برای آگاهی بیشتر:
آمار فوق از گزارشات رسانه های داخلی مورد تائید دولت جمهوری اسلامی ایران و خبرگزاریهای معتبر داخلی و خارجی جمع آوری شده است که عملا نمی تواند بیانگر کل واقعیت های جامعه باشد.
گزارشات ماهیانه کمیته دفاع از حقوق زنان از سایت کانون دفاع از حقوق بشر در ایرانکه از رسانه های داخلی و خارجی مانند ایسنا ؛ مشرق نیوز؛ رکنا ؛ رادیو زمانه ؛هرانا ؛ ایرنا ؛ایلنا ؛ رادیو صدای امریکا ؛رادیو بی بی سی ؛ ایران ؛ قطره ؛رادیو فردا ؛ سازمان حقوق بشر ایران ؛ باشگاه خبرنگاران جوان ؛ خبرگزاری مهر ؛ خبر گزاری خراسان ؛ روزنامه قانون ؛تسنیم و غیره جمع آوری گردیده است، تهیه و تدوین می شوند.هتتپ:زانان.باسهارییات.ورگ
بازداشت و زندان
کیفر خواست پرونده یک مرد در تهران که متهم به آزار و اذیت ۲۰ کودک و زن است، با اتهام “مفسد فیالارض” صادر و پرونده به دادگاه انقلاب ارجاع شد.به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از روزنامه ایران، مردی که به بهانه پس دادن بدهی وارد خانهها شده و ۲۰ کودک و زن را مورد آزار و اذیت قرار داده بود، سرانجام دستگیر شد.(هرانا، ۴ خرداد ۱۳۹۸)
جلسه بازپرسی جهت اخذ آخرین دفاع عسل محمدی، دانشجوی رشته داروسازی واحد علوم دارویی دانشگاه آزاد تهران و از اعضای نشریه گام روز چهارشنبه و علی نجاتی، عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه روز جاری در دادسرای اوین برگزار شد. پرونده این دو فعال کارگری پس از تفهیم اتهامات جدید در این جلسه به دادگاه انقلاب تهران ارسال شده است. (هرانا، ۴ خرداد ۱۳۹۸)
حکیمه احمدی، فعال ترک (آذربایجانی) از تاریخ ۲۲ اردیبهشت ماه دست به اعتصاب غذا زده است. این شهروند اهل مرند اواخر مهرماه سال گذشته بازداشت و با گذشت بیش از ۷ ماه کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان مراغه به سر میبرد.(هرانا، ۴ خرداد ۱۳۹۸)
تقی رحمانی، همسر خانم محمدی، روز سهشنبه در صفحه توئیتر خود این خبر را اعلام کرد و نوشت که نرگس محمدی «طبق نظر پزشکان متخصص ریه و زنان» از سال گذشته باید تحت عمل جراحی برای خارج کردن رحم قرار میگرفت.(هرانا، ۴خرداد ۱۳۹۸)
دو سازمان حقوق بشری در بیانیه مشترکی از مقامات جمهوری اسلامی خواستهاند مریم اکبری منفرد را با اتکاء به ماده ۱۰ قانون جدید مجازات اسلامی فورا آزاد کنند. اکبری از سال ۸۸ به دلیل تماس با خویشاوندانش در کمپ اشرف زندانی است.(دویچه وله فارسی ، ۵ خرداد ۱۳۹۸)
در پی انتشار ویدئوی مربوط به اجرای تک خوانی نگار معظم، هنرمند شیرازی در جریان تور گردشگری در روستای تاریخی ابیانه، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان نطنز از احضار این شهروند و همچنین راهنمای گردشگران به مراجع قضایی خبر داد.(هرانا، ۵ خرداد ۱۳۹۸)
مرضیه امیری روزنامه نگار و دانشجوی علوم اجتماعی دانشگاه تهران برای پیگیری وضعیت بازداشت شدگان روز جهانی کارگر به سمت بازداشتگاه وزرا رفته بود که در آنجا دستگیر و به بند ۲۰۹ زندان اوین شد.(صدای آمریکا ، ۵ خرداد ۱۳۹۸)
پیام درفشان، وکیل مدافع ویدا موحد، از معترضان به حجاب اجباری از عدم موافقت سرپرست دادسرای ارشاد با درخواست آزادی مشروط موکل خود خبر داد. پیشتر حکم یک سال حبس تعزیری خانم موحد قطعی شده و در زندان شهر ری به وی ابلاغ شده بود.(هرانا، ۵ خرداد ۱۳۸)
حکم صادره علیه لیلا میرغفاری، فعال مدنی مبنی بر پرداخت جریمه نقدی روز سهشنبه در شعبه دوم اجرای احکام دادگاه کیفری ناحیه ۲۱ تهران (دادسرای ارشاد) اجرا و توسط وی واریز شد. لیلا میرغفاری پیشتر توسط دادگاه مجتمع قضایی ارشاد در ارتباط با حمایت از مخالفان حجاب اجباری به پرداخت جریمه نقدی به مبلغ ۳۲ میلیون و دویست هزار ریال محکوم شده بود.(هرانا، ۵ خرداد ۱۳۹۸)
حدود ۳۰ زن و مرد در شهر گرگان در استان گلستان به دلیل حضور با «پوشش نامناسب» در یک کلاس یوگا بازداشت شدند.(صدای آمریکا، ۵ خرداد ۱۳۹۸)
اکرم نصیریان، فعال حقوق زنان روز جاری با تودیع قرار وثیقه و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد. وی صبح روز دوشنبه ۹ اردیبهشت ماه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده بود.(هرانا،۸ خرداد ۱۳۹۸)
نرگس محمدی، نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر که سه شنبه ۲۴ اردیبهشت ماه جهت انجام عمل جراحی هیسترکتومی (خارج کردن رحم)، تحتالحفظ نیروهای امنیتی به بیمارستان منتقل شده و تحت عمل جراحی قرار گرفته بود، به زندان بازگردانده شد. انتقال وی به زندان در حالی انجام شده که به گفته پزشکان، وی به مراقبت پس از جراحی نیاز داشته و روند مداوا به پایان نرسیده است.(هرانا، ۸ خرداد ۱۳۹۸)
آتنا دائمی، کنشگر مدنی محبوس در زندان اوین که در تاریخ ۲۹ مهرماه ۱۳۹۳ بازداشت شده و از آذرماه سال ۹۵ تاکنون محروم از مرخصی تحمل حبس میکند، در نامه ای سرگشاده از اعمال فشارهای قضایی و امنیتی بر فعالین مدنی گفته است و با بر شمردن جلوه هایی از عملکرد دستگاه جاکمه سرانجام را تحقق خواست مردم دانسته است.(هرانا، ۸ خرداد ۱۳۹۸)
آمنه ظاهری ساری، یکی از اعضای خانواده ای که در آبانماه سال گذشته در اهواز بازداشت شده اند علیرغم وضعیت نامناسب جسمی از اعزام به بیمارستان و دریافت خدمات درمانی مناسب محروم مانده است. وی در برخی نواحی بدن دچار تورم شدید شده و به گفته پزشک بهداری زندان باید به بیمارستان منتقل شود.(هرانا، ۸ خرداد ۱۳۹۸)
ویدا موحد، از معترضان به حجاب اجباری شب گذشته از زندان شهر ری آزاد شد. وکیل او با اعلام این خبر گفت که موکلش بدون نیاز به دستورات تکمیلی، با موافقت مسئولین نسبت به تقلیل مجازات و همزمان با اعطای مرخصی بابت الباقی مدت حبس روز یکشنبه رسما آزاد شد.(هرانا، ۸ خرداد ۱۳۹۸)
روز گذشته پنج شهروند اهل سنندج که پیشتر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند، با تودیع قرار تا پایان مراحل دادرسی
آزاد شدند. همچنین یکی دیگر از این شهروندان به نام “زهرا محمدی” همچنان در بازداشت بسر میبرد.(هرانا، ۸ خرداد ۱۳۹۸)
سرپرست دادسرای جنایی تهران میگوید که محمدعلی نجفی با اعتراف به قتل همسرش انگیزه خود را از ارتکاب جنایت،
اختلافات خانوادگی مطرح کرده است(رادیو فردا، ۸ خرداد ۱۳۹۸)
۱۵ دختر و پسر جوان در یک مهمانی خصوصی در روستایی در حومه کلاردشت توسط نیروهای انتظامی بازداشت شدند. بازداشت شدگان پس از تفهیم اتهام به مراجع قضایی کلاردشت معرفی و سپس روانه زندان شدند. ورود به حریم خصوصی شهروندان و مداخله در امور فردی آنان از جمله انتقاداتی است که به نظام قضایی و انتظامی ایران وارد است.(هرانا، ۸ خرداد ۱۳۹۸)
کیفرخواست پرونده جدید گلرخ ابراهیمی ایرایی، زندانی سیاسی سابق و آتنا دائمی، کنشگر مدنی محبوس در زندان اوین طی روز گذشته و روز جاری به صورت جداگانه و پس از حضور در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ایشان ابلاغ شد. جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این شهروندان در تاریخ ۱۸ خردادماه سال جاری در دادگاه انقلاب تهران برگزار خواهد شد.(هرانا،۱۱ خرداد ۱۳۹۸)
نسرین جوادی، فعال کارگری که در جریان تجمع روز جهانی کارگر در مقابل ساختمان مجلس بازداشت شده و در زندان قرچک بسر میبرد، ساعاتی قبل با تودیع قرار وثیقه و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد.(هرانا، ۱۱ خرداد ۱۳۹۸)
ناهید شقاقی، فعال مدنی که ۱۶ روز پیش توسط ماموران امنیتی بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد، به دلیل سابقه بیماری وضعیت جسمی مطلوبی ندارد.(صدای آمریکا، ۱۱ خرداد ۱۳۹۸)
صبا کرد افشاری، زندانی سیاسی سابق ساعاتی پیش توسط نیروهای امنیتی در منزل پدری خود در تهران بازداشت و به بازداشتگاه وزرا منتقل شد. ماموران در هنگام بازداشت اقدام به تفتیش منزل و ضبط تعدادی از وسایل شخصی وی ازجمله تلفن همراه و لپ تاپ کردند.(هرانا، ۱۱ خرداد ۱۳۹۸)
نرگس محمدی، نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر محبوس در زندان اوین پس از عمل جراحی و بازگردانده شدن به زندان دچار عفونت پس از عمل شده است. گفته می شود این عفونت به دلیل محرومیت از داروهای آنتی بیوتیک بوجود آمده است. وی روز سه شنبه ۲۴ اردیبهشت ماه جهت انجام عمل جراحی هیسترکتومی (خارج کردن رحم)، تحت الحفظ نیروهای امنیتی به بیمارستان منتقل و تحت عمل جراحی قرار گرفته بود، او بپس از عمل به زندان بازگردانده شد.(هرانا، ۱۱ خرداد ۱۳۹۸)
سپیده قلیان، فعال مدنی که از تاریخ ۳۰ دی ماه ۹۷ در بازداشت به سر می برد روز جاری از زندان اوین به زندان قرچک ورامین منتقل شد. سپیده قلیان در تاریخ ۸ اردیبهشت ماه سال جاری از زندان سپیدار اهواز به زندان اوین در تهران منتقل شده بود. پرونده وی به همراه دیگر متهمان پرونده اعتراضات هفت تپه هم اکنون در دادگاه انقلاب تهران در حال رسیدگی است.(هرانا، ۱۷ خرداد ۱۳۹۸)
ناهید خداجو و حسن سعیدی دو تن از بازداشت شدگان تجمع روز جهانی کارگر با تودیع قرار وثیقه و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شدند. با آزادی این افراد کماکان ۵ تن دیگر به نامهای فرهاد شیخی، کیوان صمیمی، مرضیه امیری، ندا ناجی، عاطفه رنگریز کماکان در بازداشت به سر می برد.(هرانا، ۱۷ خرداد ۱۳۹۸)
«فرشته دیدنی» که با انتشار ویدئویی به بازداشت زنان معترض به حجاب اجباری اعتراض کرده بود، دستگیر شد تا تعداد این بازداشتها در سال ۱۳۹۸ به شش نفر برسد.(صدای آمریکا، ۱۷ خرداد ۱۳۹۸)
سپیده قلیان، فعال مدنی بازداشتی که طی روزهای گذشته از زندان اوین به زندان قرچک ورامین منتقل شده است، طی نامهای در خصوص انتقالش میگوید، با اینکه خود مسئولین زندان قرچک ورامین نیز از این زندان به شکنجه گاه و تبعیدگاه یاد میکنند، اما پس از تحمل ماهها بازداشت در سلول های انفرادی، بازجویی و انتقال به زندان اوین، انتقال به قرچک ورامین یک خبر بد نیست. وی همچنین در بخش دیگری از این نامه آشکار کرده است که انتقال وی این “تبعیدگاه ضد انسانی” با تصمیم دادستان و به قصد “تادیب وی” صورت گرفته است.(هرانا، ۱۷ خرداد ۱۳۹۸)
صبا کرد افشاری، زندانی سیاسی سابق با گذشت بیش از یک هفته از زمان دستگیری کماکان در بازداشت در شرایط نامعلومی به سر می برد. علیرغم پیگیری های مکرر خانواده، تاکنون آنها پاسخ روشنی از مراجع قضایی و امنیتی در ارتباط با وضعیت فرزند خود به دست نیاورده اند، عدم امکان تماس و ملاقات خانم کردافشاری با خانواده موجب نگرانی مضاعف آنها شده است. در همین رابطه لازم به یادآوری است فرشته دیدنی، دیگر معترض به حجاب اجباری نیز با شرایط مشابهی روز چهارشنبه بازداشت شده است. از زمان بازداشت تاکنون اطلاعی از سرنوشت او به دست نیامده است.(هرانا، ۲۵ خرداد ۱۳۹۸)
جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات آتنا دائمی، کنشگر مدنی محبوس در زندان اوین و گلرخ ابراهیمی ایرایی، زندانی سیاسی سابق به تاریخ ۲۸ خردادماه موکول شد. کیفرخواست پرونده جدید این افراد در تاریخ ۷ و ۸ خردادماه به صورت جداگانه و پس از حضور در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ایشان ابلاغ شد. آتنا دائمی هم اکنون در زندان اوین در حال تحمل حبس است و گلرخ ایرایی در فروردین سال جاری با پایان دوران محکومیت و با تودیع قرار از بابت این پرونده، از زندان آزاد شده است.(هرانا، ۲۵ خرداد ۱۳۹۸)
صبا کردافشاری، فعال مدنی و زندانی سیاسی سابق روز جاری از سلولهای انفرادی بازداشتگاه وزرا به قرنطینه زندان قرچک ورامین منتقل شده است. وی در تاریخ ۱۱ خردادماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و با فاصله یک روز توسط شعبه یک بازپرسی دادگاه عمومی و انقلاب ناحیه ۲۱ تهران (دادسرای ارشاد) تحت عناوین مختلفی تفهیم اتهام شده است.(هرانا، ۲۵ خرداد ۱۳۹۸)
بیش از ۵ ماه از بازداشت ساناز اله یاری، از متهمین پرونده اعتراضات هفت تپه و از اعضای هیئت تحریریه نشریه گام می گذرد. ساناز اله یاری پس از بازداشت به دلیل ابتلا به بیماری نامشخصی دچار ضعف جسمی، لرزش شدید اندام ها، مشکلات گوارشی و درد شدید معده شده است. وی اخیرا با کاهش وزن ۱۰ کیلوگرمی نیز مواجه شده است. با این حال علیرغم پیگیری های مکرر خانواده از اعزام وی به بیمارستان خارج از زندان و رسیدگی مناسب پزشکی محروم مانده است. وی در تاریخ ۱۹ دی ماه ۹۷ به همراه همسر خود امیرحسین محمدی فر بازداشت شده است.(هرانا، ۲۶ خرداد ۱۳۹۸)
ءهمسر نازنین زاغری زندانی ایرانی بریتانیایی از آغاز اعتصاب غذای دوباره همسرش در سالگرد تولد دخترشان خبر داده است.(صدای آمریکا،۲۶ خرداد ۱۳۹۸)
گروهی از کنشگران مدنی روز پنجشنبه در نزدیکی سفارت جمهوری اسلامی ایران در محکومیت زندان «نسرین ستوده» وکیل زندانی در ایران، تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش خبرنگار صدای آمریکا در پاریس، این تجمع روز پنجشنب ۲۴ خرداد به دعوت عفو بین الملل برگزار شد. عفو بین الملل به تازگی اعلام کرد بیش از یک میلیون نفر در بیش از ۲۰۰ کشور و منطقه جهان درخواستی را برای آزادی نسرین ستوده امضا کردند و خشم خود را از محکومیت این وکیل سرشناس حقوق بشر ایرانی، ابراز کردند.(صدای آمریکا، ۲۶ خرداد ۱۳۹۸)
فرهنگی و اجتماعی
تعدادی از قربانیان اسید پاشی روز جاری در مجلس شورای اسلامی حاضر بودند تا در جریان بررسی طرح تشدید مجازات اسید پاشی و حمایت از بزهدیدگان ناشی از آن قرار گیرند. زهرا سعیدی، نماینده مبارکه اصفهان در مجلس خطاب به مرضیه ابراهیمی، شهروند اصفهانی و یکی از قربانیان اسیدپاشی که نیمی از صورتش به شدت آسیب دیده است گفت: “شما از دست مجرم قِسِر دررفتهای و فقط یک طرف صورتت آسیب دیده است!”(هرانا، ۴ خرداد ۱۳۹۸)
خبرگزاری ایلنا روز یکشنبه ۲۹ اردیبهشت با اعلام این خبر گزارش داد در نامه محمدحسین صادقی دادستانی کرمانشاه به مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آمده است که «شیوههای اجرایی در عرضه و فروش آن گاه مطابق قانون، شرع، اخلاق و مشی پذیرفته شده عرفی بنظر نمیرسد.»(صدای آمریکا، ۴ خرداد ۱۳۹۸)
کلیات طرح تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه دیدگان روز جاری در جلسه علنی مجلس مورد موافقت نمایندگان قرار گرفت. این طرح دارای ۷ ماده است که نمایندگان پس از تایید کلیات آن وارد بررسی جزئیات شدهاند. یکی از اعضای کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس با اشاره به اینکه طرح تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه دیدگان ناشی از آن کافی نیست گفت که در این طرح به هیچ وجه انتظارات برآورده نخواهد شد.(هرانا، ۴ خرداد ۱۳۹۸)
طی روز گذشته، دو دختر ۱۷، ۲۰ ساله در دو منطقه نهران اقدام به خودکشی کردند که با تلاش نیروهای امداد این شهر از تصمیم خود منصرف شدند. همچنین شب گذشته یک دختر حدودا ۱۸ ساله در تهران با خوردن قرص اقدام به خودکشی کرد که پدر و مادر وی از ماجرا مطلع شده و با حضور به موقع اورژانس، وی نیز به بیمارستان انتقال یافت و از مرگ رهایی یافت.(هرانا، ۵ خرداد ۱۳۹۸)
پس از آنکه رئیس سازمان صداوسیما به شبکههای سه و پنج تذکری مبنی بر اصلاح سبک زندگی سلبریتی هایی که روی آنتن تلویزیون فعالیت میکنند داد، با دستور مدیر شبکه پنج حضور و اجرای شهره سلطانی، بازیگر تلویزیون، تئاتر و سینمای ایران در برنامه “جشن رمضان”، ممنوع اعلام شد. گفتنی است بعد از اینکه در صفحه شخصی این بازیگر عکسهایی از حضور سگ در زندگی شخصیاش منتشر شد، برخی از مسئولان خواستار تجدید نظر در استفاده از وی در برنامه جشن رمضان شدند.(هرانا، ۵ خرداد ۱۳۹۸)
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری همدان از ازدواج هزار و ۵۹۶ دختر زیر ۱۵ سال در سال گذشته در این استان خبر داد. وی همچنین با اشاره به اینکه ۱۰ درصد این ازدواج ها به طلاق منجر شده است گفت این دسته ازدواج ها آسیب های اجتماعی وحشتناکی به دنبال دارند.(هرانا، ۵ خرداد ۱۳۹۸)
شب گذشته به دستور رئیس دانشگاه آزاد قزوین از ورود نوازندگان زن “گروه پاتتیک” به روی صحنه یک جشن خیریه در این شهر جلوگیری شد. در این جشن به زنان نوازنده اجازه داده نشد که به عنوان تماشاگر نیز در سالن بنشینند و به همین دلیل بسیاری از هنرمندان به نشانه اعتراض سالن را ترک کردند.(هرانا، ۵ خرداد ۱۳۹۸)
حساب شخصی تعدادی از خوانندگان و نوازندگان ایرانی در اینستاگرام، به دستور مقامات قوه قضاییه به دلیل آنچه “انتشار محتوای مجرمانه” خوانده شده است، مسدود شد. همچنین تعدادی از این افراد برای ادای پاره ای توضیحات به پلیس فتا احضار شده اند.(هرانا، ۵ خرداد ۱۳۹۸)
قرارداد ازدواج مبتنی بر شرع اسلام که مبنای قانون ازدواج در ایران است، در واقع امر، پیمان نامه ای است که بر اساس آن ولایت یک دختر از پدر یا جانشین پدر، به مرد دیگر یعنی شوهر منتقل می شود. ولایت مرد بر خانواده، شامل همسر و فرزندان، واجب و غیر قابل واگذاری است.(خط صلح ، ۸ هرداد ۱۳۹۸)
یک دختربچه ۳ ساله در شهرستان مرند در پی ضرب و شتم توسط پدر خود به شدت آسیب دیده و به بیمارستان منتقل شده است.(هرانا، ۸ خرداد ۱۳۹۸)
سازمان عفو بین الملل در گزارشی وضعیت فعالان زنان و تاثیر حجاب اجباری در جمهوری اسلامی ایران را بررسی کرده و با ذکر مواردی از سبک زندگی زنان و دختران، آن را نه “مدینه ضاله تخیلی” بلکه واقعیت روزمره زندگی دانسته است.(هرانا، ۸ خرداد ۱۳۹۸)
نایب رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی گفت: درحال حاضر ۵۳ درصد دانشجویان دختر رشتههای تخصصی را در دانشگاه دنبال میکنند اما فاصله بین رشد تحصیلات و نرخ اشتغال زنان بسیار زیاد است؛ از طرفی نرخ بیکاری زنان تحصیلکرده ۶۳ درصد است که نرخ خوبی نیست چراکه دچار آسیب اجتماعی و سرخوردگی زنان میشود.(صدای آمریکا، ۱۱ خرداد ۱۳۹۸)
در بررسی موضوع مهریه و خوب یا بد دانستن آن، باید کلیت وضعیت و جایگاه خانواده در قانون مدنی مورد توجه قرار گیرد. در قانون مدنی ایران، حق مالی مهریه، که با وضع قوانین سختگیرانه تر این روزها حقی صعب الوصول برای زنان ایرانی شده است، در برابر حق طلاق یک جانبه مردان تعبیه شده است.(خط صلح، ۱۱ خرداد ۱۳۹۸)
امروز، در سایه فقدان ایمنی محیط و شرایط کار، یک زن کارگر در نیشابور بر اثر گیر کردن لباسش بین دستگاه فشردهسازی ضایعات پلاستیک جان خود را از دست داد. ایران در زمینهی رعایت مسائل ایمنی کار در میان کشورهای جهان رتبه ۱۰۲ را به خود اختصاص داده که رتبه بسیار پایینی است.(هرانا، ۱۱ خرداد ۱۳۹۸)
سعید گلستانی، معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان همدان گفت در سال گذشته، ۱۵۹۶ مورد ازدواج دختران زیر ۱۵ سال در این استان به ثبت رسیده است.(صدای آمریکا، ۱۱ خرداد ۱۳۹۸)
سه دانش آموز دختر اهل چابهار در هوتگ (گودال کنده شده برای ذخیره آب باران) غرق شدند و جان باختند. به گزارش رسانههای ایران این سه دانش آموز اهل روستای کموبازار از توابع بخش پلان شهرستان چابهار بودند.(یورو نیوز، ۱۱ خرداد ۱۳۹۸)
نتایج یک پژوهش نشان میدهد مشکلات اقتصادی و الگوهای رفتاری” پدر سالاری ” از اصلیترین عوامل بروز خشونت علیه زنان است که موجب افزایش تنش و ستیز در برخی خانوادهها شده است.(ایسنا، ۱۱ خرداد ۱۳۹۸)
استاندار قزوین گفت: وجود بیش از ۴۰ هزار بانوی سرپرست خانواده در استان در مقام مقایسه با نسبت جمعیتی استان رقم بالایی است که جای تأمل دارد و باید مسئولان استان برای موضوع معیشت و مسائل فرهنگی و اجتماعی آنها چارهجویی کنند.(ایسنا، ۱۱ خرداد ۱۳۹۸)
یک کارشناس ارشد حقوق جزا و جرمشناسی گفت: در زمینه کودک همسری، قانونگذار ما دوگانگی عجیبی دارد و معلوم نیست در کدام طرف و با کدام قضیه راحتتر است.(ایسنا، ۱۱ خرداد ۱۳۹۸)
حسین اکبری، در دومین نشست از سلسله جلسات شورش خرد، با عنوان «کودک همسری؛ کودکی فراموش شده» که در دانشکده ریاضی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد اظهار کرد: کودک همسری یکی از موضوعات مهمی است که طی دو سال اخیر توجهات ویژهای به آن شده و کم کم در حال تبدیل شدن به یک مسئله اجتماعی است و خوشحالیم که تغییراتی در رویکردهای رفتاری مردم دارد ایجاد میشود.(ایسنا، ۱۱ خرداد ۱۳۹۸)
همزمان با شکایت زن میانسال از شوهرش به اتهام تجاوز جنسی به دختر جوانشان رسیدگی به این پرونده از سوی قضات شعبه دوازدهم دادگاه کیفری آغاز شد. بر اساس اظهارات دختر ۲۰ ساله، تجاوز جنسی مداوم توسط پدر به او، از سن ۸ سالگی آغاز شده است. به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از شرق، یک ماه پیش زنی میانسال با مراجعه به پلیس از شوهرش شکایت کرد و گفت: نیمه شب از خواب بلند شدم و دیدم شوهرم در رختخوابش نیست. داشتم اتاقها را میگشتم که با صحنه وحشتناکی رو به رو شدم؛ شوهرم درحال تعرض (تجاوز جنسی) به دختر ۲۰ سالهمان بود.(هرانا، ۱۷ خرداد ۱۳۹۸)
طی چند روز گذشته، چهار زن و دو مرد در شهرستان های مختلف استان آذربایجان غربی، با شیوه های گوناگون مانند خودسوزی، خوردن قرص و یا حلق آویز کردن، دست به خودکشی زده و جان سپرده اند. به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، شهرهای غرب کشور که عمدتا کردنشین هستند، طبق آمار و گزارش های متعدد در چند سال اخیر، شاهد خودکشی، خودسوزی یا قتل های ناموسی متعددی بوده اند، در آخرین گزارش ۶ تن به همین دلایل جان خود را از دست دادند.(هرانا، ۱۷ خرداد ۱۳۹۸)
امروز شورای نگهبان با لایحه اعطای تابعیت به فرزندان زنان ایرانی دارای همسر خارجی که پیشتر توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شده بود بصورت مشروط موافقت کرد. سخنگوی این شورا علت مشروط بودن موافقت با این لایحه را نادیده گرفتن سوابق کیفری افراد متقاضی تابعیت ایرانی اعلام کرده است.(هرانا، ۱۷ خرداد ۱۳۹۸)
در بررسی موضوع مهریه و خوب یا بد دانستن آن، باید کلیت وضعیت و جایگاه خانواده در قانون مدنی مورد توجه قرار گیرد. در قانون مدنی ایران، حق مالی مهریه، که با وضع قوانین سختگیرانه تر این روزها حقی صعب الوصول برای زنان ایرانی شده است، در برابر حق طلاق یک جانبه مردان تعبیه شده است. لذا در مثبت یا منفی خواندن اثر حق مالی زن در زندگی مشترک باید نیم نگاهی نیز به حق طلاق مردان و عدم ثبات زندگی از منظر زنان داشته باشیم.(ماهنامه خط صلح، ۱۷ خرداد ۱۳۹۸)
مهریه همواره یکی از موضوعات جنجال برانگیز و شاید پر حاشیه خصوصاً در وضعیت بی ثباتی اقتصادی بوده است. برخی معتقدند مهریه مانع فسخ عجولانه پیوند ازدواج و تضمینی برای تامین زندگی زن پس از طلاق است. برخی دیگر مهریه را نقد کرده، آن را باعث ترویج نگاه کالایی به زن دانسته و در تضاد با کرامت و ارزش بشر می دانند. گاه از امکان مطالبه مهریه سوءاستفاده ها می شود و در تورم های اقتصادی و حباب قیمت سکه (شکل معمول مهریه) آمار درخواست طلاق و مهریه بالا می رود. گاه زنان به دور از اندیشه های شوم و انتقام گیرنده تنها در پی استیفای حقوقی برای تامین زندگی خود و فرزندانشان پس از طلاق هستند، اما در جامعه به سوءاستفاده از حق طلب مهریه محکوم می شوند. گاه مهریه به اندازه نیاز مطالبه می شود و گاه مبالغ نقدی و غیرنقدی گزاف با هدف تلافی آن چه بین زن و مرد گذشته، حربه عناد می شود و یا ابزاری برای دستیابی به ثروت و تحقق رویاها. اما کم نیستند آنان که از مهریه شان چشم می پوشند تا از هر آن چه جانشان را می آزارد رهایی یابند.(ماهنامه خط صلح، ۱۷ خرداد ۱۳۹۸)
سازمان عفو بین الملل در گزارشی وضعیت فعالان زنان و تاثیر حجاب اجباری در جمهوری اسلامی ایران را بررسی کرده و با ذکر مواردی از سبک زندگی زنان و دختران، آن را نه “مدینه ضاله تخیلی” بلکه واقعیت روزمره زندگی دانسته است. در این گزارش ضمن اشاره به بازداشت معترضین به حجاب اجباری در ایران، آمده است که قوانین حجاب اجباری تبعیض علیه زنان است و به “اراذل و اوباش” اجازه می دهد ارزش های اسلامی را به زنان تحمیل کنند.(هرانا، ۱۷ خرداد ۱۳۹۸)
«زنی به قتل رسید». انتشار همین خبر وحشتاک و چند کلمهای در فضای رسانهای کشور کافی است تا تمام فعالان و مدافعان حقوق زنان به پا خیزند و چماق تضعیف شدن حقوق زنان در ایران را بر سر هزاران نهاد و حزبهای سیاسی بکوبند. با انتشار خبری این چنینی قطعاً موجی از موضوعاتی درباره تضییع حق زنان توسط مردان و نبود قانون بازدارنده در ایران برای مقابله با خشونت علیه زنان از سوی مدافعان حقوق زنان به گوش خواهد رسید. مطالباتی که در آن از لزوم وضع قوانین برای دفاع از حقوق زنان و مجازاتهای سنگین برای مردانی که همسران خود را مورد هر نوع آزار و اذیت لفظی یا فیزیکی قرار میدهند، حکایت دارد.(مهر، ۱۷ خرداد ۱۳۹۸)
در ادامه قدرتنمایی نیروهای سپاه و بسیج در محلهها به بهانه «امر به معروف و نهی از منکر» این بار فرمانده سپاه قدس گیلان از تشکیل «دو هزار گروه مقاومت تذکر لسانی» برای برخورد با «بی حجابی» در این استان خبر داده است. محمد عبدالله پور، فرمانده سپاه قدس گیلان، روز سهشنبه ۱۴ خرداد گفته است که دو هزار گروه مقاومت در راستای «تذکر لسانی» و «عملی» در استان گیلان تشکیل شده است.(صدای آمریکا، ۱۷ خرداد ۱۳۹۸)
شورای نگهبان دلایل ایراد خود به لایحه تابعیت فرزندان زنان ایرانی را «مسایل و مشکلات امنیتی» در اعطای تابعیت به فرزندان زنان ایرانی و در دادن پروانه اقامت به همسر زن اعلام کرد. در نامه شورای نگهبان با امضای عباسعلی کدخدایی به مجلس شورای اسلامی، آمدهاست که اعطای تابعیت به فرزندان، و دادن پروانه اقامت به همسر زنان ایرانی، میتواند با به بند ۵ اصل ۳ قانون اساسی مغایرت داشته باشد.(رادیو فردا، ۱۷ خرداد ۱۳۹۸)
پروانه سلحشوری، از نمایندگان مجلس ایران، گفته است که نمایندگان مرد در مجلس شورای اسلامی «اجازه نمیدهند حتی یک زن به هیئت رئیسه» برود. سلحشوری در گفتوگویی با وبسایت خبر آنلاین، با اشاره به اینکه در مجلس دهم «همراهیهایی» با مطالبات زنان وجود داشته، گفت که در زمینه مسایلی چون «سهمیه یک ششمی زنان در فهرستهای انتخاباتی ورود به مجلس» یا حضور «زنان در هیئت رئیسه» همواره «مردان قاطعانه در مقابل» این خواستهها ایستادند.(صدای آمریکا، ۱۷ خرداد ۱۳۹۸)
پیرو انتشار ویدیوی رقص کردی کادر مدرسه و دانش آموزان در مدرسه ای دخترانه در مهاباد، هادی بهادری، نماینده شهرستان ارومیه در مجلس شورای اسلامی از لغو امتیاز این مدرسه خبر داد. این در حالی ست که پیشتر اداره کل آموزش و پرورش آذربایجان غربی اعلام کرده بود، تصمیمگیری در خصوص موضوع ادامه فعالیت این واحد آموزشی به جهت تقارن با امتحانات خرداد ماه و رعایت مصالح آموزشی دانش آموزان، به پس از اتمام امتحانات موکول شده است.(هرانا، ۱۷ خرداد ۱۳۹۸)
توانمندسازی و هویت سازی در کنار اصلاح اجرای صحیح قوانین و برقراری عدالت جنسیتی ضرورتی برای به منصه ظهور رساندن ظرفیت های بانوان در عرصه های اقتصادی است. یکی از مهمترین معیارها برای سنجش توسعه یافتگی یک کشور، میزان اهمیت و اعتبار زنان در آن جامعه است. زنان به عنوان نیمی از جمعیت و نیروی فعال جامعه، نقش محوری در توسعه اقتصادی ایفا میکنند و چنانچه شرایط و بسترهای لازم به منظور توانمندسازی و فعالیت این قشر فراهم شود، قطار رشد و توسعه همه جانبه کشور با شتاب هر چه بیشتر به حرکت در میآید.(ایرنا، ۲۵ خرداد ۱۳۹۸)
در روزهای گذشته دو اتفاق درباره حوزه زنان، آنها را در سرخط خبرها قرار داد؛ یکی ماجرای ارسال پیامک پیرامون بدحجابی و همین طور ماجرای بیپایان و به نظر حل نشدنی ورود زنان به استادیوم. درباره موضوع اول به نظر میرسد پلیس چندان از عملکرد پلیس نامحسوس خود راضی نیست، شمارهای را برای اطلاع بدحجابی در اختیار مردم قرار داده است تا مردم در صورت رؤیت کشف حجاب در خودرو، شماره پلاک ماشین را در اختیار پلیس قرار دهند. در واقع پلیس از مردم خواسته است مانند پلیس نامحسوس عمل کنند.(ایرنا، ۲۵ خرداد ۱۳۹۸)
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی گفت: مرکز جامع توانمندسازی از نیازهای اساسی زنان معتاد این استان است. احمد ریواده در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، افزود: فقط مرکز ماده ۱۵ برای زنان معتاد در این استان وجود دارد که در این مرکز بعد از گذشت دوره ۴۵ روزه، بیماران رها میشوند. وی ادامه داد: در سال گذشته ۲۹ مادر معتاد باردار در این استان شناسایی شدند که اغلب این افراد فاقد خانواده هستند. ریواده اظهار کرد: این افراد در مراکز ماده ۱۵ رسوب میکنند و یا اینکه بعد از گذراندن دوره ۴۵ روزه رها میشوند. وی بیان کرد: در حال حاضر برنامه جامعی برای ساماندهی زنان و کودکان معتاد وجود ندارد و این افراد فقط بستری و سم زدایی و سپس رها میشوند.(ایسنا، ۲۵ خرداد ۱۳۹۸)
مجلس شورای اسلامی روز یکشنبه مقرر کرد در مواردی که اسیدپاشی به قصد ارعاب و ایجاد نآمنی در جامعه باشد اقدام مرتکب افساد فی الارض محسوب میشود. طبق قانون مجازات اسلامی برای اتهام افساد فی الارض اشد مجازات یعنی اعدام در نظر گرفته شده اما در مواردی نیز احکامی دیگر نیز قطع دست و پا و یا تبعید صادر میشود. به گزارش ایرنا، نمایندگان مجلس در این روز تبصره الحاقی به ماده یک طرح تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزهدیدگان ناشی از آن را با ۱۶۱ رأی موافق، ۹ رأی مخالف و ۹ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۵ نماینده حاضر تصویب کردند.(رادیو فردا، ۲۵ خرداد ۱۳۹۸)
مهریه یک “قرارداد” تعریف شده بین افرادی است که به روابط عاطفی، جنسی و هرگونه پیوند میان انسان ها در چارچوب هتروسکسوالیتی یا دگرجنسخواهی باورمندند و برای بقای زندگی مشترک خود به ضمانتی مادی که الزام قانونی داشته باشند، نیاز دارند.(ماهنامه خط صلح، ۲۵ خرداد ۱۳۹۸)
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان سیستان و بلوچستان از صدور حکم ۳ بار اعدام در ملا عام برای هر یک از ۴ متهم پرونده تجاوز به دختران در ایرانشهر خبر داد و گفت که “همچنین متهمان بابت اتهاماتی دیگر هر یک به پرداخت دیه، ۲۰ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شدند”. این صدور حکم در حالی اطلاع رسانی می شود که پس از انتشار اخبار تجاوزهای پرشمار به زنان و دختران در منطقه ایرانشهر سیستان و بلوچستان، جمعی از فعالان مدنی با حضور در تجمعی اعتراضی خواستار ارتقای امنیت اجتماعی و حمایت از قربانیان شدند. نهادهای امنیتی به جای رسیدگی به موضوع و مطالبه مطرحه، اقدام به بازداشت فعالان مدنی در این منطقه و پخش اعترافات تلویزیونی آنان کردند.(هرانا، ۲۵ خرداد ۱۳۹۸)
طی چند روز گذشته، چهار زن و دو مرد در شهرستان های مختلف استان آذربایجان غربی، با شیوه های گوناگون مانند خودسوزی، خوردن قرص و یا حلق آویز کردن، دست به خودکشی زده و جان سپرده اند. به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، شهرهای غرب کشور که عمدتا کردنشین هستند، طبق آمار و گزارش های متعدد در چند سال اخیر، شاهد خودکشی، خودسوزی یا قتل های ناموسی متعددی بوده اند، در آخرین گزارش ۶ تن به همین دلایل جان خود را از دست دادند.(هرانا، ۲۵ خرداد ۱۳۹۸)
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی اصلاحات طرح تشدید مجازات اسیدپاشی با پیشنهاد یکی از نمایندگان مبنی بر محدود کردن دسترسی آسان به خرید و فروش اسید مخالفت کردند. این در حالی است که قربانیان اسیدپاشی و افکار عمومی در ایران همواره نسبت به دسترسی آسان اسید معترض بوده اند.(هرانا، ۲۵ خرداد ۱۳۹۸)
روز سهشنبه یک راننده تاکسی اینترنتی به اتهام آزار و اذیت جنسی دو دختر نوجوان در ورامین بازداشت شد. گفته می شود که این راننده از مسیر اصلی منحرف شده و در نزدیکی های ورامین اقدام به آزار و اذیت آنها کرده است. وی در نهایت این دو دختر را وسط جاده رها کرده و فرار کرده است. در پی شکایت این دو دختر و عکس ها و مشخصاتی که از راننده به پلیس ارائه دادند، متهم بازداشت شد.(هرانا، ۲۵ خرداد ۱۳۹۸)
قانون مبتنی بر شرع اسلام به مرد اجازه ازدواج مجدد همزمان با ازدواج پیشین خود را میدهد. مرد میتواند همزمان که همسر و فرزندانی دارد حتی تا چهار همسر رسمی دیگر برگزیند. چیزی که فعالان حقوق زنان و حقوق بشر سالهاست به آن معترضند. حالا عدهای هم میپرسند این وسط مسئولیت اصلی با کیست؟ قانونگذار؟ مردی که به ازدواج همزمان اقدام میکند یا زنی که وارد زندگی زنی و خانوادهای دیگر میشود؟حسین قاضیان، جامعهشناس میگوید نهاد خانواده دیگر پاسخگوی نیازهای انسان امروز نیست و در این نهاد ناکارآمد نه مرد مقصر است و نه زن دوم. محبوبه عباسقلیزاده، فعال حقوق زنان اما مسئولیت اصلی را با مرد میداند و میگوید این مرد است که با بیمسئولیتی اخلاقی چنین بحرانی تولید میکند.(رادیو فردا، ۲۶ خرداد ۱۳۹۸)
روز جاری رئیس اتحادیه صنفی بانوان آرایشگر مشهد با اعلام پلمپ ۱۴ واحد آرایشگاه زنانه گفت ارایه نمونه کار در فضای مجازی ممنوع و به همین دلیل فعالیت این آرایشگاه ها غیر قانونی و خلاف ضوابط اجرایی نظام صنفی است.(هرانا، ۲۶ خرداد ۱۳۹۸)
دخالت یک زن درباره پوشش چند زن دیگر تحت عنوان امر به معروف موجب بروز درگیری مختصر خیابانی بین آنها در شهر خمام گیلان شد، کشیده شدن تصاویر این برخورد به فضای رسانه ها موجب افزایش حساسیت و ورود نهادهای قضاییءانتظامی به موضوع شد، امروز جاری دادستان مرکز استان گیلان از شناسائی “ضاربان” خانم آمر به معروف خبر داد و گفت که دستور تعقیب کیفری آنها صادر شده است. کارشناسان بسیاری همواره مسئله امر به معروف را دخالت در حوزه شخصی زندگی افراد و متضمن رواج بی قانونی و خشونت دانسته و نسبت به آن هشدار داده اند.(هرانا، ۲۶ خرداد ۱۳۹۸)
رئیس مرکز تحقیقات اندوکرینولوژی ایران از شیوع ۳۰ تا ۴۵ درصدی اختلال عملکرد جنسی و میانگین پایین سن یائسگی در زنان کشور خبر داد. او استرس و نبود آموزشهای لازم جنسی را از جمله عوامل مؤثر در این مسیر نامید. فهیمه رمضانی، رئیس مرکز تحقیقات اندوکرینولوژی ایران میگوید، با این که متوسط سن یائسگی در دنیا بین ۵۰ تا ۵۲ سالگی است، میانگین سن یائسگی در زنان ایرانی حدود ۴۹ تا ۵۰ سالگی است. همچنین شیوع ناباروری اولیه در بین زنان کشور بین ۱۸ تا ۲۰ درصد است. رمضانی با اشاره به نتایج تحقیقاتی که از جمله به سفارش وزارت بهداشت انجام شده از آمار ۳۰ تا ۴۵ درصدی شیوع اختلال عملکرد جنسی در بین زنان ایران خبر داد و گفت: «در کشور بسترهای مناسب برای آموزش عملکرد جنسی را فراهم نکردهایم و منابع اطلاعرسانی به گونهای است که افراد به زیرساختهای لازم برای فراگیری این موضوع دسترسی ندارند.»(دویچه وله، ۲۶ خرداد ۱۳۹۸)
یک عضو فراکسیون زنان مجلس ایران نسبت به اعلام شمارهتلفنهایی به منظور گزارش بدحجابی در خودروها، انتقاد کرد. به نظر برخی از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس این گونه اقدامات میتواند “ابعاد فسادآمیز” پیدا کند. طیبه سیاوشی، عضو فراکسیون زنان و کمیسیون فرهنگی مجلس ایران نسبت به پیامدهای اقدام اخیر دادسرای ارشاد تهران هشدار داد. او گفت این موضوع در کمیسیون فرهنگی مورد بررسی قرار گرفته و به گفته او: «حتی کسانی که معتقد هستند باید از ظرفیت مردم برای ارائه گزارش استفاده کرد در عین حال مطرح کردند که این موضوع ابعاد فساد آمیز هم دارد».محمدمهدی حاجمحمدی، سرپرست دادسرای ارشاد تهران هفته گذشته شماره تلفنی را اعلام کرد تا هرکس با موارد زیر روبرو شد، آنرا سریعا به این شماره اطلاع دهند. این موارد عبارتند از: مشاهده هرگونه «کشف حجاب در خودرو»، «کشف حجاب یا سرو مشروبات یا برگزاری مراسم مختلط رقص در اماکنی همچون سفرهخانه، کافه، رستوران، مراکز خرید، باغ تالار و…»، «اطلاع از برگزاری پارتیهای شبانه یا خانههای فساد و فحشا»، «انتشار مطالب خلاف عفت در اینستاگرام و …». سرپرست دادسرای ارشاد تهران مدعی شد که این اقدام برای «تسریع در برخورد با هنجارشکنیها با استفاده از ظرفیت مردم و شهروندان دغدغهمند» است.(۲۶ خرداد ۱۳۹۸)
یاسمن آریانی زندانی سیاسی سابق و مادرش منیره عربشاهی که هم اکنون هر دو در زندان قرچک ورامین به سر میبرند در پی قتل علیرضا شیرمحمدعلی در زندان تهران بزرگ با انتشار پیامی، ضمن ابراز همدردی با مادر این زندانی سیاسی، خواهان توجه به وضعیت زندانیان سیاسی دیگر که هم اکنون بر خلاف اصل تفکیک جرائم در زندانهای مختلف تحمل حبس میکنند شدند. این دو فعال مدنی در بخشی از این نامه گفتهاند “نگذاریم خون علیرضا پایمال شود و یادش مثل بسیاری دیگر به آه و افسوس خوردنی گاه به گاه ختم شود.”(هرانا،۲۶ خرداد ۱۳۹۸)
ورزشی
ورزش زنان در ایران پس از انقلاب سالهای دشواری را تجربه کرد. روی کار آمدن حکومتی که حجاب را به عنوان یکی از مشخصههای خود به نیمی از جمعیت ایران تحمیل کرده بود، باعث شد تا زنان ورزشکار ایرانی نه تنها از عرصههای قهرمانی حذف شوند بلکه تمامی امکانات ورزشی که تا پیش از آن زنان امکان استفاده از آن را داشتند، در اختیار مردان قرار بگیرد.(بی بی سی ، ۴ خرداد ۱۳۹۸)
مدیر تیم های ملی والیبال نشسته از اعزام تیم والیبال نشسته مردان به مسابقات قهرمانی آسیا در تایلند خبر داد و گفت: در این مسابقات چون تنها یک سهمیه در بخش زنان و مردان توزیع میشود و تیم چین هنوز موفق به کسب سهمیه نشده است، صلاح دیدیم که زنان در این مسابقات شرکت نکنند.(ایسنا، ۵ خرداد ۱۳۹۸)
نرگس یوسفی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه فضاهای ورزشی موجود در استان جوابگوی همه رشتههای ورزشی در بخش بانوان نیست، اظهار داشت: در سطح شهر سالنهای محدودی در اختیار بانوان قرار دارد و تنها مجموعه کوثر از صبح تا شب برای حضور بانوان دایر است.(مهر، ۵ خرداد ۱۳۹۸)
مشت به شکم سارینا فرجاللهی و سیلی به صورت فاطمه حیاتی در لیگ برتر فوتبال زنان ایران. این بار اما ضاربین بر خلاف حوادث قبلی، مامورین مرد حراست بودند.(رادیو فردا، ۵ خرداد ۱۳۹۸)
در حالی که در نخستین ساعات فروش بلیت بازی دوستانه فوتبال ایران و سوریه در تهران، امکان خرید بلیت برای تماشاگران زن فراهم شده بود، این امکان از روی سایت فدراسیون حذف شد. تعدادی از زنانی که با اعلام جنسیت خود موفق به خرید بلیت بازی روز پنجشنبه شده بودند، سه شنبه ۱۴ خرداد این موضوع را در شبکه های اجتماعی اعلام کردند، اما ساعاتی بعد خبرگزاری خبرآنلاین اعلام کرد که این امکان از بین رفته و خرید بلیت برای بانوان غیرفعال شده است. (صدای آمریکا، ۱۷ خرداد ۱۳۹۸)
پرتو جغتایی، عکاس و گزارشگر ورزشی با انتشار تصویری مربوط به اولین حضورش در تمرین تیم ملی فوتبال مردان، از ممنوعیت دوباره حضور زنان در ورزشگاه اظهار تاسف کرد.(هرانا، ۲۵ خرداد ۱۳۹۸)
روز جاری در جریان مسابقه فوتبال ایران و سوریه دو تن از زنانی که در مقابل درب غربی ورزشگاه حضور داشتند همراه با ضرب و شتم بازداشت و به بازداشتگاه وزرا منتقل شدند. گفته می شود تعدادی دیگری از زنان نیز مورد ضرب و شتم و بدرفتاری توسط پلیس قرار گرفته اند. حضور زنان ایرانی در ورزشگاههای ایران در سالهای بعد از انقلاب ۵۷ و در راستای سیاستهای حکومت جمهوری اسلامی مبنی بر جداسازی زن و مرد محدود شد.(هرانا، ۲۵ خرداد ۱۳۹۸)
بهداشت و سلامتی
خانواده
یک زن تبعه افغانستان ساکن مشهد که در سن ۱۲ سالگی با یک مرد متاهل ۲۲ ساله ازدواج کرده است. می گوید همسرش به مواد مخدر اعتیاد داشته و وی را تا سرحد مرگ کتک می زده، گاهی که چشم باز می کرده همسرش را با یک خنجر بالای سرش می دیده است.(هرانا، ۵ خرداد ۱۳۹۸)
زن ۳۴ ساله به دلیل اختلاف با همسرش به زندگی خود و فرزند ۶ سالهاش پایان داد. این واقعه بامداد چهارشنبه و با خودکشی و سقوط این مادر و فرزند از پشت بام یک ساختمان چهار طبقه در تهران رخ داده است.(هرانا، ۸ خرداد ۱۳۹۸)
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان در آخرین جلسه کارگروه بانوان و خانواده استان کرمان از «نبود حال خوب در میان خانوادههای کرمانی» خبر داده بود.(ایسنا، ۱۱ خرداد ۱۳۹۸)
کمیته دفاع از حقوق زنان
کانون دفاع از حقوق بشر در ایران