۱۳۹۷ مرداد ۲۴, چهارشنبه

نامه‌ی یک درویش زندانی به فرزندش :‌ زندگی با ترس هیچ ارزشی ندارد.



#رسول_هویدا پزشک طب فیزیکی و توانبخشی با انتشار نامه‌ای که متن کامل آن در اختیار #مجذوبان_نور قرار گرفته، خطاب به پسر خردسالش رحمت نوشته است: «سخت‌ترین کار جهان برای کسانی که نام انسان را یدک می‌کشند کمر خم کردن در برابر زورگویان است».

رسول هویدا که عصر روز ۳۰ بهمن ۱۳۹۶ در جریان انتقال یکی از درویشان مجروح حادثه‌ی #گلستان_هفتم به بیمارستان، بازداشت و زندانی شده بود با حکم دادگاه انقلاب به تحمل ۷ سال حبس تعزیری، ۲ سال تبعید به روستای زهک از توابع استان سیستان و بلوچستان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است.

متن کامل نامه‌ی این پدر زندانی به فرزند خردسالش به شرح زیر است:
                                                                             
به نام شادی

پسرم رحمت، پدرت را با تو و با مادرت و با ترساندن از عاقبت تو و مادرت می‌خواستند در برابر ظلم و زورگویی و دروغ به زانو دربیاورند. پدرت به خم کردن زانو، به سر خم کردن، به اندکی قامت خم کردن، باور کن به همین سادگی، می‌توانست آزاد بشود اما با خفت و ترس. تو بگو پسرم کدام پسری پدر خفت‌زده دوست می‌دارد، کدام سر و همسری جفت ترسو دوست می‌دارد؟ 
پسرم رحمت! بزرگ خواهی شد و خواهی دانست که سخت‌ترین کار جهان برای کسانی که نام انسان را یدک می‌کشند کمر خم کردن در برابر زورگویان است. من در دادگاه هرچه تلاش کردم نتوانستم کمر خم کنم. هرچه به خودم فشار آوردم که ذره‌ای سرم را پیش قاضی پایین بیاورم نتوانستم و برای همین نتوانستن به ۷ سال زندان محکوم شدم. به ۲ سال تبعید محکوم شدم. کمرم که نتوانست در دادگاه خم شود و تعظیم کند حالا باید ۷۴ ضربه شلاق نوش‌جان کند. قبول کن پسرم که سرخی کمر از تحمل ضربه‌ی شلاقِ به‌ناحق، درد کمتری دارد از سرخی صورت از ترس.
قاضی به خیال خودش با این حکم می‌خواست مرا آدم کند اما وقتی دید من گردن خم نمی‌کنم و نمی‌ترسم خودش یاد گرفت آدم باشد و بفهمد زندگی با ترس هیچ ارزشی ندارد.
رحمت بابا! پدرت فیزیوتراپیست است. من درد دست و پا و گردن و کمر بسیاری از آدم‌ها را درمان کرده‌ام. کسی که درویش‌ها را شلاق می‌زند از درویش بودن آنها نفرت دارد. به او باورانده‌اند که درویش‌ها دشمن وطن و دین و مذهب هستند و از روی همین نفرت به خودش فشار می‌آورد که محکم‌تر شلاق بزند. بنابراین دست و کتفش درد خواهد گرفت. به محضی که شلاق‌زدنش تمام شد به او یاد می‌دهم با انجام چه ورزش‌ و نرمش‌هایی می‌تواند از درد کتف و دستش خلاص شود. پس؛ او که آدم می‌شود مأمور شلاق است نه من.
می‌بینی پسرم؟! همه‌چیز بستگی به نگاه ما دارد. اگر از جای درست نگاه کنی متوجه می‌شوی که مجرمان دارند پدر بی‌گناهت را محاکمه می‌کنند نه قاضی‌ها. وقتی پدر تو هیچ خطایی مرتکب نشده برای چه باید کمرش را خم کند و از چه چیزی باید بترسد؟ من که نمی‌ترسم زیرا مطمئنم تو و مادرت هم نمی‌ترسید و هر روز امیدوارتر از قبل زندگی می‌کنید. 
به امید دیدارت در زمانی که تو و همه‌ی هم‌سن‌ و سالانت در کشوری امن و آرام با دوستی و صفا زندگی کنید.

تصدقت
بابا رسول
زندان تهران بزرگ

اطلاعیه شماره ۱۰۳۰ کمیته دفاع از حقوق کودک و نوجوان در خصوص لایحه حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان


پاسخگو باشید:
حمایت در برابر فقر، بی آبی، بیسوادی وکوچ اجباری کودکان و نوجوانان
در کدام بخش از لایحه ، حمایت از حقوق آنان پیش بینی شده است؟
همچنان آمارها پیشتاز نقض حقوق کودکان است:
سال ۹۶ در استان آذربایجان‌غربی ۱۳ هزار کودک آزاری ( اطلاع داده شده)  به ثبت رسید که هیچ راهکاری توسط مسئولان امر، برای پیشگیری از این سقوط فرهنگی انجام، و یا حتی پیش بینی  نشده است، بجز مجازات!
آیا مجازات کودک آزاران پاسخگوی فقر و بیکاری گسترده ای است که در آن دست و پا میزنند؟ 
 مگر نمی گوئید که این دو، از عوامل اصلی کودک آزاری هستند؟ 
آنهم فقر در همه سطوح جامعه: 
 فقر ناشی از عدم امنیت شغل و درآمد، فقر ناشی از ازدواج های زود هنگام، فقر در اثر کمبود امکانا ت ورزشی وتفریحی، فقر ناشی از بیسوادی و عدم امکانات لازم برای کسب دانش، فقری که ترک تحصیل اجباری را موجب می گردد، فقر ناشی از اعتیاد والدین و ….
گفتنی است این  لایحه‌ در سال ۱۳۸۸ برای جلوگیری از کودک‌آزاری و قاچاق کودکان از سوی قوه قضاییه تقدیم دولت وقت شد، در سال ۱۳۹۰ توسط دولت وقت  به مجلس ارائه شد و سرانجام بعد از ۱۰ سال انتظار، در مرداد ماه جاری با ۱۵۸ رای موافق، ۱۸ رای مخالف و ۱۰ رای ممتنع فقط  با کلیات آن موافقت شد! .
 ده سال بی توچهی مجلسیان و دولتمردان نسبت به حمایت از کودکان، در حالیکه هر ساله اخبار مربوط به قتل، تعرض، آزار و شکنجه کودکان رو به فزونی است . 
آیا در این لایحه برای سن ازدواج کودکان فکری اندیشیده شده است ؟ نه 
برغم آنکه پدیده کودک‌‌همسری یکی از معضلات  بسیار مهم  در میان کودکان و خانواده هاست اما دراین لایحه موارد مربوط به ازدواج و سن  آنان مسکوت مانده است، متاسفانه وضعیت بد اقتصادی خانواده‌ها، زیرساخت‌های فرهنگی ودر کنارآن ضعف قوانین همگی منجر به افزایش پدیده کودک‌همسری در کشورمان شده است .
آیا برای بهره مندی حداقلی از اصول ماده ۳۹ کنوانسیون حقوق کودک « نیاز به دوران بازسازی آسیب اجتماعی»  برای کودکان بی سرپرست،  تدابیری اندیشیده شده است؟ نه
آیا  در لایحه فوق توجه خاص و یا اختصاص بوجه مالی برای زیر ساخت چنین اقدامی  پیشبینی شده است؟ نه
آیا برای کارگاه های بی مجوزی که کودکان کار را مورد آزار و اذیت جنسی قرار میدهند و یا کودکان کاری که در اثر ابتلا به «ایدز» پیکر بیمار آنان همراه با زباله ها دفن میشود تدابیر لازم  به وجود آمده  است؟ نه
 به گفته طیبه سیاوشی نماینده مردم تهران در مجلس، شرایط کودکان زباله‌گرد بسیار حاد گزارش می‌شود، کودکانی که روزانه۱۲ ساعت در بین زباله ها دست و پا می زنند، این کودکان وقتی بیمار و مبتلا به ایدز می شوند، ‌در همان محل تفکیک زباله دفن می‌شوند!.
با توجه به ماده ۳ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماه ۳۹ کنوانسیون حقوق کودک که حق حیات و باز گشت به زندگی سالم در مورد کودکان آسیب دیده را مد نظر قرار میدهد ما فعالین حقوق کودک خواستار رعایت سند ۲۰۳۰ یونسکو و اجرای بی کم و کاست و بدون شرط کنوانسیون حقوق کودک هستیم.

۱۰۳۰
کانون دفاع از حقوق بشر در ایران
کمیته دفاع از حقوق کودک و نوجوان

اطلاعیه شماره ۱۰۲۹ کمیته دفاع از حقوق پیروان ادیان در خصوص ادامه سرکوب دگراندیشان مذهبی و پیروان سایرادیان

سرکوب دگراندیشان مذهبی و پیروان سایرادیان همچنان ادامه دارد

 اهل سنت, یهودیان، مسیحیان، زرتشتیان، بهاییان، دراویش، بی خدایان و حتی مسلمان های شیعه (پنج، هفت امامی و ..)یا باورمندان به هر دین، آئین و یا مسلک دیگری از حداقل های حقوق شهروندی خود در جمهوری اسلامی ایران محروم هستند. دلیل این شرایط اسفناک و زجر آور دگراندیشان، ماهیت وجودی یک مجموعه ایدولوژیک مذهبی جمهوری اسلامی است که باورمندان به سایر ادیان الهی را در ظاهر تائید میکند ولی در عمل آنها را کافر می دانند و آنها را مورد سرکوب و شکنجه و محرومیتهای گسترده از حقوق شهروندی خود قرار می دهد. از نظر دولت جمهوری اسلامی ایران، پیروان سایر ادیان را اقلیت  هستند (که همین اقلیت خواندن دگراندیشان، به تنهایی نقض فاحش حقوق بشر است ) و با ناچیز و بی اهمیت و خوار شماردن باورمندان به دیگر ادیان، حقوق انسانی و شهروندی ایشان را نقض می کنند

به رغم تلاش های جمهوری اسلامی ایران برای تبلیغ و تحمیل ایدولوژی خود بعنوان یک امر قانونی در کشور، با وجود سخت گیری ها و فشارهایی که بر پیروان سایرادیان اعمال می شود، اما پدیده تغییر دین ایرانیان شیعه مذهب، بویژه به مسیحیت، مدام گسترش یافته است. عده زیادی نیز به دین زرتشتی یا بهاییت تغییر دین داده اند تا جایی که لفظ نوکیش برای مشخص کردن این دگراندیشان مذهبی درجمهوری اسلامی ایران به کار می رود.

با گذشت ۴۰ سال از عمر جمهوری اسلامی صدها مسیحی و نوکیش تحت بازجویی قرار گرفتند و زندانی شدند. چاپ کتاب مقدس مسیحیان به زبان فارسی ممنوع شد، و بسیاری از نسخه های کتاب مقدس در کنار مواد مخدر و بطری های مشروب الکلی به آتش کشیده شد. خدمات کلیساها تعطیل و به خانه ها کشیده شد و مراسم عبادت نومسیحیان به اقدامی زیرزمینی و خطرناک تبدیل شد. رهبر و مراجع مذهبی جمهوری اسلامی ایران  می گویند که تنها اقوام ارمنی و آشوری ایران می توانند «مسیحی» باشند و فارس ها به صورت فطری مسلمان به حساب می آیند. از این رو نوکیشان یا ایرانیان مسیحی که از لحاظ قومی فارس محسوب می شوند، مرتد فطری هستند. همین امر سبب شده که تقریباً همه فعالیت های مسیحیان، از بشارت تا تعلیم کتاب مقدس و انتشار آن و کتاب های مسیحی به فارسی زبان غیرقانونی اعلام شوند . علی خامنه‎ای رهبر ایران هم در سخنرانی خود در اول فروردین سال ۹۷ ادعا کرده بود در ایران آزادی بیان وعقیده وانتخاب جود دارد و مردم در ابراز نظرات مختلف آزادند. اصل ۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصریح کرده است که: تفتیش عقاید ممنوع است و هیچ‌کس را نمی‌توان به صرف داشتن عقیده‌ای مورد تعرض و مؤاخذه قرار داد .  

 چند مورد ازنحوه اجرای قانون و میزان آزادی عقیده  طبق اصل ۲۳ وآزادی بیان و انتخاب طبق سخنان رهبر ایران: قاضی ماشاالله احمد زاده در ۳ تیرماه سال جاری حکمی را علیه چهار تن از دگراندیشان مذهبی به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق ترویج مسیحیت صادر نمود. هر یک به تحمل ۱۰ سال و در مجموع ۴۰ سال حبس تعزیری محکوم شدند. موارد مشابه زیاد دیگری هم وجود دارد که از اول سال ۱۳۹۷ تا به امروز اتفاق افتاده همچون اعدام محمد ثلاث، احکام و بازداشت بسیاری از هوادارن دراویش کنابادی وبا یک مقایسه میتوان به عمق فاجعه و جنایاتی که علیه دراویش گنابادی، نوکیشان مسیحی، بهاییان، یهودیان، اهل سنت اتفاق افتاده و سایر اندیشه ها و عقاید موجود در ایران نیز با مشکلات مشابه چه بسا سخت تر دست به گریبان هستند. 

همانطور که در اعلامیه جهانی حقوق بشر قید شده انسان آزاد به دنیا می آید و مجاز است که هر عقیده و هر دین و مذهبی که دوست دارد انتخاب کند و هیچ مرجع و قانونی این حق را ندارد که به خاطرعقاید، فردی را دستگیر یا مجازات و شکنجه کند.

ما اعضای کمیته دفاع از حقوق پیروان ادیان طبق معاهدات و کنوانسیونهای بین المللی حقوق بشر و به خصوص با استناد  به مفاد۱_۲_۵_۶_۹_۱۹_۱۸  از اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ضمن محکوم نمودن اینگونه اقدامات غیرقانونی علیه دگراندیشان مذهبی و پیروان سایر ادیان، خواهان آزادی بدون قید و شرط تمامی زندانیان عقیدتی و سیاسی بوده و رعایت و احترام به تمام عقاید و حقوق پیروان تمام ادیان در ایران و برقراری کلیه مفاد اعلامیه جهانی حقوق بشر هستیم . 

۱۰۲۹

کانون دفاع از حقوق بشر در ایران

  کمیته دفاع از حقوق پیروان ادیان 

فراخوان جلسه سخنرانی اعضای نمایندگی اسکاندیناوی


**برای آگاهی بیشتر از حقوق اولیه و ذاتی مان گرد هم می آییم** 
فراخوان جلسه سخنرانی اعضای نمایندگی اسکاندیناوی 
سخنرانی، پرسش و پاسخ، بحث و گفتگو
سخنرانان و موضوع سخنرانی:
     محسن سیاحی :
گزارش و تحلیل موارد نقض حقوق بشردر ماه گذشته در ایران
          ریحانه هاشمی :  
بررسی ماده ۱ اعلامیه جهانی حقوق بشر 
و مقایسه ان با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
    محمد رضا رضائیون :
روز جهانی انسان دوستی بیاد امدادگران فداکار
    فاطمه ورمزیار : 
مهربانی و دوستی
    محمد حاجی امیدی 
انسان دوستی فلسفه حقوق بشر
پرسش و پاسخ در پایان هر بخش 
بحث آزاد : با مدیریت امیر نیلو
نگاهی به تابستان خونین سال ۱۳۶۷

زمان برگزاری: یکشنبه ۱۹ آگوست ۲۰۱۸ ساعت ۱۷ به وقت اروپای مرکزی و۱۹:۳۰ به وقت ایران
محل برگزاری: فضای مجازی پالتاک ، اتاق کانون دفاع از حقوق بشر در ایران نمایندگی اسکاندیناوی
Paltalk
Social, Issues and Politics
Human Rights
Kanoon Defa az Hoghogh Bashar dar Iran Namayandegi Scandinavia  
مسئول جلسه : پوریا نخبه زعیم 
منشی جلسه : الهام امینی
ادمینها و صدابرداران جلسه: معصومه توکلی، فاطمه ورمزیار، محمد حاجی امیدی، پوریا نخبه زعیم، وحید رحمتی
 کانون دفاع از حقوق بشر درایران
نمایندگی اسکاندیناوی