۱۳۹۸ آبان ۵, یکشنبه

اعدام‌ها در ایران و جهان؛ ایران همچنان دوم است



در گزارش آمار اعدام‌ها در سال ۲۰۱۸ که سازمان عفو بین‌الملل روز چهارشنبه ۲۱ فروردین در وبسایت خود منتشر کرد آمده است که موارد اعدام در جهان کاهش ۳۱ درصدی داشته است. سقوط چشمگیر آمار اعدام در جهان تا این حد در ده سال گذشته بی‌پیشینه بوده است.
بر اساس این گزارش، در حالی که بیشتر کشورها از جمله ایران شاهد کاهش شمار اعدام‌ها در سال گذشته میلادی بوده‌اند در کشورهایی مانند بلاروس، ژاپن، سنگاپور، سودان جنوبی و آمریکا در همان زمانی افراد بیشتری نسبت به سال ۲۰۱۷ اعدام شده‌اند. تایلند اعدام محکومان را پس از دوره‌ای توقف ازسر گرفته و مالزی تهدید کرده حکم اعدام را مجددا برقرار می‌کند.

 چین
در سال ۲۰۱۸ چین با حدود هزار مورد اعدام کشور نخست اعدام‌کننده در جهان بوده و ایران، عربستان، ویتنام و عراق از این حیث در جایگاه‌های پس از آن قرار دارند.
چین که پرجمعیت‌ترین کشور جهان است در سال‌های گذشته نیز همواره به عنوان بزرگ‌ترین کشور اعدام‌کننده جهان شناخته می‌شده است، گرچه بالاترین نرخ سرانه اعدام به نسبت جمعیت در جهان از آن ایران است.

ایران

در پی اعمال برخی اصلاحات در نظام قضایی ایران، شمار اعدام‌ها در این کشور در سال ۲۰۱۸ نسبت به سال پیش از آن کاهش شدیدی داشته و تقریبا نصف شده است. بر پایه گزارش عفو بین‌الملل شمار اعدامیان در ایران در این سال ۲۵۳ نفر بوده که نسبت به آمار سال قبل از آن دست کم ۵۰درصد کاهش داشته است.
مطابق گزارش این نهاد حقوق بشری، ایران همچنین در سال گذشته میلادی بعد از چین صاحب دو سوم آمار کل اعدامیان در جهان بوده است. ایران در سال پیش از آن نیز بیش از دو سوم اعدامیان جهان را به خود اختصاص داده بود
در حاشیه کنگره جهانی علیه مجازات اعدام که در تاریخ هشتم اسفند سال گذشته در بروکسل، پایتخت بلژیک برگزار شد، «گروه حقوق بشر ایران» آمار کل اعدامیان ایران در سال خورشیدی ۱۳۹۷ را ۲۷۳ نفر اعلام کرده بود. محمود محمود امیری مقدم، رئیس این گروه که یک نهاد مستقل حقوق بشری است در آن روز در یک نشست خبری گفت که چهار جرم اصلی منجر به صدور حکم اعدام در ایران را قتل، محاربه (فساد فی‌الارض)، مواد مخدر و تجاوز تشکیل می‌دهد.
در ماه‌های پایانی سال خورشیدی گذشته نام چند تن از افرادی که به جرم اخلال در نظام اقتصادی اعدام شدند به سیاهه اعدامیان در ایران افزوده شد.
جمهوری اسلامی با ۶ مورد تأیید شده اعدام نوجوانان در سال ۲۰۱۸، همچنین بالاترین میزان اعدام کودکان زیر سن قانونی در دنیا را در اختیار دارد
بر اساس همین گزارش، عربستان با ۱۴۹، ویتنام با ۸۵ و عراق با دست کم ۵۲ اعدامی در رده‌های بعد از ایران قرار دارند.
ماده 1: همه آزاد و برابر بدنیا آمده اند
تمام افراد بشر آزاد به دنیا می آیند و از لحاظ حیثیت و حقوق با هم برابرند . همه دارای عقل و وجدان می باشند  باید نسبت به یکدیگر با روح برادری رفتار کنند.

ماده سوم اعلامیه جهانی حقوق بشر، به مهمترین حق هر انسان، یعنی «حق حیات» اشاره می کند . حقی که از بدو تولد با انسان زاده میشود. در این بند، به سادگی بیان می شود که هر انسانی، باید از حقوق مشخصی مانند حق زندگی , آزادی و امنیت، برخوردار شود.

.به امید روزی که شاهداین رویدادهانباشیم

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر