میکند و مقرر میدارد: »دول متعاهد متعهد میشوند تا به حق کودکان در نگه داشتن هویت خود که شامل ملیت، نام و روابط خانوادگی آنهاست احترام بگذارند همچنین این کنوانسیون وظیفه دولت های عضو در کمک به کودکانی که از تمام یا بخشی از هویت خود بنا به دالیلی محروم شده اند را توصیه و آنها را به فراهم آوردن تسهیلاتی برای حفاظت یا از نو ساختن هویت قانونی کودکان داللت میکند
الف) هر کس حق دارد ، که دارای تابعیت باشد.
ب) احدی را تمی توان خود سرانه از تابعیت خود یا از حق تغییر تابعیت محروم کرد.
از دیگر اسناد مهم بین المللی که علی رغم اهمیت فراوان اما ضمانت اجرا ندارد، سند »اهداف توسعه پایدار« است که متاسفانه اجرای آن با سنگ اندازی برخی نهادها از جمله علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی در ایران دچار مشکل شده است بند۹ از ماده ۱۶ این سند می گوید تا سال۲۰۳۰ در تمام جهان باید همه افراد دارای مدرک شناسایی از جمله شناسنامه یا به عبارتی برگ والدت باشند. .
با توجه به اینکه حکومت از دادن اوراق هویتی به برخی از شهروندان بلوچ خودداری میکند، اخیرا شنیده میشود که به کسانی که غیر ایرانی هستند اما در جنگهای منطقهای، در سوریه و عراق یا جاهای دیگر به حمایت از نیروهای مورد حمایت ایران جنگیدهاند، تابعیت ایرانی میدهد، آیا از لحاظ قانونی این مسئله دارای ایراد نیست؟
دولت حسن روحانی در سالهای گذشته منشور حقوق شهروندی را منتشر کرده است. چقدر در این منشور به حقوق چنین افرادی که فاقد اوراق هویتی هستند توجه شده است؟
 با توجه به اینکه برخی کودکان بیشناسنامهی بلوچ ایران، نمیتواند از خدماتی مانند آموزش و بهداشت بهرهمند شوند، آیا این، نقض تعهدات بینالمللی ایران،مانند کنوانسیون حقوق کودک نیست؟
وحالا اقای روجانی وصاحبان قدرت تکلیف شهروندان بی هویت چه خواهدشد
    

بازداشت بیش از ١٠٠٠ شهروند در کردستان، احراز هویت ٤٠ نفر از سوی هەنگاو

بازداشت بیش از ١٠٠٠ شهروند در کردستان، احراز هویت ٤٠ نفر از سوی هەنگاو

 14:15 - 23 November 2019

هەنگاو: با آغاز موج جدید اعتراضات در شهرهای مختلف کردستان همزمان با دیگر شهرهای ایران بیش از  ١٠٠٠ شهروند از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شدە و سرنوشت آنها نامعلوم می باشد.

با استناد بە آمار بە ثبت رسیدە در مرکز آمار سازمان حقوق بشری هەنگاو، از ابتدای اعتراضات تاکنون بیش از ١٠٠٠ شهروند در شهرهای کرمانشاه، جوانرود، سنندج، مریوان،سقز، بوکان، ایلام، مهران و ارومیە از سوی نهادهای امنیتی حکومت ایران بازداشت شدەاند.
تاکنون هویت ٤٠ نفر از بازداشت شدگان برای هەنگاو احراز شدە است کە بە شرح زیر می باشد؛
جوانرود
١_ شعبان مریدی ٢_ ریبوار سید رستمی ٣_ وحید عبدی ٤_ امجد شاهمرادی ٥_ عمران ولدی ٦_ ماکوان سلیمانی ٧_ ارکان سلیمانی ٨_  لقمان سلیمانی ٩_ فرید محمودی (اهل روانسر) ١٠_ ابراهیم نقدی ١١_ صادق عثمانی ١٢_ امین کاسب ١٣_ محمد ابراهیمی 
مریوان
١_ میثم محمدی ٢_ لقمان خوراب (اهل سروآباد) ٣_ ارشاد خونزر (اهل سروآباد)  ٤_ صدیق عزیزی ٥_ پوریا علی پور ٦_ علی تاجر
سنندج
١_ رشاد محمدپور ٢_ داریوش سیاری ٣_ سیروان (فامیلی نامعلوم) ٤_ صابر قدیر ٥_ امیر خالدی ٦_محمد زارع 
ارومیە
١_ نحو امینی ٢_ رزگار صداقت ٣_ سعید محمدزادە
کرمانشاه
١_ رضا جابری ٢_ مبین مرادی ٣_  محمد . م (منبع نیروی انتظامی کرمانشاه) ٤_ علی ذولفقار نسبت ٥_ محمد یاری
ایلام
١_ سهراب اعرابی ٢_ محمد ویسی ٣_ رضا احدی ٤_ مهین رزاق
مهران
١_ امیر حسین جیران
بوکان 
١_ سلیمان نادری ٢_ صادق خضری

هەنگاو جانباختن دست کم ٤٨ نفر را در اعتراضات کردستان تایید می کند

هەنگاو جانباختن دست کم ٤٨ نفر را در اعتراضات کردستان تایید می کند

 19:04 - 2 آذر 1398

هەنگاو: با گذشت یک هفتە از آغاز اعتراضات نسبت بە گرانی بنزین در شهرهای ایران و کردستان همچنان در بیشتر مناطق بە دلیل قطع انترنت و خطوط تلفن اخبار درست و قابل استنادی از شمار جانباختگان و بازداشت شدگان در دست نمی باشد.

پس از یک هفتە و با توجە بە آماری کە سازمان حقوق بشری هەنگاو تایید می کند، دست کم ٤٨ شهروند کرد در اعتراضات اخیر کردستان در شهرهای کرمانشاه، جوانرود، مریوان، سنندج، تهران و اسلام شهر جانشان را از دست دادەاند.
در این گزارش تنها نام افرادی ذکر شدە است کە اسامی کامل آنها برای هەنگاو احراز و می تواند آن را تایید کند و برطبق آن شهرهای کرمانشاه و مریوان بیشترین آمار جانباختگان را داشتەاند.
کرمانشاه (٢٨ مورد)
با استناد بە گزارشی کە از یک منبع امنیتی بە هەنگاو رسیدە است، در جریان اعتراضات شهر کرمانشاه ٢٨ شهروند جانشان را از دست دادەاند.
تاکنون هویت ٨ نفر از شهروندانی کە در جریان اعتراضات کرمانشاه جانباختەاند برای هەنگاو احراز شدە است کە بە شرح زیر می باشد؛
١_ محمد میرزایی ٢_ نادربیژنوند ٣_ مظهر ظهیری ٤_ یونس عزتی ٥_ برهان منصور نیا (اهل مریوان) ٦_ عبدالرضا شیرزادی ٧_ سجاد باقری ٨_ مصطفی فرزامی

مریوان (١٠ مورد)
در جریان اعتراضات مریوان و بر طبق گزاشاتی کە بە هەنگاو رسیدە است، بیش از ١٠ نفر جانشان را از دست دادەاند. ٨ جسد بە خانوادەها تحویل دادە شدە کە تاکنون هویت ٦ نفر از آنها برای هەنگاو احراز شدە و بە شرح زیر می باشد؛
١_ عثمان نادری (اهل نودشە) ٢_ مهران تاک ٣_ دانیل استواری (اهل نودشە) ٤_ ادریس بیوارە ٥_ آرین رجبی ٦_ بهروز ملکی (اهل سنندج)
پی نوشت (١) : پیشتر اسم شاهو ولیدی در لیست جانباختگان منتشر شدە بود کە با پیگیریهای هەنگاو و تماس با خانوادە وی، معلوم شد کە ایشان جانش را از دست ندادە است.
پی نوشت (٢): نام کوچک دو نفر دیگر از جانباختگان مریوان برای هەنگاو احراز شدە است کە تا دریافت اطلاعات تکمیلی از انتشار آن پرهیز میکنیم.

جوانرود (٦ مورد)
همچنان کە پیشتر نیز اعلام کردەایم، یک منبع امنیتی در کرمانشاه بە هەنگاو اعلام کردە است کە، درکل این استان ٣٤ نفر جانشان را از دست دادەاند کە ٢٨ نفر از آنها در کرمانشاه جانشان را از دست دادە و ٦ نفر نیز در جوانرود جانباختەاند.
هویت کامل ٦ نفری کە در جوانرود جانشان را از دست دادەاند بە شرح زیر می باشد؛
١_ کاوە محمدی ٢_ حمزە نقدی ٣_ ابراهیم مرادی ٤_ مبین عبداللهی (اهل روانسر) ٥_ جبار تجارە ٦_ یونس هوشنگی
پی نوشت (٣) :  پیشتر اسم “سلمان رحمانی” بە عنوان یکی از جانباختگان جوانرود منتشر شدە بود کە با پیگیری های هەنگاو معلوم شد کە، جسد این شهروند روز پنج شنبە و یک روز پیش از شروع اعتراضات در یکی از هتل های اهواز کشف شدە و تاکنون دلیل یا دلایل مرگش معلوم نمی باشد.
پی نوشت (٤): در گزارشات قبلی هویت فردی بە نام “عزیز” در میان جانباخگان جوانرود بود کە هەنگاو از طریق چندین منبع مطلع شدە است کە عزیز همان “یونس هوشنگی” می باشد. گفتنیست نامبردە کارمند شهرداری و ناشنوا و لال نیز بودە است.

سنندج (٢ مورد)
با استناد بە گزارشی کە از یک منبع مطلع بە هەنگاو رسیدە است، در اولین روز اعتراضات در این شهر (شنبە) دو دانشجو در مقابل دانشگاه آزاد این شهر با شلیک مامورین حکومتی جانشان را از دست دادەاند کە هویت آنها برای هەنگاو احراز نشدە است.
یکی از دانشجویان طی تماسی با هەنگاو اعلام کرد کە خود وی شاهد جانباختن این دو دانشجو بودە است. بە گفتە وی یکی از دانشجویان دختر و اهل سقز بودە کە گلولە گاز اشک آور بە شکمش برخورد و شکمش را پارە کردە است.
گزارشاتی از جانباختن یک شهروند نیز می باشد، اما تعدادی از منابع می گویند کە این شهروند بە دلیل شدت جراحات بە تهران منتقل شدە و بر همین اساس در این گزارش تنها دو مورد از سنندج ذکر شدە است.
هزاران نفر در اعتراضات سراسری ایران دستگیر شدند، مقامات معترضین را با حکم اعدام تهدید می‌کنند
در جریان اعتراضات سراسری ایران که با افزایش ناگهانی قیمت سوخت از جمعه شب ۲۴ آبان ۹۸، آغاز شد دست کم ۲۵۱ نفر کشته، بیش از ۳۷۰۰ تن زخمی و بیش از ۷۰۰۰ نفر دستگیر شده‌اند.
در جریان اعتراضات سراسری ایران که با افزایش ناگهانی قیمت سوخت از جمعه شب ۲۴ آبان ۹۸، آغاز شد دست کم ۲۵۱ نفر کشته، بیش از ۳۷۰۰ تن زخمی و بیش از ۷۰۰۰ نفر دستگیر شده‌اند.
دستگیرشدگان هم‌اکنون بدلیل قطعی اینترنت در معرض خطر شکنجه قرار دارند.
مقامات ایرانی با اعتراف به دستگیری بسیاری از معترضین اعتراضات سراسری ایران ، اقدام به تهدید آنها کرده‌اند.
به گزارش خبرگزاری حکومتی ایرنا، غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی دادگستری ایران، روز جمعه یکم آذر ۹۸، اعلام کرد که حدود ۱۰۰ نفر از لیدرهای اعتراضات را دستگیر کرده‌اند.
اسماعیلی گفت: «کار مجموعه دستگاه قضایی از الان برای ریشه‌یابی این موضوع و برخورد با متخلفینی که اعمال و رفتار آن‌ها باعث ایجاد این ناامنی در جامعه ما شد، برای رسیدگی به پرونده یکایک دستگیرشدگان و اغتشاشگران به نوعی آغاز شده است.»
این مقام قضایی در ادامه تصریح کرد “امر غربالگری سریعاً انجام شده”،  تعدادی از دستگیرشدگان آزاد شده و شماری که او از آنها به عنوان “عناصر وابسته، خودفروخته، تشکیلاتی و اراذل و اوباش” نام می‌برد، در زندان‌ اوین مانده‌اند.
به گفته اسماعیلی، سپاه پاسداران حدود ۱۰۰ تن “از لیدرها، سردسته‌ها و عوامل اصلی این اغتشاشات در نقاط مختلف کشور” را شناسایی و دستگیر کرده است و “جمع قابل توجهی به مراتب بیش از این تعداد” نیز از جانب ماموران وزارت اطلاعات “مورد شناسایی قرار گرفتند و تعدادی از آن‌ها بازداشت شدند و یا در شرف بازداشت هستند”.
رئیس پلیس تهران روز سه‌شنبه ۲۸ آبان گفت: “تعداد زیادی از معترضین در دو روز گذشته در تهران بازداشت شده‌اند.
رحیمی با تهدید معترضین گفت، پلیس بزودی سایر معترضین را که شناسایی شده بودند، دستگیر خواهد کرد.
رئیس پلیس استان البرز گفت: “تعداد زیادی از معترضین در چند روز گذشته در این استان بازداشت شدند.
در همین حال، مقامات رژیم معترضین را به واکنش شدید و حتی اعدام تهدید کرده‌اند.
در آخرین تحولات‌، رئیس دادگستری ایران و یک روحانی ارشد ایرانی معترضین را تهدید کرد و گفت که “به شدت مجازات خواهند شد”.
به گزارش خبرگزاری حکومتی تسنیم وابسته به سپاه، ابراهیم رئیسی، رئیس دادگستری ایران، که یکی از اعضای گروه مرگ در قتل عام زندانیان سال ۶۷ می‌باشد گفته است امنیت رژیم در اولویت قرار دارد.
وی امروز در جمع نیروهای بسیج دانشجویی گفت: “تحت هیچ شرایطی ما اجازه کمترین میزان اخلال در امنیت کشور را نخواهیم داد.” علاوه بر این، رئیسی هشدار داد که عواقب شدیدی در انتظار معترضین است.
وی گفت: “کسانی که در روزهای اخیر از خواسته و نگرانی‌های مردم سوء استفاده کرده‌اند و شورش‌هایی را در جامعه به وجود آورده ، ناامنی ایجاد کرده، قلب زنان و کودکان را لرزاندند، به اموال عمومی حمله کرده و وسایل مردم را غارت کردند، آنها و اربابانشان باید بدانند که مجازات سخت در انتظار آنها است.”
همچنین امروز، احمد خاتمی، عضو ارشد مجلس خبرگان از نیروهای امنیتی ایران برای کشتن حداقل ۲۵۰ معترض و زخمی کردن بیش از ۳۵۰۰ نفر تشکر کرد.
وی در خطبه های نماز جمعه در تهران گفت: “من از کسانی که امنیت کشور را برقرار کردند، وزارت اطلاعات، سپاه، بسیج، پلیس و دیگران که در مقابل اراذل و اوباش ایستادند، تشکر می کنم.”
وی گفت که رهبران اعتراضات “دشمن خدا” بودند و باید به اشد مجازات محکوم شوند. “دشمنی با خدا” حکم اعدام را طبق قانون مجازات اسلامی رژیم ایران به همراه دارد.
خاتمی افزود: “مسئولان قضایی با سردسته این باندها و لیدرهای شرارت‌ها و آنها که آدم کشتند و غارت کردند برخورد کنند. معتقدم اینها باغی و محارب‌اند و باید به اشد مجازات برسند. در رابطه با سیاهی لشکرها هم قاطعانه برخورد کنید تا دیگر هوس نکنند در این شرارت‌ها وارد شوند و همفکران اینها هم عبرت بگیرند. این خواسته عمومی مردم است.”
هفته گذشته، روزنامه کیهان که منعکس کننده مواضع علی خامنه‌ای است ، مقاله ای را روز دوشنبه ۲۷ آبان منتشر کرد، در این مقاله خواستار اعدام برای کسانی که منجر به اعتراضات خشونت آمیز شده‌اند، شد.
کیهان گفت: “برخی گزارش‌ها می‌گویند دستگاه قضایی اعدام را برای رهبران اعتراضات قطعی می‌داند.”
اعتراضات اخیر در شهرهای مختلف ایران از جمعه گذشته در پی اعلام افزایش ۵۰ درصدی قیمت بنزین و همچنین جیره‌بندی سوخت آغاز شد. حداقل ۲۵۱ معترض توسط نیروهای امنیتی‌، نظامی و لباس شخصی کشته شده‌اند، حداقل ۳۵۰۰ نفر زخمی و بیش از ۷۰۰۰ نفر در ایران دستگیر شده‌اند.
مقامات ایران تاکنون از افشای آمار دقیق قربانیان و دستگیرشدگان اعتراضات سراسری ایران خودداری کرده‌اند.
مقامات ایرانی همچنین در تلاش برای پنهان کردن میزان سرکوب در اعتراضات، اینترنت را قطع کردند، این قطعی پیچیده‌ترین نوع قطعی اینترنت است که تاکنون مشاهده می‌شود